/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
26 märts

Lehtkapsas ehk kale: maitsev ja mitmekülgne supertoit

Lehtkapsas on tõeline supertoit, mis sisaldab rohkesti vitamiine, mineraale ja antioksüdante. Seetõttu on see toitumisnõustajate, smuutientusiastide ning tervisesõprade seas populaarne ja kõrgelthinnatud köögivili.

Selgitame lähemalt, mis taim on lehtkapsas, mille poolest kale tervisele kasulik on ning millistel eri viisidel lehtkapsast köögis kasutada saab.

20 veebruar

D-vitamiin: vaata, kas sa oled riskigrupis

Rasvane kala ja munakollane on ühed kõige D-vitamiini rikkamad toiduained. Selleks, et saada organismi D-vitamiini vajadus päikesevaesemal perioodil oktoobrist-aprillini kaetud üksnes toidu abil, peaksime sööma iga nädal 1,5-2kg rasvast kala või 250-400(!) munakollast. Peab ikka isu (ja rahakott) olema!

Meie laiuskraadil piisab päikesest kehale vajaliku D-vitamiini taseme saavutamiseks vaid 3-4 suvekuul aastas. Positiivne on see, et D-vitamiini varusid talletab organism maksas kuni viis kuud.

Vähene päike ja D-vitamiini madal sisaldus toidus on põhjus, miks uuringute tulemused näitavad, et ligi 80% Eesti inimestest on D-vitamiini organismis alla optimiaalse taseme ning tõsine puudus võib olla 10-30% elanikkonnast.

Suure tõenäosusega kuulume me gruppi, kus D-vitamiini on “alla optimaalse taseme”. See on ühelt poolt hea uudis – lugu pole väga tõsine – kuid teisalt on just sellesse gruppi kuulumine kõige riskantsem – meil on suur oht D-vitamiini puudust ignoreerida. Oleme ilma selleta siiani hakkama saanud ja saame ka edaspidi!


12 veebruar

Porrulauk: TOP5 retsepti

Porrulaugus on peidus palju enamat, kui me  ehk seni oleme osanud märgata. 

Alustame geniaalse salatiga, jätkame kreemja porrulaugusupi ning tüümiani ja vermutiga röstitud porrulauguga ja lõpetame porrulaugu-seene-tüümiani pasta ja rumeeniapärase porrulauguhautisega.
 
12 veebruar

Fenkol: TOP5 retsepti

Fenkol on tõeline pärl meie köögilaual. Selle kergelt magus ja aniisine maitse ning mõnusalt krõmps olek lubavad teda kasutada paljudes erinäolistes roogades. 

Tutvustame oma viit lemmikut - alustame kuldpruunist ahjufenkolist, jätkame risotto, pasta ja hautisega ning lõpetame Sitsiilia klassikuga - fenkolisalat apelsinide ja oliividega. 
12 veebruar

Fenkol ja porrulauk: avastamata pärlid

Fenkol ja porrulauk ei ole taimedena küll sugulased, aga neis on palju sarnast – mõlemad on hinnatud omanäolise maitse ja mõnusa struktuuri poolest, neid kasutatakse paljudes eri roogades, süüakse nii toorelt kui kuumutatult, nad on tervislikud ja seda üsna sarnasel moel ning …. mõlemad on pisut kui avastamata pärlid, mille mitmekesiseid kasutusvõimalusi ja kõrget kulinaarset väärtust teame veel üsna vähe.

Arhiiv
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
PANE TÄHELE!

D-vitamiin: vaata, kas oled riskigrupis

7  retsepti: varsseller on meie klientide lemmik

See kõige tähtsam tähtsam mineraal magneesium