Vegan burgerid
                    Tähistamaks vegan burgeri päeva oleme sulle blogisse lisanud 2 maitsvat vegan burgeri retsepti. Tule vaata järgi ja proovi ka valmistada.
                  
 
                  
                  Kuskussi burger
Kogus: 4 inimesele
Vaja läheb
5 spl õli praadimiseks
2 spl magusat tšillikastet
0,5 spl köögiviljapuljongit
100 g maapähkleid
125 g kuskussi
200 g tofut
1 näpuotsatäis kuivatatud tüümiani
1 näpuotsatäis kurkumit
1 näpuotsatäis köömneid
50 ml kookoskreemi
1 tl karripulbrit
20 g rukolat
10 grammi idusid
maitse järgi pipart
4 burgeri kuklit
2 spl magusat tšillikastet
0,5 spl köögiviljapuljongit
100 g maapähkleid
125 g kuskussi
200 g tofut
1 näpuotsatäis kuivatatud tüümiani
1 näpuotsatäis kurkumit
1 näpuotsatäis köömneid
50 ml kookoskreemi
1 tl karripulbrit
20 g rukolat
10 grammi idusid
maitse järgi pipart
4 burgeri kuklit
Valmistamine
- Keeda 250 ml vett, lisa sellele pool sp köögiviljapuljongit ja vala see kuskussile. Jäta kuskusse suletud kaane alla 10 minutiks seisma.
 - Purusta tofu kahvliga ja lisa see kuskussile. Lisa ka purustatud maapähklid, tüümian, kurkum, köömned, sool ja pipar. Sega kõik koostisosad omavahel läbi ja vormi segust neli ühesuurust pätsikest.
 - Sega kausis kookoskreem, karripulber, magushapu kaste.
 - Pese rukola ja idud ja lase neil kuivada.
 - Kuumuta pannil õli ja prae kuskussi kotletid.
 - Lõika lahti burgeri kuklid ja rösti need.
 - Lisa kukli vahele kuskusski kotlett, kaunista burger rukola, idandite ja kastmega.
 - Naudi!
 
Burger köögiviljakotletiga
Kogus: 4 inimesele
Vaja läheb
Vegan salatikastet
natukene tomatiketšupit
Soola
2 pakki purustatud kreeka pähkleid
2 spl oliiviõli praadimiseks
4 kuklit
½ kurki
1 tomat
Mõned salatilehed
pipar
2 porgandit
2 suvikõrvitsat
kaerahelbeid
nisujahu
1 spl sojajahu
natukene tomatiketšupit
Soola
2 pakki purustatud kreeka pähkleid
2 spl oliiviõli praadimiseks
4 kuklit
½ kurki
1 tomat
Mõned salatilehed
pipar
2 porgandit
2 suvikõrvitsat
kaerahelbeid
nisujahu
1 spl sojajahu
Valmistamine
- Riivi porgand ja suvikõrvits.
 - Sega sojajahu (munaasendaja) 2spl veega ja lisa segu seejärel köögiviljadele.
 - Lisa segule ka kaerahelbed ja nisujahu ja sega koostisosad omavahel.
 - Viimasena sega hulka kreekapähklid ning maitsesta vastavalt soovile soola ja pipraga.
 - Vormi segust pätsikesed ja prae need pannid kuldpruuniks.
 - Lõika pooleks kukkel ja pane vahele köögiviljakotlet, tomat, kurk, salat, ketšup ja salatikaste.
 - Naudi!
 
Originaal retseptid ja pildid pärinevad Biomarketi koostööpartneri Naturata kodulehelt.