Vegan burgerid
Kuskussi burger
Kogus: 4 inimesele
Vaja läheb
5 spl õli praadimiseks
2 spl magusat tšillikastet
0,5 spl köögiviljapuljongit
100 g maapähkleid
125 g kuskussi
200 g tofut
1 näpuotsatäis kuivatatud tüümiani
1 näpuotsatäis kurkumit
1 näpuotsatäis köömneid
50 ml kookoskreemi
1 tl karripulbrit
20 g rukolat
10 grammi idusid
maitse järgi pipart
4 burgeri kuklit
2 spl magusat tšillikastet
0,5 spl köögiviljapuljongit
100 g maapähkleid
125 g kuskussi
200 g tofut
1 näpuotsatäis kuivatatud tüümiani
1 näpuotsatäis kurkumit
1 näpuotsatäis köömneid
50 ml kookoskreemi
1 tl karripulbrit
20 g rukolat
10 grammi idusid
maitse järgi pipart
4 burgeri kuklit
Valmistamine
- Keeda 250 ml vett, lisa sellele pool sp köögiviljapuljongit ja vala see kuskussile. Jäta kuskusse suletud kaane alla 10 minutiks seisma.
- Purusta tofu kahvliga ja lisa see kuskussile. Lisa ka purustatud maapähklid, tüümian, kurkum, köömned, sool ja pipar. Sega kõik koostisosad omavahel läbi ja vormi segust neli ühesuurust pätsikest.
- Sega kausis kookoskreem, karripulber, magushapu kaste.
- Pese rukola ja idud ja lase neil kuivada.
- Kuumuta pannil õli ja prae kuskussi kotletid.
- Lõika lahti burgeri kuklid ja rösti need.
- Lisa kukli vahele kuskusski kotlett, kaunista burger rukola, idandite ja kastmega.
- Naudi!
Burger köögiviljakotletiga
Kogus: 4 inimesele
Vaja läheb
Vegan salatikastet
natukene tomatiketšupit
Soola
2 pakki purustatud kreeka pähkleid
2 spl oliiviõli praadimiseks
4 kuklit
½ kurki
1 tomat
Mõned salatilehed
pipar
2 porgandit
2 suvikõrvitsat
kaerahelbeid
nisujahu
1 spl sojajahu
natukene tomatiketšupit
Soola
2 pakki purustatud kreeka pähkleid
2 spl oliiviõli praadimiseks
4 kuklit
½ kurki
1 tomat
Mõned salatilehed
pipar
2 porgandit
2 suvikõrvitsat
kaerahelbeid
nisujahu
1 spl sojajahu
Valmistamine
- Riivi porgand ja suvikõrvits.
- Sega sojajahu (munaasendaja) 2spl veega ja lisa segu seejärel köögiviljadele.
- Lisa segule ka kaerahelbed ja nisujahu ja sega koostisosad omavahel.
- Viimasena sega hulka kreekapähklid ning maitsesta vastavalt soovile soola ja pipraga.
- Vormi segust pätsikesed ja prae need pannid kuldpruuniks.
- Lõika pooleks kukkel ja pane vahele köögiviljakotlet, tomat, kurk, salat, ketšup ja salatikaste.
- Naudi!
Originaal retseptid ja pildid pärinevad Biomarketi koostööpartneri Naturata kodulehelt.