Uus Biomarketis: tume karamelline agaavisiirup
Agaavisiirup
on naturaalne magustaja tavapärase suhkru asendamiseks. Siirupit valmistatakse
agaavi taimest, mis kasvab peamiselt Mehhikos.
Paksuleheline
agaav (fotol) peidab oma lehtedes, õites ja mahlas rikkalikult süsivesikuid, millest
valmistatakse siirupit. Agaavisiirup, õigupoolest täismahl, sisaldab palju fruktoosi ja magustab tugevamini kui suhkur, kuid sisaldab seejuures vähem kaloreid. Fruktoosile lisaks sisaldab agaavisiirup ka glükoosi ning mineraalainetest kaltsiumi, kaaliumi, magneesiumi, naatriumi ja rauda.
Agaavisiirup on naturaalse ja hästi magusa maitsega, sarnaneb välimuselt vedela meega ning lahustub hästi. Maheda maitse tõttu kasutatakse agaavisiirupit magustoitude, müslide, puuviljatoitude, salatikastmete (puuviljasalat saab veel mahlasema maitse), külmade ja soojade jookide ning küpsetiste valmistamisel.
Allose uus tume agaavisiirup on tavapärasest heledast siirupist tugevama ja karamellisema maitsega. Tume agaavisiirup on filtreerimata ning sisaldab tänu sellele veelgi rohkem agaavitaime väärtuslikke mineraale. Tume siirup sobib ideaalselt pannkookidele ja jäätisele.
Agaavisiirup säilib avatuna jahedas, kuivas ja pimedas
kuni aasta aega. Külmkapis ei tasu seda hoida, sest madalal temperatuuril
puuviljasuhkur kristalliseerub.
Fotod: Wikipedia ja Allos