Mida võiks banaanist teha?
Banaan on maitsev ja lisaks ka kasulik. Tule loe Biomarketi blogist lähemalt, mille poolest banaan sulle hea on ja mida banaanist valmistada.
Lisaks sellele, et banaan on hetkel eriti soodsa hinnaga ja väga maitsvad on banaanil veel kasulikke omadusi:
🍌 toetab südant
🍌 toetab immuunsüsteemi
🍌 toetab terveid luid
🍌 toetab tervislikku vererõhku
🍌 toetab seedimist
Lisaks sellele, et banaani saad alati sügavkülma panna saab banaanist alati midagi küpsetada. Proovi näiteks neid retsepte:
Šokolaadine banaani-maasika smuuti
Vaja läheb: maasikasmuutiks
1 külmutatud banaan
150 g külmutatud maasikaid
150 ml riisijooki
Vaja läheb: kakaosmuutiks
Vaja läheb: kaunistamiseks
Valmistamine
- Valmista kõigepealt maasikasmuuti. Lisa külmutatud banaan, maasikad ja riisijook blenderisse. Blenderda ühtlaseks. Vala maasikasmuuti kahte klaasi.
- Kakaosmuuti valmistamiseks lisa blenderisse banaan, kakaopulber, määpähkliõli ja riisijook. Blenderda ühtlaseks. Vala kakaosmuuti maasikasmuuti peale.
- Kaunista smuuti maasikate ja šokolaadiga.
Banaani split kakao- ja kookosemüsliga
Valmistamise aeg: 10 minutit Kogus: 2 inimesele
Vaja läheb
Valmistamine
- Kuumuta väikesel pannil keskmisel kuumusel kookosõli.
- Lõika banaanid pikuti pooleks ja aseta banaanid pannile. Lase banaanidel umbes 3 minutit pruunistuda ja keera banaan seejärel teisele küljele ja küpseta veel 3 minutit.
- Aseta banaanid taldrikule ja lisa jogurt ja müsli.
- Kaunista värskete marjade ja piparmündilehtedega.
Maitsev retsept on pärit Biomarketi koostööpartneri Quinua Real kodulehelt.
Banaanileib
Vaja läheb
4 banaani
260 g jahu
65 g mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
130 g toor-roosuhkrut
1/4 tl soola
4 suur muna
220 g jogurtit
120 ml oliiviõli
1 tl vanilliekstrakti
115 g võid
260 g jahu
65 g mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
130 g toor-roosuhkrut
1/4 tl soola
4 suur muna
220 g jogurtit
120 ml oliiviõli
1 tl vanilliekstrakti
115 g võid
Valmistamine
- Kuumuta ahi 180 kraadini.
- Aseta küpsetuspaber küpsetusplaadile ja aseta banaanid koos koorega ahjuplaadile. Rösti 20 minutit kuni need on tumepruunid. Lase neil jahtuda ja seejärel koori banaanid. Lase jahtuda. Kui banaanid on jahtunud püreesta need kahvliga.
- Sega kausis omavahel jahu, mandlijahu, sooda, küpsetuspulber ja sool.
- Teises kausis vahusta munad, suhkur, jogurt, oliiviõli ja vanilliekstrakt.
- Sega segud omavahel ja lisa banaanid ja või.
- Määri keeksivorm rasvainega ja vala segu vormi.
- Küpseta ahjus umbes 60 minutit.
- Puista üle näiteks mandlite ja tuhksuhkruga.
- Lase banaanileival enne lahti lõikamist täielikult jahtuda.
Retsept on pärit Biomarketi koostööpartneri Biona lehelt.
Matcha ploomikook banaani ja kreeka pähklitega
Vaja läheb
300 g täisterajahu
1 tl matcha teed
120 ml riisijooki
120 g agaavisiirupit
40 g päevalilleõli
2 küpset banaani
12 g küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
100 g kreeka pähkleid
1 tl matcha teed
120 ml riisijooki
120 g agaavisiirupit
40 g päevalilleõli
2 küpset banaani
12 g küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
100 g kreeka pähkleid
Valmistamine
- Sega kausis kõik kuivained. Välja arvad kreeka pähklid.
- Sega teises kausis riisijook, agaavisiirup, õli ja küpsed banaanid.
- Sega omavahel banaanisegu ja kuivainetesegu.
- Nüüd võid lisada hakitud kreeka pähkli tükid.
- Vala jahu keeksivormi ja küpseta ahjus 180°-ga umbes 45 minutit.
Retsept pärineb Biomarketi koostööpartneri The Bridge kodulehelt.
Šokolaadi ja banaani energiabatoonid
Vaja läheb
3 küpset banaani
3 spl maapähklivõid
3 spl agaavi- või vahtrasiirupit
1 spl kookosõli+ pannile määrimiseks
1 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl soola
300 g kaerahelbeid
100 g hakitud pähkleid ja seemneid
60 g šokolaaditükke
3 spl maapähklivõid
3 spl agaavi- või vahtrasiirupit
1 spl kookosõli+ pannile määrimiseks
1 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl soola
300 g kaerahelbeid
100 g hakitud pähkleid ja seemneid
60 g šokolaaditükke
Valmistamine
- Kuumuta ahi 180° kraadini.
- Sega köögikombainis banaanid, maapähklivõi, agaavi- ja/või vahtrasiirup, kookosõli, kaneel ja meresool. Sega neid köögikombainis kuni on valminud kreemjas segu.
- Sega suures kausis kaer, hakitud pähklid ja seemned. Lisa neile banaanisegu ja sega.
- Vala segu pannile ja laota ühtlaselt laiali.
- Küpseta 40 minutit ahjus. Seejärel võta ahjust välja ja lase jahtuda.
- Peale jahtumist lõika endale sobilikud batoonid välja.
- Sulata šokolaad ja nirista tükeldatud batoonidele.
Retsept on pärit Biomarketi koostööpartneri Biona lehelt.