/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
19 november
2014

Müslinädal: inkade imevilja amarandiga müslid -20%

Amarant ehk rebashein on üks inimkonna vanimatest põllukultuuridest ning tuntud inkade ja asteekide rohkesti energiat andva imeviljana. Sel nädalal saad proovida Allose kolme röstitud müslit amarandiga 20% soodsamalt!
Amaranti ehk rebasheina peetakse teraviljaks, kuid tegelikult on see rohttaim ja toiduks kasutame selle pisikesi toitainerohkeid seemneid.

Amaranti on Kesk- ja Lõuna-Ameerikas kasvatatud juba aastatuhandeid, see oli inkade ja asteekide igapäevane leivavili, uuesti avastati amarant alles hiljuti. Amarant kasvab Ameerika Ühendriikides, Mehhikos, Peruus ja Nepaalis. Dekoratiivtaimena kasvatatakse amaranti ka Eestis.

Amaranti hinnatakse eelkõige selle toitainerohkuse poolest. Amarant sisaldab rohkesti proteiini ja kiudaineid, palju kaltsiumi, magneesiumi ja rauda. Samuti sisaldab see palju asendamatut aminohapet lüsiini, mida inimkeha ise ei tooda ja mis aitab kehal kaltsiumi omastada. Kuidainerohket amaranti on kerge seedida. 

Sel nädalal saad proovida Allose kolme amarandimüslit 20% soodsamalt:

  • Röstitud müsli amarandi ja marjadega 400 g 5.03 EUR (tavahind 6.29 EUR)
  • Röstitud müsli amarandi ja pähklitega 400 g 4.96 EUR (tavahind 6.20 EUR)
  • Röstitud müsli amarandiga 400 g
    4.42 EUR (tavahind 5.52 EUR)
Müslid on magustatud meega ja agaavisiirupiga ning lisaks amarandihelvestele sisaldavad need ka kaerahelbeid ja riisikrõpsusid. Serveeri müslisid tavalise või taimse piima või jogurtiga. 

Kuidas amarandiseemnetest putru keeta ja nendest vahvat plaksu- ehk popamaranti valmistada ehk seemneid õhkida, saad lugeda meie blogist
Foto: Allos
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid