Ahjus küpsetatud kana
Üllata oma lähedasi tervisliku söögiga ja valmista pühade ajal maitsev ja tervislik mahe kana. Vaata retsepti lähemalt.
Pane tähele! Marinaad peab seisma 24 tundi ja kana peab lisaks sellele olema marinaadis veel terve päeva.
Pane tähele! Marinaad peab seisma 24 tundi ja kana peab lisaks sellele olema marinaadis veel terve päeva.
Kogus: 8 inimesele Ettevalmistusaeg: 30 minutit
Küpsetusaeg: 120 minutit
Küpsetusaeg: 120 minutit
Vaja läheb:
1 kana
2 kaneeli pulka/kaneelikoor
1 kimp maitsetaimi
2 tk nelki
1 küüslauguküüs
2 sidrunit
15 g jahvatatud pipart
30 g jämedamat soola
soola
pipart
3 spl Dijoni sinepit
3 sl ekstra väärisoliiviõli
või
2 kaneeli pulka/kaneelikoor
1 kimp maitsetaimi
2 tk nelki
1 küüslauguküüs
2 sidrunit
15 g jahvatatud pipart
30 g jämedamat soola
soola
pipart
3 spl Dijoni sinepit
3 sl ekstra väärisoliiviõli
või
Tee nii:
- Vala potti 2 liitrit vett. Lisa sellele kaneelipulgad, nelk, küüslauk, väikesteks ruutudeks lõigatud sidrun, sinep, ekstra väärisoliiviõli, maitsetaimede kimp, jäme sool ja jahvatatud pipar. Lase vesi keema.
- Kui vedelik on keema läinud, eemalda pott pliidilt.
- Pane potile kaas peale ja jäta seisma 24 tunniks.
- Tõsta kana marinaadi ja jäta see külmkappi marineerima 1 päevaks.
- Küpstamise päeval võta kana marinaadi seest välja ja lase tal vedelikust tühjaks nõrguda. Eelsoojenda ahi 210°C ja pane kana ahju küpsema 2 tuniks. Pane küpsetamise ajaks kana alla ka vedeliku kogumiseks mõeldud pann.
- Küpsetamise ajal määri kana regulaarselt marinaadiga (6-8 korda) ja keera ka kana ümber, et see küpseks ühtlaseks.
- Peale ahjus küpsetamise lõppu aseta foolium kanale, tõsta kana ahju ja lase sel veel seista 20-30 minutit.
- Vala kogumisnõusse tilkunud vedelik potti, lisa sellele 10cl vett ja hauta vedelikku 8-10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt ja sega hulka või.
- Aseta kana serveerimisalusele ja kaunista pidulikult. Vala kaste serveerimisnõusse.
- Naudi!
Pane tähele! Retsept ja pilt pärineb Biomarketi koostööpartneri
Emile Noël-i
lehelt.