/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
06 veebruar
2014

Õige valmistusviis võlub rohelisest teest välja parima maitse

„Roheline tee? See mulle küll ei meeldi, liiga kibe!“ Olete kuulnud või isegi öelnud? Ent kuidas rohelist teed valmistati? Enamasti keedetakse vesi, pannakse teekotike tassi ja valatakse peale äsja keenud vesi. Siitpeale aga lähebki kõik juba pisut viltu.
Vesi keeb saja kraadi juures ning äsja keenud vesi on rohelise tee jaoks liiga kuum. Parim vee temperatuur rohelise tee jaoks on 80 kraadi ringis ehk mitukümmend kraadi vähem kui tavaliselt teed valmistades. Vee temperatuur on rohelise tee maitse seisukohast väga oluline. Jahedam vesi kindlustab, et rohelise tee naturaalset magusat ja mahedat maitset ei valluta kibedus.

Kuidas aga veenduda selles, et vee temperatuur on just 80 kraadi? Kõige lihtsam on kasutada termomeetrit, ent saab ka lihtsamalt. Vala keev vesi tassi või kaussi ning lase enne tee valmistamist 2-3 minutit jahtuda. Vee jahutamine aitab kindlasti saada palju maitsvama rohelise tee.

Roheline tee ei vaja nii palju tõmbamisaega kui teised teesordid. Veelgi enam – ka liiga pikk tõmbamisaeg muudab rohelise tee kibedaks. Samuti vähenevad pika tõmbamisaja jooksul kõik need suurepärased maitsed, mis tees algselt olemas olid. Lase rohelisel teel tõmmata 1-3 minutit. Katseta ja leia enda jaoks sobivaim tõmbamisaeg, mis annab sulle just sinu jaoks parima maitsega joogi.  

Roheline tee on vitamiinide- ja mineraaliderikas ning sellele omistatakse mitmeid tervislikke omadusi: see viib kehast välja mürgid, tugevdab immuunsüsteemi, mõjub hästi südame-veresoonkonnale ja aitab põletada rasvu. Samuti on antioksüdantide rohkel rohelisel teel vähi-, põletiku-, viiruste- ja kantserogeensete ainete vastased omadused.  

Roheline tee värskendab ja kustutab janu, ergutab vaimu ja parandab seedimist. Erinevalt kohvist ei häiri roheline tee maksa ja sapiteede talitlust ning ka selle ergutav toime kestab pikemat aega. Samal ajal soodustab tee joomine ka lõdvestumist ja parandab perifeerset verevarustust.

Seega kui oled rohelist teed proovinud, kuid selle kibedas maitses pettunud, valmista järgmisel korral teed veidi jahedama veega ning ära lase sellel liiga kaua tõmmata. Nii võlud teelehtedest välja parima maitse.

Veebruaris pakume Simon Levelti jaapanipärast tugevama maitsenoodiga Sencha teed 25% soodsamalt - 75-grammine pakk teed maksab 3 eurot (tavahind 4 eurot).

Sencha on populaarne Jaapani roheline tee, millele kevadel korjatud noorted mahlakad teelehed annavad kerge ja puhta maitse ja aroomi. Kõrge antioksüdantide sisalduse tõttu aitab Sencha tee neutraliseerida vabade radikaalide kahjulikku mõju, mis on mitmete haiguste põhjustajaks.


Fotod: Simon Levelt ja Lebensbaum
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid