/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
27 juuni
2014

Peleta putukad looduslikult ja oma tervisele ohutult

Tänavune suvi on küll jahe, kuid on ka sellist, mille üle rõõmustada – tüütute sääseparvede eest põgenema ei pea. Nende väheste putukate peletamiseks, kes siiski grilliõhtul või matkal meie verd himustavad ja sääri torgivad, leidub tõhusaid looduslikke vahendeid eeterlike õlide ja õlisegude näol.
Tüütuid putukaid aitavad tõhusalt peletada Primavera eeterlikud õlid. Nahale kandmiseks võid putukapeletaja segada kokku baasõlist ja eeterlikust õlist (10 ml baasõli kohta 3-5 tilka eeterlikku õli). Baasõliks sobib näiteks mandliõli, mis rahustab , toidab ja pehmendab nahka ning on põletikuvastane.

Eeterlikest õlidest sobivad putukate peletamiseks sidrunhein ja lavendel, teepuu ja eukalüpt, piparmünt ja sidrun. Need kõik on intensiivse lõhnaga ega meeldi sääskedele. Teepuu ja lavendel on ka põletikuvastased, aidates sääsehammustustel kiiremini paraneda.

Kui endal ei ole putukapeletaja kokkusegamiseks mahti, leiab Primavera valikust kiireks kasutamiseks ka aroomirullikud „Stressist vabaks“ lavendli ja „Selge pea“ piparmündi eeterliku õliga. Mõlemad aitavad oma aroomiga putukaid peletada ning on tõhusad putukahammustuste ravimisel, rahustades nahka.

Biomarketi valikust leiab veel mõned kehahooldustooted, mille lõhn ei ole putukatele meelepärane, näiteks Dr. Hauschka siduni-sidrunheina kehapalsam. Palsami värske ja särtsakas lõhn äratab meeled, virgutab ja annab päevale hoogu. Kiiresti imenduvas kehapalsamis olevad sidrunhein ja sidruni eeterlik õli toniseerivad, aktiveerivad ja trimmivad nahka koos pinguldava põldosja- ja tugevdava salveitõmmisega, küdooniatõmmis hoiab naha niiskussisaldust, jojoobi- ja oliiviõli hooldavad tõhusalt.

Sidrunheinaselt lõhnab ka Emma Noëli kehavõi. Aafrikas nn elu puuna tuntud võiseemniku viljadest saadud võiseemniku ehk sheavõi koos sidrunheinaõliga niisutab, taastab, pehmendab ning kaitseb nahka. Sobib väga hästi kuivale nahale. Kehavõi kasutamiseks võta tükike võid peopessa ja lase sellel veidi pehmeneda, seejärel kanna või väikeste ringjate liigutustega nahale.

Putukate lemmik ei ole ka värskendavat laimi ja vürtsikat ingverit sisaldav Primavera kehapiim, mis ergutab normaalset ja turgutust vajavat kuiva nahka. Kehapiimas sisalduv jojoobiõli pakub rikkalikku niisutust ja seesamiõli suurendab naha kaitsevõimet.


Foto: Biomarket

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid