/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
10 juuni
2022

Lebensbaumi vürtsi - ja ürdimaailm

Vürtse on sajandeid kasutatud toidu maitsestamiseks ja säilitamiseks. Et säilitada oma mahetoidu tervislikkus on hea valida ka mahevürtsid.

Biomarketi valikus olevad Lebensbaumi vürtsid on sulle suureks abimeheks söögi valmistamisel täiustades sinu rooga ja lisades toidule maitsesügavust. Lisaks sellele on Lebensbaumi vürtsid 100% mahetooted.
Lebensbaum sai alguse 1979. aastal Põhja-Saksamaal, kui Ulrich Walter, Diepholtzi linnakese noortekeskuse sotsiaaltöötaja läks kohalikku mahepoodi ostma ehk kimbukest porgandit ja pätsi leiba. Leivaostust kasvas välja hoopis suurem tehing, sest senine poepidaja otsis võimalust pood maha müüa ja Indiasse rändama minna. Nii võttis Ulrich Walter koos abikaasa Angelaga üle väikese Lebensbaumi poe ning jättis äri kasvades peatselt senise päevatöö.

Maheärisse sisse elades taipas Lebensbaumi pererahvas üsna ruttu, kui raske oli hankida mahedaid, kvaliteetseid vürtse, kohvi ja teed ning nii võeti ette oma esimene ürdiretk Volkswageni mikrobussiga Lõuna-Provence’i. Sealt viisid erinevate ürtide otsingud edasi Egiptusesse, vürtside järele tuli aga lennata juba Indiasse. Nii kasvas Lebensbaum väikesest mahepoekesest vürtside, tee ja kohviga kauplejaks, kes asus varustama teisigi mahepoodnikke.

Esimestest vürtsipakkidest ja teekotikestest jõuti tootearenduseni, hakates valmistama vürtsi- ja teesegusid ning pakkuma üha huvitavamaid kohvisorte, ühes äriga kasvas ka arusaam mahepõllumajandusest kui ainuvõimalikust teest puhtama elukeskkonna ja parema tuleviku poole. Nii hakati rakendama jätkusuutlikke põhimõtteid ka uue kontorihoone rajamisel, kus tänapäeval on energiasäästlikud pakendamisliinid ning kõik, mis võimalik, on taaskasutatav, kui mitte biolagunev.

Lebensbaumis ollakse veendunud, et see keerukas põllumajanduslik vorm (mahepõllumajandus) on kvaliteetse ja naturaalse toidu eeltingimus. Kuid see on tegelikult midagi enamat: iga müüdud tootega suureneb mahepõldude arv. Seega edendavad nad sellist põllumajandust, mis mõistab, kuidas säilitada meie loodusvarasid ja toota samal ajal erakordse kvaliteediga toiduaineid.

Lebensbaum ostab tooraineid päritolumaalt, sest kvaliteedil on juured ja nad tahavad oma toodete loomisega algusest peale kaasas käia. Nad näevad tarnijasuhteid pikaajaliste kvaliteedipõhiste partnerlustena, kujundades üheskoos kogu väärtusahela põllult nende tootmisüksuses toimuva töötlemise kaudu kuni müügivalmis valmistooteni. Nii mõistetud ärijuhtimine loob püsivat väärtust ja on kasulik kõigile asjaosalistele. Kui kõik tagasihoidlikkus kõrvale jätta, siis Lebensbaumile meeldib seda nimetada tuleviku toiduökonoomikaks.

Lebensbaumi toodete tooraine ei ole ainsad asjad, millele kehtivad ranged nõuded. Samuti esitavad nad ka oma pakenditele kõrgeimad standardid. Kuigi pakend peab nende tooteid optimaalselt kaitsma, ei taha nad kasutada rohkem, kui on hädavajalik. Ja see, mida me kasutatakse, peaks olema võimalikult keskkonnasõbralik. Näiteks on teekarbid valmistatud õhukesest papist, mis on valmistatud esmakordsest puidukiust ja on täielikult taaskasutatav. Nad on kandnud FSC tihendit alates 2011. aastast.

Valitud on ka taimse päritoluga tindid – 100% mineraalõlivabad. Samas on see oluline panus piiratud ressursside kaitsesse. Nii suurendatakse tõenäosust, et jäägivaba taaskasutatud paber võib ühel päeval turule jõuda. Kõigi Lebensbaumi teekarpide plastikümbris on valmistatud tselluloosipõhisest materjalist. Kile on toodetud CO2-neutraalsel viisil ja tagab toote optimaalse kaitse. Mõne nädala jooksul laguneb see majapidamiskompostis oma looduslikeks komponentideks. Teepakid ise on valmistatud banaanikiust ja niidid orgaanilisest puuvillast. Mõned Lebensbaumi tooted on pakendatud ka purkidesse. Plekk on materjal, mida saab korduvalt ringlusse võtta, ilma et kvaliteet langeks. 



Lebensbaumi tooted on:

  • 100% mahe
  • jätkusuutlikud ja õiglased
  • koostisosad ostetud päritolumaalt
  • rangelt kontrollitud
  • kliima-neutraalselt toodetud
  • naturaalse maitsega
  • pakendatud biolagunevasse pakendisse



LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid