Apelsini šokolaadi toorkook
Siin on sulle üks maitsev ja mahe toorkoogi retsept. Valmistamine võtab aega kuni 40 minutit aga pane tähele, et india pähklid peavad enne koogi valmistamist olema üleöö vees ja kook peab olema külmas peale valmimist 5-8 tundi. Parimal juhul üleöö.
Koogi jaoks läheb vaja:
Koogipõhi
100 g küpseid kivideta datleid
2 spl kakaod
40 g Vivani tumedat šokolaadi 75%
1 spl sulatatud kookosõli
1 näpuotsatäis soola
Maitsev apelsini kiht
1 spl vaniljeekstrakti
2 apelsini mahl
2 apelsini koor
110ml sulatatud kookosõli
60 ml vahtrasiirupit
Kaunistamiseks
mõned apelsini viilud
natukene riivitud apelsini koort
natukene kakaod
natukene Vivani apelsinimaitselist mõrušokolaadi
Valmistamine
1. Leota india pähkleid üleöö. Veendu, et kõik pähklid oleksid kaetud veega.
2. Kata ümmargune koogivorm küpsetuspaberiga.
3. Lisa blenderisse/köögikombaini sarapuupähklid, datlid, kakao, sulatatud šokolaad, kookosõli ja sool. Lase seguneda kuni segu meenutab leivapuru.
4. Suru tekkinud segu tugevalt koogivormi ja pane sügavkülma ootama.
5. Apelsini kihi valmistamiseks kurna india pähklitelt vesi ja pane need blenderisse/köögikombaini ja lisa juurde ka vanilliekstrakt, apelsinimahl, apelsinikoor, sulatatud kookosõli ja vahtrasiirup. Lase koostisosadel omavahel seguneda kõrgel kiirusel umbes 5-8 minutit, kuni segu on ühtlane.
6. Vala apelsini kiht koogipõhjale ja pane see tagasi sügavkülma. Lase koogil täielikult taheneda. See võtab aega keskmisel 5-8 tundi. Oleks hea kui kooks saaks olla sügavkülmas üleöö.
7. Koogi serveerimiseks võta kooks sügavkülmast välja umbes 15-20 minutit enne.
8. Kaunista kook apelsiniviilude, kakaoga ja sulatatud šokolaadiga,
9. Naudi kooki!