Retsept: Polenta küpsised sidruni ja kookosega
Need polenta küpsised sidruni ja polentaga on maitsvad, värsked ja krõmpsuvad. Ideaalsed tassi tee kõrvale või ka magusaks vahepalaks igal ajal.
Kogus: 8-10 küpsist Ettevalmistus: 15 minutit Küpsetamine: 15 minutit
Vaja läheb
80 g täistera nisujahu
100g polentat
120 g kookospalmisuhkrut
½ tl küpsetuspulbrit
¼ teelusikatäit söögisoodat
65 g Biona orgaanilist kookosõli
4 spl mandlijooki
1 sidruni riivitud koor
paar tilka õli küpsetusplaadi määrimiseks
100g polentat
120 g kookospalmisuhkrut
½ tl küpsetuspulbrit
¼ teelusikatäit söögisoodat
65 g Biona orgaanilist kookosõli
4 spl mandlijooki
1 sidruni riivitud koor
paar tilka õli küpsetusplaadi määrimiseks
Valmistamine
- Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
- Sõelu täistera nisujahu ja polenta koos küpsetuspulbri ja soodaga kaussi.
- Sega näppudega kookosõli jahusegu hulka.
- Lisa segu sisse 1 sidruni koor.
- Lisa segu hulka kookospalmisuhkur.
- Lisa mandlijook segu sisse supilusika haaval.
- Sega koostisosad ettevaatlikult kokku ja moodusta taignast pall.
- Näpista taignast 8-10 tükikest, moodusta nendest pallikesed ja aseta need õliga määritud pannile.
- Vajuta kahvliga taignapallid laiaks ja tee peale endale sobilik muster.
- Küpseta ahjus umbes 15 minutit kuni küpsised on kuldpruunid.
- Pani küpsised jahtuma.
- Naudi koos maitsva taimeteega.
Originaal retsept pärineb meie koostööpartneri Biona retseptivalikust.