/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 veebruar
2014

Veebruaris soodsamalt – mitmekülgselt kasulik kookosõli

Tänu mitmekülgsele küllastunud rasvhapete sisaldusele omistatakse kookosõlile mitmeid tervistavaid omadusi. Toiduvalmistamise kõrval kasutatakse kookosõli laialdaselt ka kosmeetikas.
Kookosõli ei sisalda kolesterooli ning on seetõttu loomsete rasvadega võrreldes tervislikum. Taimsed küllastatud rasvad aitavad hoida kehakaalu, kuna ei ladestu keha rasvkoesse ning soodustavad hoopis rasvade põletamist. Kookosõli on kergesti seeditav, see toetab kaalulangetamist, annab energiat, kiirendab ainevahetust, parandab immuunsust, vähendab kolesteroolitaset, sisaldab antioksüdante ning kookosõlil on seene- ja bakterivastane toime.

Kookosõli sobib suurepäraselt praadimiseks ja küpsetamiseks, kuna talub väga hästi kõrget temperatuuri. On palju neidki, kes naudivad kookosõli eelkõige selle hõrgu ja aromaatse maitse tõttu.

Kookosõlil on muidki kasutusvaldkondi peale söömise: sellega ravitakse peanahka ja turgutatakse juukseid, tehakse massaaži, kosutatakse nahka ning ravitakse haavu.

Kookosõli puhul võib tekitada segadust nimetus õli või rasv. Kookosõli tähendab külmpressi õli, mis on rafineerimata ning millel on kookospähklile iseloomulik hõrk aroom ja maitse. Selline puhas õli on tervisele kõige kasulikum. Kookosrasv tähendab puhastatud kookosõli, millelt on eemaldatud iseloomulik lõhn ja maitse. Tänu sellele talub rasv veelgi paremini kuumust ja säilib kauem ning sobib kõige paremini praadimiseks ja küpsetamiseks.

Purk kookosõli teeb köögis kindlasti head, muutes meie rasvhapete tarbimise ja maitsekogemuse rikkalikumaks. Biomarketis pakume mahepõllunduslikku päritolu kookosõli ning selles väljenduvad kookosõli tervise- ja maitseomadused kõige puhtamal kujul.

Veeburaris saad proovida Emile Nöeli kookosõli 25% soodsamalt –
340-grammise kookosõli hind on 10,34 eurot (tavahind 13,79 eurot). 
Foto: Emile Nöel
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid