Linguini riisikreemi, sidruni, apteegitilli ja piiniapähklitega
Kogus: 4 inimesele
Vaja läheb
400 g linguinesid (jämedamad spagetid)
200 g riisikreemi
2 šalottsibulat
valget veini
peotäis apteegitilli
1 sidruni koor ja mahl
peotäis piiniapähkleid
oliiviõli
soola
pipart
jahvatatud mustaatpähkleid
200 g riisikreemi
2 šalottsibulat
valget veini
peotäis apteegitilli
1 sidruni koor ja mahl
peotäis piiniapähkleid
oliiviõli
soola
pipart
jahvatatud mustaatpähkleid
Valmistamine
- Haki šalottsibulad peeneks ja prae pannil vähese oliiviõliga. Lisa juurde k valge vein, riisikreem ning seejärel maitsesta soola, pipra ja jahvatatud muskaatpähkliga. Hakuta mõni minut. Kui kaste on liiga paks, võid selle lahjendada keeduveega.
- Haki apteegitill ja riivi sidrunilt koor.
- Rösti piiniapähklid eraldi pannil.
- Keeda linguined soolaga maitsestatud vees kuni need on al dente. Kurna vesi.
- Sega linguined kastme hulka.
- Seejärel lisa natukene oliiviõli ja apteegigitilli, sidrunikoort ja paar tilka sidrunimahla.
- Serveeri kausides ning lisa peale röstitud piiniapähklid.
Retsept ja pilt pärineb Biomarketi koostööpartneri The Bridge lehelt.