/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
18 juuli
2021

Esimesed sammud keskkonnateadlikuma elu poole

Väikesed teadlikud sammud meie igapäevaelus aitavad meil elada keskkonnateadlikumalt. Kui me ei osta tooteid, mida me ei vaja, ei viska me ka nii palju ära. Keskkonnateadlik elustiil vajab esialgu natukene rohkem ettevalmistust. Kuid ühel päeval on see sinu jaoks juba igapäevane ja loomulik ning sa teed oma valikuid juba teadlikult.

Võta üks samm korraga ja hakka elama keskkonnateadlikumat elu.

Vali korduvkasutatav kohvitops 


Kas oled vahel mõelnud kui palju prügi sa tekitad iga kord kui sa soetad kuuma joogi koos ühekordse topsiga? Jah, seda võib juba ühe aasta peale päris palju tulla. Me soovitame sul investeerida kaasaskantavasse kruusi või pudelisse ja võtta see endaga igale poole kaasa. Ja kui tekib soov endale soetada kuuma jooki, saad sa selle sinna sisse valada.

Biomarketi Balti Jaama Turu kaupluses ja Kristiine Keskuse kaupluses on olemas juba kaasaegsed kohvimasinad, kus sul on võimalik soetada mahekvaliteediga kuumi jooke , mille juurde saad lisada mahepiima või mahedaid taimseid jooke.

Meie Biomarketis toetame prügi vähendamist ja kui sa tuled meie Balti Jaama Turu ja Kristiine Keskuse kauplusesse enda topsiga kuuma jooki ostma saad sa oma kuuma joogi ka soodsamalt!


Vali pakendivabad puu- ja juurviljad 


Kas sa oled vahel kauplustes käies vaadanud, miks on puu-ja juurviljad pakendatud eraldi pakenditesse? Selline ebavajalik ülepakendamine tekitab üleliigset prügi ja on väga koormav meie keskkonnale.

Meie Biomarketis pooldame väga seda, et sa saaksid osta puu-ja juurvilju pakendivabalt ja töötame igapäevaselt selle nimel, et vähendada ka hetkel kasutuses olevaid puu-ja juurviljapakendeid. Aga juba täna leiad sa meie kauplustest märkimisväärse valiku pakendivabu puu-ja juurvilju.

Vali riidest ostukott

Osta endale isikupärane riidest ostukott, mida saad endaga koguaeg kaasas kanda. Biomarketi kauplustes leiad sa nii poekotid kui ka väiksemad kotikesed, mille sisse saad soetada ka puu- ja juurvilju või teisi pakendivabu tooteid. Biomarketi kauplustes on ka biolagunevad kotid kui ka paberkotid
 

Vali keskkonnateadlikum joogikõrs või loobu nendest


Mõtle, kas sul on vaja ikka juua seda jooki koos joogikõrrega? Kui sul on võimalus öelda ei, siis tee seda. Jooki saab juua ka otse pudelist või klaasist. Kui sul on vaja ikkagi kasutada, siis tänapäeval on olemas ka kõrred, mis on valmistatud keskkonnateadlikumalt näiteks pilliroost, roostevabast terasest ja klaasist.


Vali klaaspudelis jook


Võta alati kaasa oma joogipudel, mida saad vajadusel täita. Kui joogipudel on maha ununenud, siis Biomarketi tootevalikus on erinevaid keskkonnasäästlikemaid pakendeid, mida on kergem ümbertöödelda. Näiteks on meil suur valik erinevaid jooke ka klaaspudelites. Klaaspudelid saad viia tagasi ümbertöötlemisse või taaskasutada.


Osta ainult hädavajalik


Ületarbimine on meie ühiskonnas üks suurimaid probleeme. Me ostame tooteid, mida me tegelikult ei vaja. Me viskame ära palju toitu, sest me ei oska arvestada palju me tarbime. Ja vahel viskame ära toitu arvates, et see on juba vana, kuigi tegelikult kõlbab süüa. Soovitame sul ostlemas käies mõelda, kas ma saan ilma selle tooteta elada või on see minu elu jaoks hädavajalik? Kas see on hea minu kehale ja keskkonnale? Selliselt on sul võimalik teha kergemini otsuseid ja välja sõeluda need tooted, mida sa tegelikult ei vaja.


Kui sa soovid veel sammukese edasi astuda, siis tule tutvu plastikuvaba vannitoa elustiiliga siin!

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid