/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
22 veebruar
2022

Eesti pidujoogid - alkoholiga ja alkoholita

Biomarketi joogiriiulitelt leiab valiku kodumaist mahetoorainet au sees pidavate siidri-, veini- ja vahujoogivalmistajate parimatest paladest. Tule tee tutvust! Tähelepanu! Mõned tutvustuses olevad joogid sisaldavad alkoholi. Alkohol võib kahjustada Teie tervist.

Siidrid, mida naudivad ka need, kes muidu siidreid ei joo

Pärnumaal Kaelase külas tegutsev Jaanihanso on tuntud siidritegija nii kodu- kui välismaal. Ainult Eesti õuntest kohapeal pressitud mahlast siidrid valmivad traditsioonilisel šampanjameetodil ja on tänu sellele eriti hõrgud ning intensiivse mulliga. Ehe mahetooraine ja puhas käsitöö, kuudepikkune küpsemisaeg ning taluperemehe Euroopa mainekate siidritegijate juures kogutud kogemused - Jaanihanso joogid on väga väärikad, mida tunnistavad ka mitmed rahvusvahelised äramärkimised. Neid siidreid naudivad ka tõsisemad siidriskeptikud. Hoolitse vaid, et jook oleks enne serveerimist piisavalt jahutatud, nii on maitseelamus ehe ja hea.

Jaanihanso siidrite valikust leiab nii kuiva kui poolkuiva joogi. Põnevamat maitseelamust pakub õuna ja mustsõstra kooslus roosas siidris. Proovida tasub ka mustsõstra vahuveini Cassis. Tervelt 12 kuud pudelis käärinud ja maitsesügavust lihvinud vahuvein sobib hästi näiteks liharoogade kõrvale.

Unikaalne jääsiider

Väikestes kogustes valmistab Jaanihanso üsna erilist aperitiiviks ja dessertveiniks sobivat jääsiidrit. Ühtaegu magus ja hea happega jääsiider sünnib, kui värskelt pressitud õunamahlast eemaldatakse külmutamise teel liigne vesi ning saadud magusast ja hapust siirupist kääritatakse vein. 

Jaanihanso jääsiider on müügil Balti Jaama Turu Biomarketis ja e-poes.

 

Peenjoogivabrik Nudist 

Eesti tegijad tõestavad, et veini on võimalik valmistada pea kõigest - lilledest, ürtidest, puu- ja köögiviljadest. Iga-aastastel koduveinide mõõduvõttudel üllatusi jagub. Peenjoogivabrik Nudist on tõenäoliselt Eesti armastatuim rabarberitest valmistatud kuiva vahuveini valmistaja. Kodumaist päritolu maherabarberist valmib Nõmme mändide all igal aastal vaid piiratud kogus vahvalt värsket ja hapukat vahuveini Rabarbra, mille populaarsus ületab tihti pakkumise.  2019. aastal pärjati Rabarbra Eesti Parima Mahejoogi tiitliga.

Alkoholivaba ja pidulik
 MULL° alkoholivaba Barbara organic on tegijate sõnul nii hea jook, et võib väita, et ainukene asi, mis sellest joogist puudu on, ongi alkohol. Poolkuiv ja pidulik rabarberimahlast mullijook on mõeldud enesekindlatele täiskasvanutele.





liitu uudiskirjaga
Kõige värskemad uudised
Email again:
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid