Uus Biomarketis: Urtekrami toidukaubad!
Urtekram on bränd, mis on olnud juba aastaid Biomarketi sõprade üks iluvaldkonna lemmikud. Nüüd on meil võimalus sulle pakkuda ka Urtekrami mahe toiduaineid! Biomarketi kaupluste ja e-poe valikust leiad nüüd: küpsetuspulbri, erinevad puljongid, võioad, erinevad õlid, pitsa kastme, pastakastme basiilikuga, oliivid, roosuhkrust tükisuhkru, müsli, popcorn, päikesekuivatatud tomatid ja datlid.
Urtekrami lugu
Urtekrami lugu sai alguse 1972. aastal väikesest vürtsipoest. Sõna "urtekram" tähendab eesti keeles ürdikaupmeest. Tänaseks on Taani mahetoodete brändil kogemust juba poole sajandi jagu ja saavutatud on ka tuntus üle Euroopa. Urtekram soovib, et tervena elamine oleks kõigile lihtne. Seetõttu on neil pakkuda ka lai valik mahetoitu, mis põhineb looduslikel koostisosadel.
Urtekram on alati võidelnud jätkusuutliku maailma eest. Selle jaoks tehakse pidevalt tööd, et vähendada oma keskkonnamõju kõikides etappides alates tootmisest ja tranpordist kuni pakendamise ja tooraineni.
Tule tutvu Urtekrami valikuga Biomarketi kauplustes ja e-poes!
Et inspireerida, sind mahe toodetega süüa tegema oleme sulle koos Urtekramiga kirja pannud mõned maitsvad retseptid.
Kodused šokolaadi ja kookose batoonid
Vaja läheb
Valmistamine
- Sega potis madalal kuumusel kookosõli ja vahtrasiirup.
- Vala sisse ka kookoshelbed ja sega veel paar minutit.
- Tõsta kookosmass küpsetuspaberile ja suru kõik lusikaga ühtlaselt ja tihedalt küpsetuspaberile.
- Pane sügavkülma tahenema.
- Sulata šokolaad vesivannil.
- Võta kookosmass sügavkülmast ja lõika batoonideks. Veereta batoonid šokolaadis ja puista peale kookoshelbeid.
Pane tähele! Retsept ja pilt pärinevad Biomarketi koostööpartneri Urtekrami lehelt.
Ahjus röstitud müsli
Vaja läheb
100 g mandleid
½ tl soola
6 supilusikatäit kookosõli
1-2 dl mett või agaavisiirupit
Kohupiim või jogurit
Värsked puuviljad ja marjad
Võid
Valmistamine
- Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega omavahel müsli, mandlid ja sool. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud alusele. Nirista peale mett/agaavisiirupit ja kookosõli.
- Küpseta ahjus 15-20 minutit. Vahepeal segades.
- Enne serveerimist lase müslil täielikult jahtuda.
- Serveeri jahtunud müsli kohupiima või jogurtiga. Laota peale värsked puuviljad ja marjad.
Bruchettad võiubade ja röstitud tomatitega
Vaja läheb
oliiviõli
umbes 2,5 dl võiube
1 sidruni mahl ja koor
1 näputäis tšillipipart
1 peotäis hakitud peterselli
1 peotäis basiilikut
4 viilu juuretisega leiba
2 pooleks lõigatud küüslauguküünt
soola ja värsket musta pipart
Valmistamine
- Kuumuta ahi 200 kraadini.
- Tõsta tomatid ahjuvormi ja vala peale oliiviõli ja sool. Rösti neid ahjus 20-25 minutit.
- Samal ajal kui tomatid on ahjus pane oad suurde kaussi ja lisa sidrunikoor- ja mahl, tšillipipar, petersell, tilk oliiviõli ning ohtralt soola ja pipart. Sega kõik koostisosad omavahel.
- Rösti saiaviilud pannil või rösteris. Hõõru kõik saiaviilu pooled küüslauguküüntega. Kui tomatid on valmis kogu panni põhjast õli kogus ja vala see ubadele. Sega omavahel.
- Aseta oasegu iga saiaviilu peale ja kaunista sooja tomati ja basiilikuga.
Täidetud baklažaanid võiubadega
Vaja läheb
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 punane paprika
200 g võiube purgis
200 g ube purgis
1 hunnik peterselli
140 g cheddari juustu
4 spl oliiviõli
sool ja pipar
Valmistamine
- Lõika baklažaanid pikuti pooleks ja eemalda seest nii palju kui võimalik.
- Lõika sibul, küüslauk ja paprika väikesteks kuubikuteks. Kuumuta oliiviõli pannil ja prae köögiviljad ja baklažaani sisu keskmisel kuumusel. Maitsesta soola ja pipraga.
- Kurma konservidest vesi välja ja lisa oad pannile. Lisa ka hakitud petersell.
- Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta baklažaani kestad ahjuvormile ja täida köögiviljade ja ubadega.
- Puista peale riivitud juustu.
- Küpseta baklažaane 200 kraadises ahjus 20 minutit.
Pane tähele! Retsept ja pilt pärinevad Biomarketi koostööpartneri Urtekrami lehelt.
Vegan spagetiroog
Vaja läheb
1 keskmine sibul
1 suurem porgand
15 kirsstomatit
mõned päikesekuivatatud tomatid ja küüslauguküüned
½ purki kontsentreeritud tomatipüreed
½ pudelit püreestatud tomatit
275 g võiube purgis
2 supilusikatäit lemmikuid maitseaineid
1 pakk spagette
Peotäis värsket basiilikut
2 spl oliiviõli
1 tl soola
Valmistamine
- Lõika suvikõrvits, porgand ja sibul väikesteks kuubikuteks
- Lõika kirsstomatid ja päikesekuivatatud tomatid pooleks. Haki küüslauk ja pane koos teiste koostisosadega samasse potti.
- Lase nendel koostisosadel natukene pliidil keeda aegajalt segadus. Vähenda kuumust keskmiseks ja pane potile kaas peale. Lase toidul aeglaselt küpseda (umbes 10-15 minutit).
- Serveeri spagetiroog taldrikule ja puista peale värsket basiilikut.
Päikesekuivatatud tomatitega pitsa pirukad
Vaja läheb
2 ½ dl toasooja vett
1 tl soola
60 g päikesekuivatatud tomateid
100 g täistera nisujahu
4 spl oliiviõli
300 g sõelutud speltajahu
50 g kõrvitsaseemneid
65 g pitsakastet
soovi korral tükk mozzarellat
soovi korral 2 spl hakitud värsket basiilikut
sool ja pipar
1 muna määrimiseks
Valmistamine
- Lahusta pärm leiges vees. Lisa sellele sool, hakitud päikesekuivatatud tomatid, oliiviõli ja täistera nisujahu. Lisa vähehaaval speltajahu. Sõtku tainas pehmeks. Lase sel kerkida umbes 30 minutit toatemperatuuril, kaetud rätikuga.
- Rösti kõrvitsaseemned pannil.
- Rulli tainas ½ cm paksuseks ja ristkülikukujuliseks (umbes 25x30 cm).
- Määri tainas pitsa kastmega ning puista peale röstitud kõrvitsaseemned. Soovi korral lisa ka mozzarella tükke ja hakitud basiilikut. Maitsest soola ja pipraga.
- Seejärel rulli taigen kokku ja lõika 2 cm paksusteks viiludeks. Tõsta need viilud ahjuplaadile. Lase tainal veel 30 minutit kerkida. Seejärel määri rullid munaga. Küpseta ahjus 15-20 minutit 200 kraadi juures.
Pane tähele! Retsept ja pilt pärinevad Biomarketi koostööpartneri Urtekrami lehelt.
Soolakaramelli popcorn
Vaja läheb
Neutraalse maitsega kookosõli popcorni valmistamiseks
50 g kookosõli soolakaramelli valmistamiseks
1 spl meresool
2 dl Urtekram roosuhkrut
Valmistamine
- Vala potti veidi kookosõli ja 1 dl popcorni maisiterasid. Kata pott kaanega ja lase popcornil keskmisel kuumusel valmida aegajalt potti loksutades. Seejärel vala popcorn kaussi.
- Sulata roosuhkur pannil. Lisa 50g rasvainet ja 1 tl soola. Sega omavahel kuni või on imendunud. Lisa järk-järgult popcorn ja sega kastmega. Seejärel laota popcorn küpsetuspaberile jahtuma.
Pane tähele! Retsept ja pilt pärinevad Biomarketi koostööpartneri Urtekrami lehelt.