/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
12 jaanuar
2023

Uus Biomarketis: Urtekrami toidukaubad!

 Urtekram on bränd, mis on olnud juba aastaid Biomarketi sõprade üks iluvaldkonna lemmikud. Nüüd on meil võimalus sulle pakkuda ka Urtekrami mahe toiduaineid! Biomarketi kaupluste ja e-poe valikust leiad nüüd: küpsetuspulbri, erinevad puljongid, võioad, erinevad õlid, pitsa kastme, pastakastme basiilikuga, oliivid, roosuhkrust tükisuhkru, müsli, popcorn, päikesekuivatatud tomatid ja datlid.

Urtekram on bränd, mis on olnud juba aastaid Biomarketi sõprade üks iluvaldkonna lemmikud. Nüüd on meil võimalus sulle pakkuda ka Urtekrami mahe toiduaineid! Biomarketi kaupluste ja e-poe valikust leiad nüüd: küpsetuspulbri, erinevad puljongid, võioad, erinevad õlid, pitsa kastme, pastakastme basiilikuga, oliivid, roosuhkrust tükisuhkru, müsli, popcorn, päikesekuivatatud tomatid ja datlid.

 

Urtekrami lugu


Urtekrami lugu sai alguse 1972. aastal väikesest vürtsipoest. Sõna "urtekram" tähendab eesti keeles ürdikaupmeest. Tänaseks on Taani mahetoodete brändil kogemust juba poole sajandi jagu ja saavutatud on ka tuntus üle Euroopa. Urtekram soovib, et tervena elamine oleks kõigile lihtne. Seetõttu on neil pakkuda ka lai valik mahetoitu, mis põhineb looduslikel koostisosadel.

Urtekram on alati võidelnud jätkusuutliku maailma eest. Selle jaoks tehakse pidevalt tööd, et vähendada oma keskkonnamõju kõikides etappides alates tootmisest ja tranpordist kuni pakendamise ja tooraineni.

 

Tule tutvu Urtekrami valikuga Biomarketi kauplustes ja e-poes!


Et inspireerida, sind mahe toodetega süüa tegema oleme sulle koos Urtekramiga  kirja pannud mõned maitsvad retseptid.


Kodused šokolaadi ja kookose batoonid

Valmistamise aeg: 30 minutit  Kogus: 10 tükki

Vaja läheb




Valmistamine

  1. Sega potis madalal kuumusel kookosõli ja vahtrasiirup.
  2. Vala sisse ka kookoshelbed ja sega veel paar minutit. 
  3. Tõsta kookosmass küpsetuspaberile ja suru kõik lusikaga ühtlaselt ja tihedalt küpsetuspaberile.
  4. Pane sügavkülma tahenema.
  5. Sulata šokolaad vesivannil.
  6. Võta kookosmass sügavkülmast ja lõika batoonideks. Veereta batoonid šokolaadis ja puista peale kookoshelbeid.

Pane tähele! Retsept ja pilt pärinevad Biomarketi koostööpartneri Urtekrami lehelt.


Ahjus röstitud müsli

Kogus: 4 inimesele

Vaja läheb




Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega omavahel müsli, mandlid ja sool. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud alusele. Nirista peale mett/agaavisiirupit ja kookosõli.
  2. Küpseta ahjus 15-20 minutit. Vahepeal segades.
  3. Enne serveerimist lase müslil täielikult jahtuda.
  4. Serveeri jahtunud müsli kohupiima või jogurtiga. Laota peale värsked puuviljad ja marjad.
Pane tähele! Retsept ja pilt pärinevad Biomarketi koostööpartneri Urtekrami lehelt.

Bruchettad võiubade ja röstitud tomatitega

Valmistamise aeg: 30 minutit Kogus: 4 inimesele

Vaja läheb



Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
  2. Tõsta tomatid ahjuvormi ja vala peale oliiviõli ja sool. Rösti neid ahjus 20-25 minutit.
  3. Samal ajal kui tomatid on ahjus pane oad suurde kaussi ja lisa sidrunikoor- ja mahl, tšillipipar, petersell, tilk oliiviõli ning ohtralt soola ja pipart. Sega kõik koostisosad omavahel.
  4. Rösti saiaviilud pannil või rösteris. Hõõru kõik saiaviilu pooled küüslauguküüntega. Kui tomatid on valmis kogu panni põhjast õli kogus ja vala see ubadele. Sega omavahel.
  5. Aseta oasegu iga saiaviilu peale ja kaunista sooja tomati ja basiilikuga.
Pane tähele! Retsept ja pilt pärinevad Biomarketi koostööpartneri Urtekrami lehelt.

Täidetud baklažaanid võiubadega

Kogus: 4 inimesele

Vaja läheb


Valmistamine

  1. Lõika baklažaanid pikuti pooleks ja eemalda seest nii palju kui võimalik. 
  2. Lõika sibul, küüslauk ja paprika väikesteks kuubikuteks. Kuumuta oliiviõli pannil ja prae köögiviljad ja baklažaani sisu keskmisel kuumusel. Maitsesta soola ja pipraga.
  3. Kurma konservidest vesi välja ja lisa oad pannile. Lisa ka hakitud petersell.
  4. Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta baklažaani kestad ahjuvormile ja täida köögiviljade ja ubadega.
  5. Puista peale riivitud juustu.
  6. Küpseta baklažaane 200 kraadises ahjus 20 minutit.

Pane tähele! Retsept ja pilt pärinevad Biomarketi koostööpartneri Urtekrami lehelt.



Vegan spagetiroog

Kogus: 4 inimesele

Vaja läheb



Valmistamine


  1. Lõika suvikõrvits, porgand ja sibul väikesteks kuubikuteks
  2. Lõika kirsstomatid ja päikesekuivatatud tomatid pooleks. Haki küüslauk ja pane koos teiste koostisosadega samasse potti.
  3. Lase nendel koostisosadel natukene pliidil keeda aegajalt segadus. Vähenda kuumust keskmiseks ja pane potile kaas peale. Lase toidul aeglaselt küpseda (umbes 10-15 minutit).
  4. Serveeri spagetiroog taldrikule ja puista peale värsket basiilikut.
Pane tähele! Retsept ja pilt pärinevad Biomarketi koostööpartneri Urtekrami lehelt.



Päikesekuivatatud tomatitega pitsa pirukad


Valmistamise aeg: 60 minutit  Kogus: 14 tükki


Vaja läheb

25 g pärmi
2 ½ dl toasooja vett
1 tl soola
60 g päikesekuivatatud tomateid
100 g täistera nisujahu
4 spl oliiviõli
300 g sõelutud speltajahu
50 g kõrvitsaseemneid
65 g pitsakastet
soovi korral tükk mozzarellat
soovi korral 2 spl hakitud värsket basiilikut
sool ja pipar
1 muna määrimiseks

Valmistamine

  1. Lahusta pärm leiges vees. Lisa sellele sool, hakitud päikesekuivatatud tomatid, oliiviõli ja täistera nisujahu. Lisa vähehaaval speltajahu. Sõtku tainas pehmeks. Lase sel kerkida umbes 30 minutit toatemperatuuril, kaetud rätikuga.
  2. Rösti kõrvitsaseemned pannil.
  3. Rulli tainas  ½ cm paksuseks ja ristkülikukujuliseks (umbes 25x30 cm).
  4. Määri tainas pitsa kastmega ning puista peale röstitud kõrvitsaseemned. Soovi korral lisa ka mozzarella tükke ja hakitud basiilikut. Maitsest soola ja pipraga.
  5. Seejärel rulli taigen kokku ja lõika 2 cm paksusteks viiludeks. Tõsta need viilud ahjuplaadile. Lase tainal veel 30 minutit kerkida. Seejärel määri rullid munaga.  Küpseta ahjus 15-20 minutit 200 kraadi juures.


Pane tähele! Retsept ja pilt pärinevad Biomarketi koostööpartneri Urtekrami lehelt.



Soolakaramelli popcorn


Vaja läheb



Valmistamine

  1. Vala potti veidi kookosõli ja 1 dl popcorni maisiterasid. Kata pott kaanega ja lase popcornil keskmisel kuumusel valmida aegajalt potti loksutades. Seejärel vala popcorn kaussi.
  2. Sulata roosuhkur pannil. Lisa 50g rasvainet ja 1 tl soola. Sega omavahel kuni või on imendunud. Lisa järk-järgult popcorn ja sega kastmega. Seejärel laota popcorn küpsetuspaberile jahtuma.

Pane tähele! Retsept ja pilt pärinevad Biomarketi koostööpartneri Urtekrami lehelt.
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised