/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
09 mai
2022

Hea une ABC

Uni on meie tervise jaoks väga oluline. Uni aitab meil taastuda raskest päevast ja koguda energiat uueks. Kui sul on raske uinuda praegusel äreval ajal ja sa ärkad hommikuti väsinuna, siis on aeg muutusteks!


Mida sa saaksid enda jaoks kohe ära teha?


Psühholoog ja unenõustaja Kene Vernik on sinu jaoks koostanud Hea une ABC!
Hea une ABC-st saad sa teada, mida peaksid sina igapäevaselt tegema, et sinu uni oleks kosutav.




  1. Liikumine - liigu iga päev vähemalt 2 tundi ja väsita oma keha. See aitab kaasa heale unele.
  2. Toitumine - väldi suuremat söömist 4-5 tundi enne magamaminekut, sest kui keha tegeleb seedimisega on sul raske uinuda. Samuti ei tohiks sa näljasena magama minna, sest see tekitab kehas stressi ja sul on raske uinuda. Proovi leida tasakaal.
  3. Joomine enne magamaminekut - ära joo enne magamaminekut, sest see tekitab vajaduse urineerida ja see segab kosutavat und.
  4. Magneesium, raud, D-vitamiin - on olulised abilised, mis toetavad sinu und.
  5. Valgus - proovi päevasel ajal olla väljas, sest valgus reguleerib sinu une ja ärkveloleku rütmi. Valgust peaksid hakkama vähendama umbes 2 tundi enne voodisse minekut.
  6. Kui ei tule und - ära jää voodisse und ootama! Nii õpetad sa oma kehale kuidas olla ärgas voodis ja sellest võib välja kujuneda krooniline unepuudus. Kui ei tule und, siis tule voodist välja 10-15 minutiks ja tee midagi lihtsat: loe raamatut, korista, kuula muusikat jne.

Head und!
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid