/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
03 august
2021

Saame tuttavaks: Masmi

Intiimtervise eest hoolitsemine on kõikide naiste jaoks väga oluline ja see peaks olema sama igapäevane ja loomulik tegevus nagu  meie hambapesu.

Nahaärritus intiimpiirkonnast võib olla põhjustatud ebapiisavast hügieenist kuid päris tihti on see põhjustatud ka toodetest, mida me kasutame, et tagada oma hügieeni.  Sageli on põhjuseks leeliselise seebiga pesemine ning säilitus- ja lõhnaainetega duši- või raseerimisgeeli kasutamine.

Siinkohal ongi meil heameel sulle tutvustada meie pikaajalist koostööpartnerit Masmi Natural Cottonit. Masmi tootevalikust leiad tooted,  mis hoiavad pH-taseme paigas ja on naha vastu õrnad. Lisaks sellele on tegemist kaubamärgiga, mille jaoks on väga oluline ka meie keskkond.

Kas sa teadsid, et üks naine kasutab oma elu jooksul keskmiselt kuni 10 000 hügieenisidet ja/või tampooni, mis lagunevad naftasaaduste sisalduse tõttu looduses mõtlemapanevalt pikka aega rääkimata rahakulust ja kemikaale kasutava tootmise tõttu tekkida võivatest ärritusnähtudest keha kõige tundlikumas piirkonnas. Tavaliste sidemete ja tampoonide valmistamine ei ole keskkonnasäästlik ja alati ei ole need tooted sinu tervisele ohutud.

Intiimpiirkonna ärritusnähud, punetus, kihelus – nende ebameeldivustega on erinevate uuringute kohaselt kokku puutunud vähemalt iga kümnes naine. Põhjuseid võib olla erinevaid, alates sünteetiliste hügieenisidemete tekitatud umbses keskkonnas vohavatest bakteritest ja seentest kuni nimetatud sidemete koostisosade mõjust tundlikule limaskestale. Nimelt peidab enamike hügieenisidemete ja tampoonide puhasvalge ja pehme pealispind endas tihti hulga erinevaid sünteetilisi koostisosi.

Hügieenisidemete ja tampoonide valgendamiseks kasutatakse tavapäraselt kloori, mille kõrvalproduktina tekib dioksiin. See on vähkitekitavate omadustega mürgine aine, mis võib kahjustada reproduktiivorganeid ja immuunsüsteemi ning seda seostatakse ka endometrioosi tekkega. 

Tampoonide tuuma moodustab enamasti kõrge imavusega tehiskiud viskoos. Viskoosi algmaterjaliks on küll tselluloos ehk puit, ent sedagi töödeldakse keemiliselt erinevate hapetega. Lisame neile veel sünteetilised lõhnaained, polümeersed absorbendid ehk vedelikke imavad ained ja muud naftakeemiasaadused ning saame komplekti, mida tegelikult oma õrneima piirkonna ligi kuidagi lubada ei tahaks. Seepärast soovitavadki paljud günekoloogid ja ämmaemandad kasutada intiimhügieeniks võimalikult naturaalsest materjalist, näiteks mahepuuvillast tooteid. Mahepõllunduslikult kasvatatud puuvill on hingav materjal, see on nahale õrn ja pehme, säilitab naha loomuliku niiskustaseme, ei põhjusta allergiat ega nahaärritusi, sobib inimkeha ph-tasemega ega muuda tupe limaskesta loomulikku happelisust.



Masmi Natural Cotton
on kaubamärk, mis on spetsialiseerunud naiselikele intiimsetele hügieenitoodetele, mis on valmistatud 100% puhtast orgaanilisest puuvillast. Tänu Masmi täiustatud tootmisprotsessile ja kogemusele on neil olnud võimalik välja töötada tehnoloogia, mille abil toota puhtast puuvillast tooteid. Masmi sarjast leiad ökopuuvillast hügieenisidemed nii päevaseks kui öiseks ajaks, mitut sorti pesukaitsmed ja tampoonid, kosmeetilised vatipadjad ja -tikud.

Masmi 2 eesmärki:


1.Parim valik sinu tervisele

Sünteetilistest ja valgendatud materjalidest valmistatud hügieenisidemed ja tampoonid võivad tekitada suguelundite ärritust, mis mõjutab otseselt naise enesetunnet. Kuna tupe limaskestal ei ole kaitsekihti, siis imab see kemikaale endasse veelgi lihtsamalt. Sellest tulenevalt on eriti oluline, et kasutaksid intiimpiirkonnas naturaalseid ja puhtaid tooteid. Ka günekoloogid ja ämmaemandad soovitavad kasutada just ökopuuvillast tooteid, et hoolitseda oma intiimhügieeni eest.

Masmi tooted on valmistatud 100% orgaanilisest puuvillast (ICEA ja GOTS). Masmi mahepuuvillast valmistatud hügieenitooted on parfüümivabad, ei sisalda tselluloosimassi, viskoosi, polümeerseid superabsorbente ega valgendamiseks kasutatavat kloori. Sarja tooted sobivad kõigile, kuid on eriti soovitatavad tundliku nahaga naistele. Tooted ei põhjusta ärritust, sügelust ega ka allergiat.

Ökopuuvill on hingav materjal ja see on nahale õrn ja pehme.  Lisaks sellele aitab ökopuuvill säilitada naha loomuliku niiskustaseme, ei põhjusta allergiat ega nahaärritusi. Just ökopuuvill sobib inimkeha ph- tasemega.


2.Valides Masmi tooteid austad ka planeeti

Puuvilla kasutamine väldib metsade tohutut raiumist, võrreldes teiste tselluloosist valmistatud toodetega. Puuvilla on võimalik istandustest koristada igal aastal, kuid puud nii kiiresti ei kasva. Seega saab puuvilla eelistades rohkem puid kasvama jääda.

Puidu kasvatamine vs puuvillaistandus

Kui 100 kilost puuvillast saab 95 kilo tselluloosikiudu, siis 100 kilost puudest saab ainult 50 kilo tselluloosikiudu. Puuvilla on võimalik istandustest koristada igal aastal, kuid puud nii kiiresti ei kasva. Seega saab puuvilla eelistades rohkem puid kasvama jääda.



Miks tasub eelistada Masmi mahepuuvillast hügieenitooteid?

  • Säilitavad naha loomuliku niiskustaseme;

  • Ei muuda tupe limaskesta loomulikku happelisust;
  • Need on nahale õrnad, ent lekkimiskindlad;
  • Need on parfüümivabad ja allergiaohutud;
  • Ei sisalda viskoosi (keemilise töötlusega puidust saadud kiud);
  • Ei sisalda puidust toodetud tselluloosimassi;
  • Ei sisalda polümeerseid superabsorbente ehk kõrge imavusega aineid;
  • Pleegitamiseks ei ole kasutatud kloori .

Kõik Masmi tooted on ICEA (Environmental and Ethical Certification Institute)   ja GOTS (Global Organic Standard) sertifikaatidega. Kõiki tooteid on lisaks testitud ka teised laborid kui hüpiallergeenseid tooteid.


Biomarketi sortimendist leiad Masmi sarjast ökopuuvillast hügieenisidemed nii päevaseks kui öiseks ajaks, mitut sorti pesukaitsmed ja tampoonid, kosmeetilised vatipadjad ja -tikud.


Masmi Natural Cottonit tutvustavas postituses kasutatud pildid pärinevad Masmi Natural Cottoni Facebooki lehelt.
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid