/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
03 oktoober
2014

Mangopidu: vitamiinirohked mangod 25% soodsamalt

Magusad ja mahlased mangod sisaldavad üle 20 erineva vitamiini ja mineraali. Nüüd saad Biomarketites neid imelisi vilju nautida 25% soodsamalt. 
Mango on väga populaarne puuvili kõikjal maailmas. Mangodes sisalduv muljetavaldav kogus C-vitamiini, samuti A-vitamiini ja flavanoide nagu beetakaroteen hoolitsevad selle eest, et tervis oleks tugev – immuunsüsteem toimiks hästi, vererõhk oleks normis, silmanägemine hea ja luud tugevad.


Tassitäis (u 165 g) mangosid annab 100 kilokalorit, 1 grammi valku, 0,5 grammi rasva ja 25 grammi süsivesikuid, nendest 22 grammi suhkrut ja 3 grammi kuidaineid. Sama kogus mangot katab 100% päevasest C-vitamiini vajadusest ning 35% päevasest A-vitamiini vajadusest. C-vitamiini toetab immuunsüsteemi ning A-vitamiin on oluline nägemisele ja luudele ning limaskestadele ja nahale.

Karoteenide ja antioksüdantide rohketele puuviljadele, nagu mangodele, on omistatud ka kaitsev toime mitut liiki vähkkasvajate eest.

Tassitäis mangot annab 12% päevasest kiudainete vajadusest. Kiudained parandavad soolestiku tööd ja aitavad sellel kiiremini tühjeneda. Samuti sisaldab mango ensüüme, mis aitavad paremini seedida valku. Mango glükeemiline indeks on madal – 41-60, seega ei tõsta see oluliselt veresuhkru taset. Siiski ei tasu ka mangoga liialdada, sest see sisaldab puuviljasuhkrut fruktoosi ning liiga palju ükskõik millist suhkrut ei ole lõppkokkuvõttes siiski tervisele hea. 

Toiduks kasutamise kõrval on mango ka hea kosmeetikum, sest see aitab puhastada ummistunud nahapoore ja värskendab nahka. Lihtsalt lõika mango õhukesteks viiludeks, pane need 10-15 minutiks näole ja seejärel pese nägu.

Parim viis mango nautimiseks on süüa seda lihtsalt niisama – värskena ja viiludeks lõigatuna. Mango sobib ideaalselt puuviljasalatisse, näiteks koos ananassi, apelsini, viinamarjade ja õuntega. Mango sobib hästi ka smuutidesse koos ananassimahla, külmutatud marjade ja Kreeka jogurtiga. Samuti sobib see lihale kastmete valmistamiseks, kuna aitab muuta liha pehmemaks.

Kaupluses mangot valides ei ole niivõrd oluline selle värv kui kõvadus. Vajuda puuvilja õrnalt pöidlaga. Kui vili tundub katsudes pehme, võib see olla juba liiga küps ning kui vili tundub katsudes väga kõva, võib see olla veel toores. Toorest mangot hoia toatemperatuuril, mitte külmikus. Nii muutub see pehmemaks ja ka magusamaks. Küpsemise kiirendamiseks pane mango mõneks päevaks pruuni paberkotti. Kui mangod on küpsed, on neid parem säilitada paberkotis külmikus.

Biomarketis pakume mangosid, mis tulevad Hispaaniast. Nüüd saad nendega maiustada 25% soodsamalt. Pakkumine kehtib, kuni kaupa jätkub. 
Fotod: Biomarket ja Stocksy
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid