Uus Biomarketis: GEO idandusseemned lisavad toidulauale väärtuslikke toitaineid
Uuest GEO idandusseemnete sarjast leiad idandamiseks chia-seemned, lambaläätse- ja linaseemned, lutserniseemned, mugullaugu- ja päevalilleseemned, mungoad, rediseseemned, ristikheina- ja rukolaseemned ning sinepiseemned. Kõik seemnepakid on varustatud eestikeelse juhendiga.
Kolm olulisimat asja idandamisel:
1. Olulised on õiged vahendid – kasvulavad ja idanduspurgid lihtsustavad idandamist oluliselt. Biomarketist leiad BioSnacky kasvulavad ja indanduspurgid.
2. Idandeid tuleb kindlasti loputada 2-3 korda päevas, muidu need lihtsalt kuivavad ära.
3. Oluline on ka indandid õigel ajal ära süüa ehk mitte lasta neil üle kasvada. Vastasel juhul indandite toiteväärtus langeb ja muutub ka maitse. Idandid võiks panna karbiga külmkappi, kus need säilivad kolm päeva. Enne söömist tuleks idandid leige veega üle loputada.
Soovitusi idandamiseks:
- Kõiki seemneid on vaja enne idandamist 8-12
tundi leotada, et need ärkaksid ellu. Leotamiseks kasuta kindlasti leiget vett
ja aseta seemned pimedasse kohta.
- Lutserniseemneid idanda kindlasti kasvulaval,
mitte purgis, sest nende idandid on pikad ja peenikesed ning muutuvad purgis
ühtlaseks pallikeseks.
- Aseta idandusnõu valgusküllasesse kohta, kuid
hoia seda otsese päikese eest, sest päike kõrvetab idandid kergesti ära.
- Seemned idanevad kõige paremini 18-22-kraadises
ruumis.
- Seemnesegusid idandades arvesta, et nendes ei
pruugi kõik seemned idaneda samal kiirusel. Algajal idandajal tasub kindlasti
alustada üksikutest seemnetest.
- Idandamisest saad pikemalt lugeda meie blogi varasematest postitustest, klõpsa selleks siia või siia.
Allikas: Ülemiste Biomarketi klienditeenindaja Irina
Turro, kes on idandamisega tegelenud juba aastaid