/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
24 mai
2022

Probiootikumid toetavad soolestiku tervist

Seedetrakt on hingamisorganite järel teine suurem elundite süsteem organismis.

Elu jooksul läbib soolestikku 60 tonni toitu ja sellest massist on vaja valmistada kogu organismi toimimiseks kütust. Selles protsessis on suur roll soolestiku nähtamatutel elanikel.

Mikrobioomiks
nimetatakse kokku kõiki meie keha asustavaid mikroobe. Mikrobioom aitab seedida toitu ja toitainetel imenduda, sünteesib hormoone, toodab kehale vajalikke toitaineid, neutraliseerib toidus leiduvaid mürke, mõjutab meie immuunsussüsteemi kujunemist ja vastupidavust, mõjutab ajukeemiat, vaimset tervist ja isegi une-ärkveloleku rütmi. Võib öelda, et mikrobioom vastutab keha üleüldise hea enesetunde eest.

Sinu mikrobioomi võib tasakaalust välja viia:
  • Ühekülgne toitumine, 
  • stress, 
  • antibiootikumide võtmine,
  • sisehaigused, 
  • kliimamuutused,
  • vananemine.

Kuni 80% immuunrakkudest asub inimese soolestikus ning just bakterid on need, kes kaitsevad meie immuunsüsteemi, luues esimese kaitseliini kahjulike bakterite ees.  Kui aga seedekulgla ei toimi nii nagu peaks, tuleb sul soodustada heade bakterite kasvu. Mikrobioomi tervist ja tasakaalu aitavad taastada probiootikumid, mis sisaldavad elusbaktereid. Selleks, et head bakterid saaksid kasvada peaksid oma toidule lisama rohkem taimset toitu ja kiudaineid.

Toiduained, mis sisaldavad kasulikke baktereid:
  • keefir
  • jogurt
  • kimchi
  • hapukapsas
  • hapukurk
  • kombucha
  • tempeh
  • miso

Kui vajad kiiremat abi ja valmistud näiteks reisiks, soovitame sul kasutada probiootilist toidulisandit, et toetada heade bakterite teket.


Ecobiotic probiootikum 90 tk, 45 g



Toidulisand, mis sisaldab piimhappebaktereid. Inimspetsiifilised piimhappebakterid toetavad soolestiku mikrofloorat ning osalevad aktiivselt toitainete lõhustamises ja imendumises. Ecosh kasutab üksnes inimspetsiifilisi piimhappebaktereid.

EcoBioticu 1 kapsel sisaldab 20 miljardit kasulikku bakterit, mis aitab tõsta bakterite kontsentratsiooni organismis ja toetada immuunsüsteemi. Piimhappebakterite tarbimine sobib kasutamiseks pärast antibiootikumi kuuri. Kasulike bakterite juurde manustamine probiootikumide näol aitab kaasa heaolutunde säilitamisele.

Kuidas võtta?
Päevane annus on 2 kapslit, mida on hea võtta tühjale kõhule näiteks enne magama minekut. Kui sul on tundlik magu, siis võta kapslid 30 minutit enne või peale sööki. Manusta kapsleid veega.

Pane tähele! Toidulisand ei ole mitmekesise toitumise asendaja.


Boulardii 90 kapslit, 45 g


Toidulisand saccharomyces cerevisiae boulardii on aktiivne pärmilaadne mikroorganism, mis aitab hoida limaskesti tervetena ning kaitsta neid kahjustuste eest. Boulardii toetab seedetrakti e. kurgu, mao ja soolestiku limaskesti.



Kuidas võtta?

1 kapsel päevas koos veega vahetult enne sööki. Boulardiid sobib manustada ka kohe peale ärkamist tühja kõhu peale või õhtul enne magamaminekut. Sobib manustamiseks antibiootikumi kuuri ajal ja järgselt.

Kuidas anda Boulardii toidulisandit alla 12. aastasele lapsele?

Veerand kuni pool kapslit päevas vahetult enne sööki tühja kõhu peale koos poole klaasi toasooja veega. Imikutele võib pulbrit puistata/segada rinnapiima sisse.


Pane tähele! Toidulisand ei ole mitmekesise toitumise asendaja.


Bacillus Subtilis Plus, 90 kapslit

Toidulisand Bacillus Subtilis Plus on batsillide perekonda kuuluv probiootikum, mis toetab immuunsüsteemi, soolestiku ja seedetrakti tervist. Tootele lisatud kiudaineterikkad prebiootilised taimed nagu moringa ja võilillejuur rikastavad ainevahetussüsteemi vajalike toitainetega, toetavad organismi vastupanuvõimet ja on kõrge toiteväärtusega. Võilillejuured toetavad lisaks seedetrakti ja maksa tööd.

BACILLUS SUBTILIS PLUS:
  •  Toetab immuunsüsteemi, soolestiku ja seedetrakti tervist.
  • Moringa rikastab ainevahetussüsteemi vajalike toitainetega, toetab vastupanuvõimet ja on kõrge toiteväärtusega.
  • Võilillejuured toetavad seedetrakti ja maksa tööd ning on prebiootilise toimega.
Bacillus Subtilis on batsillide perekonda kuuluv probiootikum, mis toetab immuunsüsteemi, soolestiku ja seedetrakti tervist. Toiteväärtuse poolest rikkad moringa ja võilillejuur on prebiootikumid ehk kiudained, mis omakorda on kasulikele bakteritele ehk probiootikumidele toiduks. Moringa rikastab ainevahetussüsteemi vajalike toitainetega, toetab organismi vastupanuvõimet ja on kõrge toiteväärtusega. Võilillejuured toetavad omakorda seedetrakti ja maksa tööd. Tervikuna moodustub Bacillus Subtilisest, moringast ja võilillest terviklik kooslus (hea sünergia pro- ja prebiootikumide vahel), mis toetab seedekeskkonna tõhusat toimimist.

Kuidas võtta?

Soovituslik päevane annus on 2 kapslit päevas 30 min enne või pärast sööki koos veega, tundliku mao korral söömise ajal.

Pane tähele! Toidulisand ei ole mitmekesise toitumise asendaja.

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid