Head rahvusvahelist kohvipäeva!
Me kõik oleme kunagi elus kokku puutunud kohviga. Kes meist on leotanud küpsiseid kohvi sees, et küpsisekook pehmem oleks. Kes meist on salaja lonksu kohvi võtnud oma vanemate tassist. Kellele maitseb kohvimaitseline jäätis. Kellele meeldib kohvilõhn. Ja kindlasti tead sa ka kedagi, kes on suur 🌞hommikukohvisõber. ☕️
Meil on sinu jaoks tänase rahvusvahelise kohvipäeva puhul kaks vahvat retsepti, mida järgi proovida. Tule proovi järgi!
Kuidas valmistada täiuslikku jääkohvi?
Tõelised kohvisõbrad teavad, et õige jääkohv ei tähenda jäätükkidele valatud kuuma kohvi. Sel moel jääkohvi tehes lahjendad sa kohvi maitset, sest kuum kohv sulatab jääkuubikud liiga kiiresti ja nii ei jää ka kohv piisavalt külm. Samuti võib selline meetod muuta jääkohvi kibedaks. Kõige rikkalikuma maitsega jääkohv valmib külma veega tehtud kohvist, mida kohvimeistrid soovitavadki eelistada jääkohvi valmistamiseks. Külma veega kohvi tegemiseks kulub aega 8-24 tundi. Mida kauem joogil tõmmata lased, seda kangema ja tugevama maitsega kohvi saad.
VAJA LÄHEB:
suur purk või kann
kauss
sõela või marlit, sobib ka majapidamispaber või kohvifilter
jämedalt jahvatatud kohvi
piima või taimset piima
suhkur või agaavisiirup
kakaonibse
kaneeli
kauss
sõela või marlit, sobib ka majapidamispaber või kohvifilter
jämedalt jahvatatud kohvi
piima või taimset piima
suhkur või agaavisiirup
kakaonibse
kaneeli
VALMISTAMINE
- Pese suur purk, millele saad kaane peale keerata, sobib ka presskann. Pane kohvipuru purki ja vala peale külm vesi. Kohvi ja vee
suhe võiks olla umbes 1:8.
- Sega õrnalt läbi, kata purk kaanega ja jäta 8-24 tunniks tõmbama. Võid
kohvipurgi panna ka külmikusse.
- Kui kohv on ära tõmmanud, kurna see läbi sõela suurde kaussi, et eemaldada kohvipuru. Korda 2-3 korda, kuni joogi põhjas ei paista enam kohvipuru jääke.
- Jääkohvi valmistamiseks täida esmalt klaas jääkuubikutega. Seejärel
vala klaasi poole klaasi ulatuses piima või taimset piima ja lisa kohv, nii et klaas
saaks täis. Magusta suhkru või agaavisiirupiga ja sega läbi. Kaunistamiseks kakaonibside ja kaneeliga.
- Pea meeles, et külma veega valmistatud kohv seisab külmikus kuni nädala aega.
Kohvisõprade Tiramisu
VAJA LÄHEB
India pähli mascarpone jaoks
300 g india pähkleid
100 g taimset jogurtit
2 spl agaavisiirupit
100 ml espressot
4 spl Amarettot
4 spl kakaopulbrit
300 g india pähkleid
100 g taimset jogurtit
2 spl agaavisiirupit
100 ml espressot
4 spl Amarettot
4 spl kakaopulbrit
Biskviidi jaoks
230 g speltajahu
100g toor roosuhkrut
2 spl küpsetuspulbrit
60 ml kookosõli
200 ml mulliga vett
VALMISTAMINE
- Leota india pähkleid rohkes vees üleöö.
- Eelsoojenda ahi 160°C.
- Sega kokku kõik biskviidi koostisosad mikseris kuni segu on ühtlane.
- Vala segu eelnevalt õlitatud küpsetusvormi ja pane ahju umbes 30 minutiks. Peale seda jäta biskviit jahtuma.
- Kreemi jaoks vala india pähklitelt vesi ja vala peale 100ml puhast vett ja püreesta kuni segu on ühtlane.
- Sega juurde taimne jogurt ja agaavisiirup.
- Valmista espresso ja sega see Amarettoga.
- Lõika biskviit tükkidega ja kasta tükid espresso ja Amaretto segusse.
- Seejärel pane biskviit serveerimisanumasse ja lisa peale india pähkli mascarpone ja korda tegevust kuni serveerimisanum on täitunud.
- Enne söömist hoia tiramisu külmikus üleöö.
Koogi pilt ja retsept pärinevad meie kohvipartneri Mount Hageni lehelt.
Kohvipildid pärinevad samuti meie kohvipartneritelt.