/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
22 september
2015

Uus GSE taimevitamiinide sari Biomarketis: vitamiinid ja mineraalid puhtast loodusest

Saksa looduslike ja mahepõllunduslike toidulisandite tootja GSE Vertrieb GmbH taimevitamiinid ehk taimedest ekstraheeritud vitamiini- ja mineraalilisandid on toidulisandite maailmas midagi uut ja erilist. Seda sellepärast, et vitamiine ja mineraalaineid toodetakse peamiselt keerukaid keemilisi protsesse kasutades. Keemiliselt toodetud vitamiinidel ja mineraalainetel ei ole aga mingit pistmist loodusega ning tihtipeale on need raskesti seeditavad ja omastatavad.

Kõik GSE taimevitamiinide valmistamiseks kasutatud taimed on kasvatatud mahepõllunduslikult ning kasutatud ei ole säilitusaineid ega muid lisaaineid. Tooted on gluteeni- ja laktoosivabad ning sobivad veganitele. Vitamiinide ja mineraalide ekstraheerimiseks taimedest ei ole kasutatud keemilisi lahusteid, vaid ainult vett. Taimevitamiinide sarjast leiab praegu kuus toidulisandit. 

Raua ja C-vitamiini kompleks                

Koostis: raud on ekstraheeritud vürtsmuraiast (karrilehed, alumisel fotol), mida kasutatakse Aasias traditsiooniliselt vürtsina. Taimne raud on palju kergemini seeditav ja omastatav kui teised raua vormid. Raual aitab organismis paremini imenduda C-vitamiin. Sünteetiliselt toodetud askorbiinhappe asemel on GSE taimsele rauale lisatud Indias kasvatatud amalaki õislehikust ekstraheeritud C-vitamiini.

Toime: aitab kaasa punaste vereliblede ja hemoglobiini moodustamisele naturaalsel moel. Sobib rasedatele ja fertiilses eas ning vererohkete menstruatsioonidega naistele, väsimuse ja kurnatuse korral. Toetab hapniku transporti kehas, normaalset ainevahetust ning immuunsüsteemi talitlust.  

Foolhape               

Koostis: foolhape on ekstraheeritud sidrunikoorest.

Toime: foolhape kuulub B-vitamiinide hulka. Sellel on oluline roll kasvamise ja arenguga seotud protsessides, eriti vereloomes ning rakkude ja geneetilise materjali moodustumisel. Seetõttu on foolhape eriti oluline raseduse ajal. Foolhappe puudus võib takistada embrüo arengut ning kahjustada kesknärvisüsteemi. Foolhape toetab ka immuunsüsteemi talitlust. 

Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) soovituste järgi peaksid lapsesaamise sooviga naised võtma foolhapet juba kuu aega enne ja vähemalt kolm kuud pärast viljastumist. Foolhape aitab raseduse ajal kaasa normaalsele kudede kasvule naise organismis ning samuti rakujagunemise protsessile.  

Naha, juuste ja küünte kompleksvitamiin

Koostis: bambusevõrsetest ekstraheeritud räni, musta kapsasrohu ehk musta sinepi seemnetest (alumisel fotol) ekstraheeritud seleen ning kaks B-vitamiini – riboflaviin (vitamiin B2) ja niatsiin (vitamiin B3), mis on ekstraheeritud hariliku guajaavipuu viljast guajaavist, püha basiilikust ning hariliku sidrunipuu vilja koorest.

Toime: seleen toetab juuste ja küünte normaalset kasvu, riboflaviin ja niatsiin aitavad hoida naha ja limaskestad tervena.  

Looduslik vitamiinikompleks silmadele

Koostis: mustikaekstrakt ning vitamiinid B1, B2, B3, B5, B6 ja B9, mis on ekstraheeritud guajaavist, basiilikust ja sidrunikoorest.

Toime: silmadel on suur koormus ning intensiivsetes ainevahetuslikes protsessides on neil vaja palju hapnikku. Hapniku ja valguse koostoimel tekivad aga vabad radikaalid, mis kahjustavad nägemisrakke ning võivad vallandada silmades vananemisprotsessid. Nii kannatavad silmad oksüdatiivse stressi käes. B2 ehk riboflaviin kaitseb rakke oksüdatiivse stressi eest ning aitab säilitada head nägemist. B2, B1 ehk tiamiin, B3 ehk niatsiin ja B6 ehk püridoksiin toetavad närvisüsteemi normaalset talitlust ning seeläbi ka tundlikku nägemisnärvi.  

D-vitamiin

Koostis: D-vitamiin on ekstraheeritud kuninglikust aedšampinjonist, mis on maailmas üks enim kasvatatud söögiseeni. Üks tablett sisaldab keskmiselt 5 mikrogrammi ehk 200 IU-d D2-vitamiini, see on 100 % soovituslikust päevasest annusest.

Toime: päikesevitamiin D-vitamiin on vitamiinide seas eriline. Inimorganism on võimeline omastama seda nii toidust kui tootma ise päikesevalguse toimel. Siiski on D-vitamiini kogus toidus üsna piiratud. Kõige enam leidub seda rasvastes kalades, näiteks lõhe ja heeringas. 

Seetõttu jääb toidust saadavast D-vitamiinist inimesele enamasti väheks, eriti ainult taimse menüü korral. Samuti väheneb vananedes naha võime toota D-vitamiini märkimisväärselt. Ja kui ka päikese käes veedetakse liiga vähe aega või päikest lihtsalt ei paista eriti tihti, siis kahanevadki organismi D-vitamiini varud liiga väikeseks. Eesti kliimas soovitavad arstid võtta D-vitamiini toidulisandina juurde sügisest kevadeni. GSE looduslik D-vitamiin aitab kehal kaltsiumi omastada ning tänu sellele toetab luude ja hammaste tervist, samuti hoolitseb see immuunsüsteemi normaalse toimimise eest.  

B-vitamiini kompleks

Koostis: kompleks sisaldab seitset B-vitamiini, mis on ekstraheeritud hariliku guajaavipuu viljast (alumisel fotol), basiilikust ja sidrunikoorest ning klorellavetikast.

Toime: B-vitamiinide puhul on eriline, et need täiendavad teineteise toimet. Tasakaalustamata toitumise korral ei pruugi inimene aga toiduga piisavalt B-vitamiine saada. B-vitamiini kompleks on asendamatu organismi olulistes ainevahetusprotsessides, aidates seeläbi vähendada väsimust. B-vitamiinid hoolitsevad närvisüsteemi ja psüühika tervise ja tasakaalu eest ning samuti immuunsüsteemi tervise ja normaalse toimimise eest.  

Fotod: GSE Vertrieb

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid