/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 jaanuar
2017

4 põhjust, miks Sa peaksid alati hommikust sööma

Kas teadsid, et hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord? Oled Sa mõelnud, et hommikueinega laod vundamenti oma tervisele ja tulevikule? Kuidas mõjutab päeva esimene eine Su enesetunnet, töövõimet ja järgmisi toiduvalikuid? 
Ühe tõhusa hommikusöögi olulisust ei saa kuidagi alahinnata, sest sellega juhatad sisse terve algava päeva. 
Loe tervisliku hommikusöögi kohta lähemalt meie blogist ning tee teadlikke valikuid Biomarketi jaanuarikuiste sooduspakkumiste hulgast. 
Hommikusöök taastab energiavarud

Nii nagu uni taastab organismi läinud päeva tegemistest, aitab õigesti valitud hommikusöök taastada kehal uneajal kaotatud energiat. Hommikusöögist saadav energia stabiliseerib veres, lihaskoes ja maksas veresuhkrutaseme, vältides olukorda, kus tühja kõhuga päevale vastu minnes peaks maks oma varudest glükogeeni valmistama hakkama.

Hommikusöök hoiab tervislikku kehakaalu

Regulaarsel hommikust söömisel on otsene seos tervisliku kaalunumbri hoidmise ja kaalulangetamisega. Tasakaalus hommikusöök loob eeldused tervislikeks toiduvalikuteks kogu eelseisva päeva jooksul. Nimelt alandab hommikueine veres stressihormooni kortisooli taset. Kortisooli tase on kõige kõrgem enne ärkamist ja püsib sellisena kuni esimese toidukorrani. Regulaarse hommikusöögist loobumise korral soodustab kõrge kortisoolitase rasvumist ning võib põhjustada ka diabeeti ning südamereumat.
Niisamuti aitab toekas hommikusöök päeva jooksul tervislikumaid toiduotsuseid teha, vähendades seeläbi ka ülekaalulisuse riski.


Hommikusöök hoiab tervist

Harvardi ülikoolis läbi viidud tervisenäitajate uuringu tulemuste kohaselt on hommikusöögist loobujail 27% suurem risk saada infarkt või surra südamehaigustesse. Hommikusöögita alanud päev toob kaasa näljasööstudest tingitud suuremad söögiportsud, millest põhjustatud veresuhkru järsk kõikumine võib aga viia diabeedi, kõrgvererõhutõve ning kõrgenenud kolesteroolitasemeni – südameataki peamiste riskifaktoriteni.

Hommikusöök käivitab aju ja ainevahetuse

Aju energiavajadus moodustab kogu organismist ligi 20%, samas ei suuda aju energiat ise talletada, sõltudes otseselt pidevast toitainete voost. Nii jätab hommikusöögist loobumine aju ilma olulistest toitainetest, sundides organismi töötlema rasvu ja valke aju tegutsemiseks vajalikuks glükoosiks.
Hommikusöök turgutab mälu ja toetab keskendumisvõimet, selleta päevatöö kallale asumine toob kaasa keskendumisraskused, hajameelsuse, loiduse, peavalu ja pikemas perspektiivis ka nõrgenenud immuunsüsteemi.
Hommikune kõhutäis käivitab õigeaegselt ka soolte töö, tõhustades eelseisva päeva jooksul kogu seedesüsteemi ees ootavat tegevust.

Hommikusöögi kuldlõige

Tervislik hommikusöök peaks päevasest energiavajadusest moodustama 15-25%, koosnedes soovitavalt peamiselt aeglaselt imenduvatest ehk madala glükeemilise indeksiga süsiveskutest (n: puder, täisteratooted). Madal glükeemiline indeks tagab veresuhkru stabiilsuse, vältides selle järske kõikumisi.
Lisaks süsivesikutele peaks hommikusöök sisaldama ka valku, mis loob täiskõhutunde pikemaks ajaks ning ergutab meeli. Parim valguallikas on muna, mis sisaldab mitmeid erinevaid vitamiine, mikroelemente ning oomega 3- ja 6-rasvhappeid. Süsivesikuid ja rasvu täiendagu mõistlik kogus tervislikke rasvu näiteks erinevate pähklite, seemnete, avokaado või rasvase kala kujul. 

Amarant - tervislik uuendus hommikulaual

Amaranti on Kesk- ja Lõuna-Ameerikas kasvatatud juba aastatuhandeid, see oli inkade ja asteekide igapäevane leivavili, uuesti avastati amarant alles hiljuti. Amarant kasvab Ameerika Ühendriikides, Mehhikos, Peruus ja Nepaalis.
Amaranti hinnatakse eelkõige selle toitainerohkuse poolest. Amarant sisaldab rohkesti proteiini ja kiudaineid, palju kaltsiumi, magneesiumi ja rauda. Samuti sisaldab see palju asendamatut aminohapet lüsiini, mida inimkeha ise ei tooda ja mis aitab kehal kaltsiumi omastada. Teraviljades lüsiini ei ole või on väga vähe. Amarant on gluteenivaba ehk sobib ka teraviljatalumatuse korral. Võrreldes teiste teraviljadega on amarant oluliselt valgu-ja mineraaliderikkam, sisaldades näiteks nisujahust 4 korda enam kaltsiumi ja 2 korda rohkem rauda.


Puder on lihtne, kiire ja soodne kõhutäis, mis annab energiat ning jätab täiskõhutunde kauemaks. Tehes valiku näiteks Saksa mahetootja Allose amarandiputrude sarjast, saad võrreldes tavapäraste putrudega suurema koguse valke ja mineraalaineid. Kui otsid pudrule vaheldust, leiad Allose valikust ka amarandil põhinevaid või ka muudest teraviljadest valmistatud müslisid.

Jaanuaris leiad Biomarketist laia valiku Allose hommikusööke, sealhulgas mitmed amaranditooted, soodushinnaga: 

Allos hommikusöögipudrud Vita Korn amarandi ja arooniaga, amarandi ja chiaga, amarandi ja matchaga ning amarandi ja moringaga,  400 g tavahind 6.20 eur, hind jaanuaris 4.96, hind püsikliendile 4.64
Allos Vita Korn müsli amarandi ja sojaga, 375 g tavahind 6.40 eur, hind jaanuaris 5.12, hind püsikliendile 4.79
Allos Vita Korn müsli amarandiga, 375 g tavahind 4.25 eur, hind jaanuaris 3.40, hind püsikliendile 3.18
Allos Vita Korn müsli amarandi ja marjadega, 375 g tavahind 6.35 eur, hind jaanuaris 5.08, hind püsikliendile 4.75
Allos Vita Korn müsli amarandi ja puuviljadega, 375 g tavahind 4.89 eur, hind jaanuaris 3.91, hind püsikliendile 3.66
Allos Vita Korn müsli amarandi ja pähklitega, 375 g tavahind 6.15 eur, hind jaanuaris 4.92, hind püsikliendile 4.60
Vita Korn müsli amarandi ja šokolaadiga, 375 g tavahind 5.10 eur, hind jaanuaris 4.08, hind püsikliendile 3.81
Allos röstitud müsli amarandiga, 400g tavahind 5.30 eur, hind jaanuaris 4.24, hind püsikliendile 3.96
Allos röstitud müsli Hof Roastie india pähklite ja vanilliga, 300 g tavahind 5.10 eur, hind jaanuaris 4.08, hind püsikliendile 3.81
Allos röstitud müsli Hof Roastie metsamarjadega, 300 g tavahind 5.10 eur, hind jaanuaris 4.08, hind püsikliendile 3.81
Allos röstitud müsli Hof Roastie šokolaadiga, 300 g tavahind 5.10 eur, hind jaanuaris 4.08, hind püsikliendile 3.81
Allos tatrahelbed, 250g tavahind 3.90 eur, hind jaanuaris 3.12, hind püsikliendile 2.92
Allos õhitud kinoa meega, 200g tavahind 7.39 eur, hind jaanuaris 5.91, hind püsikliendile 5.53
Allos kirsivõie, 250g tavahind 3.60 eur, hind jaanuaris 2.88, hind püsikliendile 2.69
Allos mangovõie, 250g tavahind 3.70 eur, hind jaanuaris 2.96 ,hind püsikliendile 2.77

Vaata meie teisi jaanuarikuiseid sooduspakkumisi siit
Fotod: tootja, internet
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid