Clafoutis
Meie puuviljariiulile on jõudnud magusad-mahlased nektariinid, mis kutsuvad valmistama vana head prantslaste magusrooga nimega clafoutis. Kiire ja lihtne roog sobib suurepäraselt nädalavahetuse hommikusöögiks.
VAJA LÄHEB
VALMISTAMINE
- Kuumuta ahi 180°C. Määri koogivorm või sügavapõhjaline praeahju sobiv pann võiga. Vahusta munad suhkru ja soolaga, sega hulka jahu. Lisa sulatatud või, piim ja rõõskkoor ning soovi korral maitseks vanilli ja sidrunikoort. Sega taigen ühtlaseks ja kalla küsetusvormi. Kata taigen nektariiniviiludega.
- Küpseta 35-40 minutit kuni clafoutis on servadest kergelt kuldne ja keskosas veidi vetruv. Võta ahjust välja ja lase veidi jahtuda, et oleks võimalik portsjonid lõigata.