Detsembris soodsamalt: hurmav ökošokolaad küpsetamiseks ja kaunistamiseks
Vivani šokolaadid pärinevad Saksamaal tegutsevast Ludwig Weinrichi perefirmast, mis on šokolaadi valmistamisega tegelenud juba üle 100 aasta. Kogu tooraine pärineb mahepõllundusest, kvaliteetsed kakaosordid on hoolikalt valitud, samuti kõik muud koostisained. Šokolaadidesse ei lisata emulgaatoteid (sojaletsitiin) ja kasutatakse üksnes toor-roosuhkrut, mis sisaldab mineraalaineid ning mille mahedus ei varjuta kakao maitset.
Tasub teada: šokolaadi sulatamisest
Et vältida šokolaadi kõrbemist, tuleb seda sulatada veevannil. Sulatamiseks kuumuta potis veidi vett, kuid ära lase seda keema. Aseta vette
kuumakindel kauss ning jälgi, et sellesse ei satuks tilkagi vett. Aseta
šokolaaditükid kaussi ning sega aeg-ajalt. Kui kaussi peaks sattuma vett,
tõmbub šokolaad tükki ja tahkub. Seda võib põhjustada isegi niiske puulusikas.
Proovi järele: kuninglik šokolaadikook
35 g kakaod, 80 ml kuuma vett, 275 g toorsuhkrut, 4 muna, 125 g jahvatatud mandleid, 150 g sulatatud võid, 150 g tumeda šokolaadi kuvertüüri, veidi võid
Sega kakao veega, lisa suhkur ja sega korralikult läbi. Lisa ükshaaval munad, seejärel jahvatatud mandlid, või ja hakitud šokolaad ning sega hoolikalt läbi. Soojenda ahi 175 kraadini. Vala tainas võiga määritud vormi. Küpseta umbes 45 minutit.
Retsept ja fotod: Vivani