/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 jaanuar
2015

Jaanuaris soodsamalt: headest rasvadest pungil maapähkli- ja mandlivõie

Toitumisnõustajad hindavad ja soovitavad äärmiselt toitvaid mandleid ja pähkleid kui küllastumata rasvhapete ning muude oluliste toitainete allikaid. Talvisel toidulaual, kus napib värskeid vitamiine, tasub pähklite ja mandlite osa kindlasti suurendada. Jaanuaris proovi Monki maitsvaid võideid – maapähklivõiet ja mandlivõiet – tavahinnast 25% soodsamalt. 
Monki mandli- ja maapähklivõiet valmistab Horizon Natuurvoeding BV Hollandis. Pähklite ja mandlite hankimiseks lööb Horizon kaasa mitmetes mahepõllunduse edendamise projektides üle maailma. Monki võiete mandlid kasvavad päikselises Hispaanias (fotol) ja maapähklid pärinevad Hiinast.


Monki võietesse ei ole lisatud mingeid lisaaineid peale meresoola ja sedagi mitte kõigisse võietesse. Võiete valmistamiseks pähklid ja mandlid röstitakse, jahvatatakse ning villitakse purkidesse. Lisatud ei ole ka õli, kuna pähklid ja mandlid on ise juba väga õlirikkad. Seistes kerkib võietes pähklite ja mandlite õli pinnale, enne kasutamist lihtsalt sega võiet veidi õliga ühtlustamiseks.

Määri leivale tervist!

Pähklites ja mandlites on rikkalikult olulisi toitaineid. Pähklid on pungil B-vitamiinidest, mis toetavad organismi kasvuprotsesse, närvisüsteemi ja ajufunktsioone. Samuti on pähklites suur hulk E-vitamiini, mis ainult ei hoia pähkliõli rääsumast, vaid kaitseb ka inimkehas rakke. Üsna suurel hulgal on pähklites kaltsiumit, kaaliumit, fosforit ja magneesiumit jne. Nii varustavad need organismi oluliste mineraalidega normaalseks kasvuks ja ainevahetuseks.

Kaunviljade järel on pähklid ühed taimeriigi kõige suuremad valguallikad, võisteldes isegi liha ja kalaga, kuna pähklites sisalduv valk on paremini seeditav. Pähklites on rikkalikult küllastamata rasvhappeid, eriti linoleenhapet. Seepärast on pähklid kasulikud südamele.


Monki maapähkli- ja mandlivõidel on palju kasutusvõimalusi. Need sobivad suurepäraselt saia, leiva, kreekerite, näkileiva või riisivahvlite katteks. Võideid sobib lisada kastmetele, näiteks salatikastmetele ning kasutada iseseisva kastmena köögiviljadel, näiteks dipikastmena. Võided sobivad ka smuutide ja trühvlite koostisesse, kookide ja küpsiste küpsestamiseks, jäätise või muude magustoitude peale. Eriti hästi maitseb näiteks maapähklivõie banaaniga.

Jaanuaris saad neid kaht maitsvat võiet proovida 25% soodsamalt:

  • Monki maapähklivõie pähklitükikestega
    330 g 3.53 EUR (tavahind 4.70 EUR)
  • Monki mandlivõie kooritud mandlitest 330 g 10.88 EUR (tavahind 14.50 EUR)

Monki valikust leiad veel palju tervislikke võideid – India pähkli võide, röstitud India pähkli võide, röstitud mandlivõide, mandli-sarapuupähklivõide, maapähkli-rosina võide, sarapuupähklivõide, kõrvitsaseemnevõide, päevalilleseemnevõide, tahini ehk seesamiseemnepasta, tahini soolaga ja valge tahini (kooritud seesamiseemnetest). 

Fotod: Horizon, Stocksy

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid