/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
06 november
2018

Nõud puhtaks. Loomulikult

Nõude pesemine on meie kõigi elus igapäevane rutiinne tegevus.  Mõni armastab nõud pesta ära käsitsi ja teine  laob mustad nõud masinasse ritta. Kumb siis ikkagi keskkonnasäästlikum on? Miks peaks eelistama looduslikke nõudepesuvahendeid? Seda kõike saad juba teada sellest blogipostitusest.  
Kui oled mõelnud vahetada tavalised puhastusvahendid välja looduslike vastu, on nüüd selleks hea võimalus. Novembris pakume Soneti nõudepesuvahendeid tavapärasest 15% soodsamalt.

Kumb valida- nõudepesumasin või käsitsipesu? 

Nõudepesumasin säästab köögisaskeldavat inimest tüütust ja aeganõudvast  käsitsipesust. Kuigi nõudepesumasin võib tunduda alguses rahaliselt kulukam, siis tegelikult tasub see end ära.  Kuigi minevikus peeti käsitsi nõude pesemist säästlikumaks on Saksamaa Bonni ülikooli poolt läbi viidud uuring tõestanud vastupidist: käsitsi 12 inimesele mõeldud õhtusöögil kasutatud nõude pesemiseks kulub umbes 103 liitrit vett sama ajal kui uue generatsiooni nõudepesumasin kulutab ainult 10 liitrit vett 16 nõudekomplekti pesemiseks. Kulutatava vee hulk väheneb 6-7 liitrini kui pesta on vaja 6 nõudekomplekti.  

Kui aga nõudepesumasinat kodus pole, kasuta vee kokkuhoidmiseks lihtsalt kahte kaussi: ühte neist panete nõud likku nõudepesuainega ja teises loputate. Nii kulub ühe pesukorra jaoks 3-6 liitrit vett.

Ka nõudepesumasina puhul tasub tähele panna seda, et masin tuleks käima panna alles siis, kui maksimaalne kogus nõusid on sinna ära mahutatud, sest pooliku masina pesemiseks kulub sama palju vett. 

Pea meeles ka seda, et  kui suured taldrikud on eespool, siis võivad nad takistada veel pesuainet jagajasse viimast ja seega jäävad nõud mustaks ning need tuleb uuesti üle pesta.

Miks tasub tavaliste puhastusvahendite asemel eelistada looduslikke?

Põhjuseid on mitu, kuid peamine on neist see, et ökoloogilised puhastusvahendid on loodus- ja inim- ehk tervisesõbralikud. Tavapäraste pesuainete tootmisel ja kasutamisel tekkivad jääkained kuhjuvad nii looduses kui inimorganismis, põhjustades mitut sorti kahju.

Tavalised pesu- ja puhastusvahendid sisaldavad naftakeemiast valmistatud aineid, sünteetilisi lõhna-, värv- ja säilitusaineid, sünteetilisi tensiide, fosfaate, ensüüme, kloori, optilisi värvikirgastajaid, tugevaid pleegitusaineid jne. Need biolagunevad raskesti või üldse mitte ning kogunevad veekogudesse. Seega aitab ökoloogiliste puhastusvahendite eelistamine hoida ja säästa loodust ja vett. 

  Tavalistes pesu- ja puhastusvahendites sisalduvad loodusele ja inimesele võõrad koostisained ründavad nahka ja tekitavad allergilisi reaktsioone. Kui pesuvahenditest pesu sisse jäänud ainetega puutume kokku naha kaudu, siis nõudepesuvahendi jäägid sööme koos toiduga endale sisse. Ökoloogiliste puhastusvahendite kasutamine aitab vältida allergiaid ning need vahendid on tervisesõbralikumad.

Sonett pakub nõudepesuks tõhusaid ja keskkonnasõbralikke vahendeid, mis ei sisalda ensüüme, sünteetilisi lõhna-, värv-, säilitus-, ega pleegitusaineid. Pesuvahendid saadakse taimsest ja looduslikust toorainest, seega on 100% biolagunevad. Vahendid sisaldavad mahepõllumajandusest pärit taime- ja eeterlikke õlisid ning taimeõlidest aeglase ja õrna protsessi käigus tehtud seepi. Seega on sonett tooted äärmiselt leebed ja sobivad ka allergikutele.

Proovi Soneti nõudepesuvahendeid sellel kuul 15% soodsamalt kui muidu. 

Nõudepesuvahendit saad meilt osta ka oma pudelisse ehk kui oled meilt Soneti tooteid juba ostnud, siis saad tulla sama pudeliga poodi tagasi ja täita selle uuesti. Pudelit korduvalt täites võidad hinnas ja säästad loodust. 
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid