/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 juuni
2015

Rikkalik valik uusi suviseid janukustutajaid: maitseküllased siirupid ja karastusjoogid

Suve hakul leiad Biomarketist rikkaliku valiku uusi värskendavaid siirupeid ja karastusjooke, mis leevendavad hästi suvist janu ning pakuvad ka muidu maitseküllaseid elamusi.

Biodünaamilised küllusliku maitsega siirupid

Lõuna-Saksamaal Baierimaal biodünaamilises farmis valminud Demeter märgiga Hollala siirupid on erakordselt küllusliku maitsega. Seega lahjenda neid 1:10, näiteks jaheda mineraalveega. Toor-roosuhkruga siirupid on mõnus lisand suvistele nii alkoholivabadele kui alkoholiga kokteilidele.

Näiteks vala kokku 2 cl siirupit ja 15 cl kuiva valget veini, lisa mõned mündilehed ja sorts mineraalvett. Sega läbi, lisa mõned jääkuubikud ning serveeri sidruni- või apelsiniviiluga. Siirupid sobivad hästi täiustama ka kastmeid, jogurtit ja müslit. Hollala siirupeid on kolm – aroonia-sidruni, leedriõite ja sidruni. 

Siirupid ja limonaadid Šveitsi ürtidest ja õitest

Aromaatsetes Holderhofi siirupites on kasutatud vaid kõige kvaliteetsemaid Šveitsis mahedalt kasvatatud ja käsitsi korjatud ürte ja õisi, mida ei ole siirupite valmistamiseks kuumutatud. Siirupeid valmistatakse ainult 200-liitriste partiide kaupa, mis tagab nende värskuse. Valikus on neli siirupit – Alpi ürdiõite, leedriõite, maasika-leedriõite ja mündi. Lahjenda neid 1:5. 

Samast sarjast leiab ka kuus maitseküllast ja värskendavat karastusjooki. Valikus on rabarberi-, õuna-leedri-, greibi-, leedri-, leedõite-, sidruni- ja ürdilimonaadid. Joogid on valminud käsitsi korjatud puuviljadest ja ürtidest tehtud ehtsast mahlast. Limonaadid sisaldavad vähe suhkrut ning mingeid kunstlikke lõhna- ja säilitusaineid neist jookidest ei leia.

Hollala ja Holderhofi leedriõitest (parempoolsel fotol) valminud küllusliku maitsega siirupid sobivad nii värskendavate jookide valmistamiseks, kokteilidesse segamiseks kui toidu maitsestamiseks. Nirista leedrisiirupit jäätisele või salatikastmesse, sortsuta tee või prosecco sisse või sega lihtsalt mineraalveega karastavaks suvejoogiks. 

Värskendavad karastusjoogid agaavisiirupiga

Whole Earthi mahedate kergelt gaseeritud karastusjookide sarjast leiad suveks kuus mõnusalt jahutavat maitset. Joogid on magustatud agaavisiirupiga ega sisalda mingeid kunstlikke
lõhna-, maitse- või värvaineid, samuti säilitusaineid. 

Limonaadijook viib sind tagasi lapsepõlve, koolamaitseline kofeiinivaba jook on klassika, mis ühendab koolapähkli ja sidruni maitsed. Jõhvikalimonaad värskendab eriti tõhusalt, ingverijoogis tasakaalustavad ingveri tulisust puuviljamahlad. Apelsini-sidrunijook maitseb nagu ideaalne suvepäev ning leedriõielimonaad on õrn ja vaimustavalt ebatavaline karastusjook.

Värskendav suve- ja taastav spordijook, mis kustutab hästi janu ja taastab vedelikukao, on ka kookosvesi. Loe selle kohta lähemalt meie blogist.

Fotod: tootjad

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid