/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
04 oktoober
2024

Ingver toetab immuunsust ja seedimist ning annab energiat

Ingver (Zingiber officinale) on olnud sajandeid osa traditsioonilisest meditsiinist ja toidukultuurist, eriti Aasia ja India köökides. 

Ingver on hinnantud mitmekülgsete tervist toetavate omaduste ning ainulaadse, vürtsika maitse poolest. 

Aga miks on ingver eriline ning kuidas seda kasutada?


Tutvustame ingveri kasulikke omadusi ning selgitame, kuidas ingver toetab sinu tervist ja heaolu. Lisaks jagame lihtsaid nippe, kuidas vürtsikas ingver hõlpsasti oma igapäevaellu tuua. Anname ka mõned viited ja soovitused Biomarketi populaarsete ingveritoodete osas.

Ingver on tõhus abimees ning selle kasutamisel tasub eelistada puhast ja väekat mahepõllunduslikku invgerit.

Ingveri kasulikkus

Ingveri omadusi ja mõju meie tervisele on laialdaselt uuritud. Ingver on rikas bioaktiivsete ühendite poolest, millest kõige tuntumad on gingerol ja shogaol. Need ja ka paljud teised ühendid annavad ingverile tervist toetava väe – põletikuvastase toime, kõrge antioksüdantide sisalduse ja seedimist soodustava võime.

Sellest lähtuvalt saab välja tuua kolm peamist viisi, kuidas ingver toetab tervist ja heaolu:

Immuunsuse tugevdamineingver tugevdab immuunsüsteemi tänu selle kõrgele antioksüdantide sisaldusele ja põletikuvastasele toimele. Ingveri regulaarne tarbimine võib vähendada oksüdatiivset stressi, mis mängib olulist rolli immuunsüsteemi nõrgenemises. Samuti on uuringud näidanud, et ingver võib aidata leevendada ülemiste hingamisteede nakkusi ja tugevdada keha kaitsevõimet.

Seedimise toetamine: Traditsiooniliselt on ingverit kasutatud seedehäirete, sealhulgas iivelduse ja puhituse leevendamiseks. Ka uuringud kinnitavad, et ingveri bioaktiivsed ühendid stimuleerivad seedenäärmete aktiivsust ja parandavad toitainete imendumist, vähendades seeläbi gaase ja seedehäireid.

Energiaboost ja väsimuse vähendamine:
Ingveri tarbimine võib parandada füüsilist ja vaimset sooritusvõimet, kuna see aitab stabiliseerida veresuhkru taset ja võidelda väsimusega. Uuringud on näidanud, et ingver võib aidata veresuhkru taset reguleerida, parandades energia taset ja hoides seda stabiilsena kogu päeva jooksul.
Ingveri kasulikkus: immuunsus, seedimine ja energia

Lihtsad nipid ingveri igapäevaseks kasutamiseks

Ingveri regulaarne kasutamine igapäevatoidus on tõhus ja looduslik viis oma tervise toetamiseks. Kuna ingver on väeka toime ja üsna tugeva maitsega, siis piisab juba väikesest kogusest, et tema mõju esile pääseks. Toitude ja jookide sisse on nutikas ingverit riivida või siis lõigata õhukesed viilud-tükid, et ingveri head omadused paremini toidu sisse imenduksid.

Ingver on väga köögisõbralik taim – ta sobib paljudesse roogadesse ning kuumade teejookide kui ka külmade mahlade, smuutide ja terviseshottide koostisse. Nii saab igaüks leida oma mugava ja maitsva viisi, kuidas ingveri abil oma tervist ja heaolu igapäevaselt toetada.

Ingveri tee sidruni ja meega
Siin mõned lihtsad nipid ingveri kasutamiseks, millega võid alustada:

Immuunsuse tugevdamine: Lisa ingver mõne oma igapäevase roa või joogi sisse, näiteks salatisse või kuumale teele, et suurendada immuunsüsteemi kaitsevõimet. Kui ingver sinu harjumuspärase menüüga hästi ei sobitu, siis tee pidulikult algust uue isikliku traditsiooniga juua kord päevas tass mõnusat ingveriteed sidruni ja meega. Erinevad uuringud viitavad sellele, et ingveritee aidab võidelda nakkuste vastu ja ennetada külmetushaigusi.

Seedimise toetamine: Seedimisprobleemide korral aitab ingver seedeprotsesse kiirendada ja rahustada mao limaskesta. Kui tunned pärast sööki raskustunnet, proovi värsket ingveriteed või lisa ingver oma söögikordadesse.

Energia ja keskendumisvõime parandamine: Ingver võib olla loomulik vahend, mis aitab hoida su energiatase stabiilsena ja keskendumisvõime kõrgel. Lisa värske ingver oma hommikusmuutisse või joogi sisse, et saada kohe päeva alguses tervislik energialaeng. Võid teha ka sama pealelõunase unisuse korral asendades kohvitassi ingveriteega.

Põnevaid retseptiideesid, kuidas ingverit köögis kasutada, leiad meie blogipostitusest "Ingver: 5 oivalist retsepti, mida peab proovima!"

Biomarketi ingver on puhas ja väekas ning saadaval mitmes vormis

Biomarketi ingver on puhas ja väekas – see kannab ökosertifikaati ning on kasvatatud ja töödeldud tervise- ja keskkonnasõbralikult. Tulenevalt ingveri suurest populaarsusest ning soovist selle igapäevast kasutamist lihtsamaks teha, on ingver Biomarketi ökopoodides saadaval mitmes vormis – värske juurena, kuivatatud ingveripulbrina, tervisemahla või -shoti koostisosana ja ka tee koostises.

Värske ingver – tervislik ja maitserikas

Värske ingver sisaldab rikkalikumalt toitaineid ja tema maitseomadused on kõige paremad.

Toitaineterikkus: Värske ingver sisaldab rohkem gingerooli, mis on peamine bioaktiivne ühend, mis aitab leevendada põletikku ja toetada immuunsüsteemi. Uuringud näitavad, et värske ingveri regulaarne tarbimine võib aidata vähendada kroonilise põletiku riski, mis on seotud mitmete haigustega, sealhulgas südame-veresoonkonna haiguste ja diabeediga .

Mõnus maitse ja laialdane kasutusvõimalus: Värske ingveri vürtsikas ja kergelt tsitruseline maitse sobib suurepäraselt nii soolaste kui magusate roogade juurde. See muudab selle ideaalseks lisandiks smuutidele, teele, suppidele, salatitele, kastmetele, wokiroogadele ning hautistele.

Värske ingver - tervislik ja maitserikas


Kuidas värsket ingverit säilitada?

Värske ingver püsib kõige paremini külmikus, st. jahedas ja niiskes. Kuivamise vältimiseks keera ingver külmikusse pannes paberrätikusse või aseta õhukindlasse anumasse, kus see võib säilida värskena nädalaid. 

Sügavkülmas säilitab ingver oma maitse ja kasulikud omadused veelgi kauem – külmuta riivitud või tükeldatud ingver väikeste portsjonitena, et seda oleks mugav igal ajal kasutada.

Biomarketi värske ja väekas mahepõllumajanduslikult kasvatatud ingver pärineb enamasti Peruust ning tootega saab turvuda siin: Värske ingver

Kuivatatud ingveril on omad hüved

Kuivatatud kujul on ingver kontsentreeritud ja kergesti kasutatav, mistõttu võiks igas köögis (ka kontoriköögis) olla kotike ökoloogilist ingveripulbrit, mida on mugav lisada nii roogadesse kui jookidesse. Ingveripulbri peamine eelis ongi just kasutusmugavus – tervist ja heaolu toetavad väikesed rutiinid ja harjumused peavad olema lihtsad ja käepärased ning kui toorest ingverit pole võtta, siis võib samad hüved ammutada ka ingveripulbrist.

Biomarketis on mahepõllundulikult kasvatatud ingveripulbrer kahe erineva suurusega tootena: Jahvatatud ingver, 40g ja Ingveri pulber, 200g.  

Ingver tervisemahla või shoti koostises

Oma tervitavate omaduste ja mõnusa vürtsika maitse tõttu on ingver väga levinud koostisosa erinevate tervisemahlade, -shotide või smuutide koostises. Tasub julgelt katsetada ning leida endale sobiv maitsekombinatsioon. 

Biomarketi valikus on kolm väga populaarset ingverit sisaldavat tervisejooki: Ingveri shot, 280ml; Ingveri-kurkumi shot, 280ml ja Porgandi-ingverimahl, 750ml

Tee ingveriga

Vürtsikas ingver annab teele soojendava ja samas ka värskendava ning energiat andva toime. Ingveriteed on väga lihtne ise teha lisades kuumale veele või mõlele teele riivitud värsket ingverit või kuivatatud ingverit 

Biomarketis leiab mitmeid soojendavaid ja tervislikke teesegusid, mille koostises on ingver juba olemas: Clipperi sidruni ja ingveri tee ja Clipper roheline tee laimi ja ingveriga. Samuti on ingver mitmete vürtsiteede koostises, millest populaarsemad on Yogi Classic pakitee ja Yogi Classic purutee ning Yogi Himalaya pakitee ja Yogi Himalaya purutee. Särtsakas ingver on ka Clipperi ingveri-rooibos jäätees.  

Ingveritee - lihtne, maitsev, kasulik


Ingver: korduma kippuvad küsimused

1.Kuidas valmistada ingveriteed ja millised on selle kasud?

Ingveritee valmistamiseks riivi või lõika õhukesed viilud värske ingverit ja aseta need kuuma vette. Lase tees tõmmata 10–15 minutit. Kuna ingver üksi võib tunduda liiga vürtsikas ja kange, siis lisa teele maitse järgi sidrunit ja mett ning saad mõnusamaitselise värskendava ja soojendava joogi. Ingveritee aitab rahustada seedimist, leevendada iiveldust ja pakkuda kergendust külmetuse sümptomitele.

 2. Kas ingver võib aidata kaalulangetamisel?

Jah, mõned uuringud näitavad, et ingver võib aidata kaalulangetamisel. Ingver võib kiirendada ainevahetust ja suurendada rasvapõletust, samuti vähendada söögiisu ja parandada seedimist. Siiski ei ole ingver kaalulangetamise imerohi, vaid üks osa tervislikust eluviisist ja tasakaalustatud toitumisest.

3. Kas ingverit võib tarbida raseduse ajal?

Jah, mõõdukas koguses ingveri tarbimine raseduse ajal on üldiselt ohutu ja seda kasutatakse sageli iivelduse ja hommikuse iivelduse leevendamiseks. Soovitatav annus on tavaliselt kuni 1 grammi kuivatatud ingveripulbrit päevas või 2–4 grammi värsket ingverit. Suuremas mahus kasutamise korral või kõrvaltoimete tekkimisel tasub kindlasti pidada nõu oma arsti või ämmaemandaga.

4. Kas ingveril võib olla kõrvaltoimeid?

Ingveri tarbimine on enamasti ohutu, kuid suuremates kogustes võib see põhjustada kõrvaltoimeid, nagu maoärritus, kõrvetised või suu ärritus. Samuti võib ingver mõnel inimesel põhjustada allergilisi reaktsioone. Kui tarbid ingverit toidulisandina või meditsiinilisel eesmärgil, on alati hea konsulteerida oma arstiga, eriti kui kasutad regulaarselt ravimeid.

Luba ingver oma kööki!

Ingver on iidne ja armastatud terviseturgutaja, mis tugevdab immuunsust, parandab seedimist ja aitab säilitada energiat kogu päeva jooksul. 

Tee oma tervise ja heaolu toetamiseks väike, aga tõhus samm - lisa ingver oma toidulauale ning püsi terve ja rõõmus.

Biomarketi ingveritooteid saad mugavalt tellida meie e-poest:

Värske ingver
Jahvatatud ingver, 40g
Ingveri pulber, 200g
 Ingveri shot, 280ml
Ingveri-kurkumi shot, 280ml
Porgandi-ingverimahl, 750ml
Clipperi sidruni ja ingveri tee
Clipper roheline tee laimi ja ingveriga.
Yogi Classic pakitee
Yogi Classic purutee 
Yogi Himalaya pakitee
Yogi Himalaya purutee.
Clipperi ingveri-rooibos jäätee  

Loe lisaks põnevaid retseptiideesid, kuidas ingverit köögis kasutada, meie blogipostitusest "Ingver: 5 oivalist retsepti, mida peab proovima!"

Ingver on väga tõhus abimees ning selle kasutamisel tasub eelistada puhast ja väekat mahepõllunduslikku invgerit.

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised