Vegan kukkel
Vaja läheb kukli jaoks
500 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 spl kookospalmisuhkrut
näpuotsatäis soola
100 g kookosõli
320 ml mandlijooki
2 tl küpsetuspulbrit
2 spl kookospalmisuhkrut
näpuotsatäis soola
100 g kookosõli
320 ml mandlijooki
Glasuuri jaoks
Serveerimiseks
vahustatavat kookosekreemi
oma lemmik moosi
oma lemmik moosi
Valmistamine
- Sõelu jahu ja küpsetuspulber suurde kaussi.
- Lisa segule suhkur ja sool ning sega ka need koostisosad omavahel korralikult läbi.
- Lisa kookosõli väikesed tükid segu sisse ja hõõru sõrmedega see jahu hulka.
- Alusta aeglaselt taimse joogi lisamist segule. Proovi algus segada lusikaga ja seejärel võta juba käed appi ja sõtku õrnalt. Ära liiga palju tainast töötle, vaid veendu, et kõik koostisosad oleksid segunenud ja tainas näeb välja sile.
- Aseta taigen külmkappi umbes 15-20 minutiks.
- Samal ajal soojenda ahi 220 kraadini.
- Võta taigen külmkapist välja ja rulli see kergelt jahusel pinnal lahti. Jäta tainas piisavalt paks (umbes 2 cm).
- Seejärel lõika taignast välja ümmargused ringid ja aseta need ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta iga kukli vahele ka ruumi.
- Sega glasuuri jaoks vajalikud koostisosad omavahel ja määri seda kuklitele peale.
- Puista igale kuklile peale kookospalmisuhkrut ja tõsta seejärel kuklid ahju 12-15 minutiks.
- Lase kuklitel natukene jahtuda.
- Kui kuklid on jahtunud lõika need pooleks. Täida need vahustatud kookoskreemi ja moosiga.
- Naudi!