/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 aprill
2017

Kevadpuhastus Sinus eneses

Kevadpäike paistab läbi talvetolmuste akende kriimulisele põrandale ning esimesest pilgustki on pilt selge – kodu ootab ees üks korralik kevadpuhastus. Kas Sinu keha nõuab sama? On organismi puhastamine müüt või mõistlik jutt? Kas kevadpuhastus mõjub tõesti Su kehale niisama kirgastavalt kui värskelt pestud akendele või äsja klopitud vaipadele?
Loe lähemalt meie blogist ning tee tutvust meie loodusapteegi toodetega, mis loovad värsket ja kerget enesetunnet. 

Organismi puhastamine tõuseb päevakorda igal kevadel, kui esimesed erksamad päikesekiired talvest tuhmis taevas sirama pääsevad. Teemal on tuliseid pooldajaid ning teist sama palju kahtlejaid, kelle väitel ei ole võimalik organismi seestpoolt niisama lihtsalt kui määrdunud nõusid puhtaks küürida. Küllap on oma õigus mõlemal leeril.  
Sinu organism on imeliselt ehitatud süsteem, mis on valmis vastu pidama väga paljudele vintsutustele, olgu need siis kehv uni, ületunnid, kiirtoit, alkohol või kanged ravimid. Erinevad siseelundid nagu kopsud, maks, neerud, magu ja soolestik teevad katkematut tööd, filtreerides sissehingatavat õhku, puhastades verd ning seedides toitu ja omandades toitaineid, transportides lõpuks jääkaineid läbi järgmiste organite välja. Ka kõige kallimast ja keeruliseima nimega puhastuskuurist ei ole kasu, kui nende elundite töö on häiritud. Küll aga saad Sa oma organismi tööd õigesti valitud abilistega toetada, et kõik organid jaksaks oma ülesannete kõrgusel toimetada. 
Seedimine ei ole just kõige eelistatuim jututeema, aga küllap on meid kõiki aeg-ajalt vaevanud ebamugav kõhutunne, kui sooled on justkui umbes ja õhku täis, kusagilt pitsitab ja miski nagu vaevab. On see siis toitumisest või stressist tingitud kõhukinnisus või –lahtisus, liigsed kõhugaasid, kehv seedimine, söömisjärgsed vaevused – kevadine ärkamisaeg on paras haaramaks sarvist ka neil muredel. Pikk talveperiood on ju söögilaua kauaks üsna ühekülgseks sundinud ning külmad ilmad me liikumisaktiivsust pärssinud, see kõik mõjutab aga omakorda kõhutunnet. Kui nii, siis võta ette üks ergutav kevadpuhastus ning küüri ja tuuluta oma organism kirkasse suvevormi!  

Erguta seedimist 

Triphala on ajurveedilises meditsiinis tuntud kompleks, millele annavad mõjujõu kolm taime: amla (amalaki õislehik), bibhitaki (siiami terminaalia) ja haritaki (tinditerminaalia). Toimet täiendavad rabarberi- ja lagritsajuur, kõrbe-teelehe seemnekestad (psüllium), linaseemned ja apteegitilli seemned. 
Triphalat kasutatakse ajurveedas soolestiku puhastamiseks, seedetegevuse ergutamiseks ja kõhukinnisuse leevendamiseks. Toimib lahtistavalt, jämesoolt puhastavalt ja mürkaineid väljutavalt, aitab ka haiguste järgselt organismi puhastada.
Pukka Triphala Plus 60 kapsli hind aprillis 22.02 eur, püsikliendile 20.47, tavahind 25.90 

Neemipuud hinnatakse ajurveedas tema bakterite ja seente vastu kaitsvate ja puhastavate omaduste pärast, eriti kasutatakse neemipuupreparaate toidulisandina seedimistegevuse ja naha talitluse toetamiseks. Pukka neemipuu kompleks sobib soolestikku ja verd puhastava kuurina, naha ja soolestiku põletike või soolestiku bakteriaalse tasakaalu häirete puhul.
Pukka Wholistic Neem 30 kapslit hind aprillis 22.02 eur, püsikliendile 20.47, tavahind 25.90 

Kiudaineterikas psüllium (kõrbe-teelehe kestad) on tõhus prebiootikum, mis reguleerib seedimist ning on oluliseks toiduks teatud osale soolestiku mikrofloorast. 100 grammi kohta 85 grammi kiudaineid sisaldav psüllium aitab ühtviisi nii kõhulahtisuse kui –kinnisuse korral, aidates esimesel juhul sooltes aeglustunud massi liikuma ning tahendades teisel juhul vedelavõitu väljaheidet. Lisaks seedimist korrastavale mõjule on teadlased kinnitanud ka selle kolesterooli korrigeerivat toimet. Kuigi psüllium ei ole küll ise eriline vitamiinide-mineraalide allikas, aitab see organismil toidust vitamiine ja mineraalaineid paremini omastada.
Vedelikuga segades paisub psüllium kuni 20 korda, aidates paksendada marjasmuutisid ning asendades gluteenivabades küpsetistes jahu. 13 grammi psülliumipulbrit on täiskasvanule paras kogus kiudaineid. 
Supernutrients psülliumipulbri hind aprillis 7.65 eur, püsikliendile 7.11, tavahind 9.00 

Õunaäädikas on rahvameditsiinis tuntud kui tugevalt antibakteriaalne toonikum, mis sisaldab rikkalikult erinevaid mineraalaineid ning mikroelemente. Õunaäädika regulaarne tarbimine 1-3 korda päevas lisatuna 1-2 teelusika kaupa klaasile toasoojale veele ergutab seedeensüümide tööd, korrastab seedetegevust ning mõjub soolestikule antiseptiliselt. Õunaäädikast saab valmistada suuloputusvett (paar teelusikatäit klaasi vee kohta), mis aitab halva hingeõhu vastu. Pane tähele, et õunaäädikas ei ole mõeldud lahjendamata kujul tarvitamiseks, seda tuleb alati lahjendada suhtega 1-2 teelusikat klaasi vee kohta.
Saksa mahetootja ELM õunaäädikas on tehtud kohalikest maheõuntest valmistatud õunaveinist, selle happesus on 5%.
ELM õunaäädikas 500ml hind aprillis 3.31 eur, püsikliendile 3.08, tavahind 3.89

Toeta maksa tööd 

Maarjaohakas on maksa puhastava ja maksa tervist säilitava toimega, aidates kaasa maksarakkude taastumisele ja uuenemisele, toksiinide eemaldamisele maksast ning soodustab seedimist ja organismi puhastamist. Viridiani maarjaohaka kapslid sobivad hästi organismi puhastamiseks, seedimise soodustamiseks, kolesterooli alandamiseks ja maksa toetamiseks suure koormuse korral, aga ka rinnapiima erituse stimuleerimiseks.
Viridian maarjaohaka kapslid, 30 tk hind aprillis 9.65 eur, püsikliendile 8.97, tavahind 11.35 

Taasta tasakaal 

Probiootikum Biolatte Original sisaldab kasulikke elusaid inimspetsiifilisi piimhappebaktereid, mis stabiliseerivad sooletrakti mikrofloorat, normaliseerivad selle tegevust ning aitavad vähendada ebamugavustunnet kõhus. Piimhappebakterid soodustavad mao-sooletrakti sisu liikumist ja regulaarset väljaheidete väljutamist ning eemaldavad organismist kahjulikke aineid. Samuti soodustavad probiootikumid heade bakterite kasvu ning toitainete, vitamiinide ja mineraalide omastamist.
Biolatte Original 110 kapslit hind aprillis 24.65 eur, püsikliendile 22.92, tavahind 29.00

Biolatte Havitall pulber parandab soolestiku tegevust, puhastab jämesoolt, tasakaalustab kolesterooli, parandab hormonaaltasakaalu ja pärsib pärmiseent ning on abiks ka kaalu alandamisel. Toode sisaldab looduslikku C-vitamiini, kõrbe-teelehe seemnete kesti, sisu ja idusid ning elusaid inimspetsiifilisi baktereid. Kiud lisavad soolestikus osmootilist rõhku ning piimhappebakterid paljunevad kiiremini, C-vitamiin ja mineraalid imenduvad paremini.
Biolatte Havitall pulber 250g hind aprillis 24,31eur, püsikliendile 22.61, tavahind 28.60 


Täienda toitainevarusid 

Klorella ja spirulina on sini-rohevetikad, mis tekkinud fotosünteesi toimel ehk protsessis, mille kaudu taimed ammutavad energiat päikesevalgusest. Magevees kasvav toitaineterikas sini-rohevetikas spirulina pakub igapäevasele toidulauale mitmekülgset täiendust, toetades immuunsust, vähendades väsimust ning aidates alandada kehakaalu. Rikkalikult taimset valku (sh. kõik asendamatud aminohapped), olulisi vitamiineja mineraalaineid sisaldav spirulina on kergesti seeditav ja seda võib tarvitada regulaarselt.
Rohke valgusisalduse tõttu on  spirulina eriti teretulnud taimetoitlaste ja veganite toidulaual, sobides ka hästi sportlastele tänu oma energiat andva ja vastupidavust suurendava mõju poolest. Rikkalikku rauasisalduse poolest on spirulina tänuväärne toidulisand ka raseduse ja imetamise ajal, lastele ja teismelistele kasvuperioodil ning kehvveresuse korral.

Klorella ja spirulina kombinatsioon sisaldab mitmekesist ja rikkalikku toitainete kompleksi, mis korrastab seedimist, toetab immuunsüsteemi, aju ja südame-veresoonkonna tööd. Kompleks aitab hoida veresuhkru taset tasakaalus ning tugevdab luid ja lihaseid.

Green Origin spirulina pulber 150g hind aprillis 7.57 eur, püsikliendile , tavahind 8.90

Green Origin klorella ja spirulina tabletid 180 tk hind aprillis 8.33 eur, püsikliendile , tavahind 9.80  

Turguta end teega

Tassike taimeteed on lihtne viis loomaks meelerahu ning turgutamaks õhukest enesetunnet. Valides teetassi ravimtaimed, mis toetavad organismi puhastamist, teed endale topeltteene. 
Näiteks aitab rauarikas nõgesetee tõsta vere hemoglobiinitaset, ergutada ainevahetust ning korrastada ärritunud kõhtu. Piparmünt rahustab ärritunud magu ning võililletee aitab reguleerida maksa talitlust, korrastada ainevahetust, ergutada sapi tööd ning toimib ka tõhusa diureetikumina. 

Clipperi nõgese- ja piparmündi ning võililletee 20 tk pakis hind aprillis 2.13, püsikliendile 1.98, tavahind 2.50
Clipperi puhastav tee 20 tk pakis, hind aprillis 2.72, püsikliendile 2.53, tavahind 3.20
Energia talu puhastav tee 20g hind aprillis 2.12, püsikliendile 1.97, tavahind 2.49 

Vaata meie teisi aprillikuiseid sooduspakkumisi siit

Fotod: tootjad, Pixabay.com

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid