/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
15 juuni
2023

Uued taimse valgu tooted Dragon Superfoodsilt.


Tekstureeritud taimsed valgud – täielik alternatiiv lihale!

Valgud on tervisliku toitumise oluline osa. Aga kuidas valke tarbida kui oled valinud lihavaba toitumise? Või kui sa soovid vähendada loomsete toiduainete tarbimist? Millised on sinu alternatiivid, et valmistada üks mahlane lihavaba burger? Kuidas võtta mõlemast maailmast parimat: kasulik ja maitsev ilma liha söömata?

Vastuse annabki viimaste aastate uuendus: tekstureeritud taimsed valgud. Taimse valgu puhul ei ole tegemist trendiga vaid tegemist on tõelise lahendusega, mille abil saad juurde tervist nii taimse valgu kasu näol kui ka valikuvõimalusi oma lemmikliharoogade valmistamiseks, mida pakub nutikas lahendus: valgutekstureerimine. Kiirelt, lihtsalt, maitsvalt saad võimaluse jätkata köögis tiirutamist ja loomist ilma oma kulinaarset silmaringi ahendamata, olulise abilisega. 


Mis on tekstureeritud taimsed valgud?


Tekstureeritud taimsed valgud on taimsetel valkudel põhinev täielik lihaasendaja. Loomise idee on saadud Ida-Aasiast, kus sarnased soja baasil tehtud tooted on olnud juba tuhandeid aastaid igapäevase toitumise osa. Aastaid tagasi toodi seda välja kui ainsat täielikku alternatiivi lihale. Viimasel ajal on aga tekstureeritud taimsete valkude idee ja tehnoloogia leidnud teisi, sobivamaid peategelasi nagu herned ja oad.

Toote põhiidee on säilitada kasulikke omadusi ja varustada väärtuslike toitainetega, pakkudes samas suurepärase võimaluse asendada liha igas mõttes ning see valik ei nõua järeleandmisi maitses ja kasulikkuses.

Tekstureeritud taimsed valgud on just sellised tooted, mis võimaldavad sul ka süüa teha, mitte ainult toidule valku ja maitset lisada. See tähendab, et erinevalt traditsioonilistest taimsetest valgupulbritest on need kujul, mis sobib rohkem erinevates retseptides. Need on saadaval graanulitena ja hakklihale sarnase tekstuuriga, mis on alternatiiviks hakklihale selliste roogade jaoks nagu täidetud paprika ja Bolognese kaste aga ka suuremate tükkidena, mida saab lisada erinevatesse retseptidesse, näiteks kana magushapu kastmega.  Veel ideid, mida valmistada: karri, täidetud suvikõrvits, burger või tacod – tekstureeritud hernevalguga on kõik lihtne ja maitsev.


Kuidas kasutada?


Tekstureeritud taimsete valkude kõigi eeliste kasutamiseks piisab, kui niisutate neid mõne minuti jooksul 1–2 kuumas vees.  Ja voila, ongi valmis kasutamiseks! Jätkake retseptiga, kasutades neid selles oleva liha asemel.

  • liha otsene asendaja toidus;
  • iga päev liha tarbimise asemel asendate selle mitmel nädalapäeval, säilitades nii kõik eelised;
  • tekstuuriga sojatoodete asendamine – tekstuuriga taimsed valgud, näiteks herned, on parem alternatiiv, mida tasub proovida;
  • sobiv valik veganitele, taimetoitlastele ja nende köökide retseptid, mis nõuavad spetsiifilisemat tekstuuri;
  • võid julgelt asendada osa lihast oma lemmikroas, vähendades nii liha tarbimist ja lisades kasulikkust; hernevalgu neutraalset maitset maitsestab roas sisalduv liha ning tulemus on maitsele ja Michelini kohtunikule lähedane;
  • lisab igale roale mahlasust ja kasulikkust;
  • kõik vitamiinid ja mineraalid on täielikult säilinud ja söömiseks valmis;


Hernevalk


Tekstureeritud hernevalgud on lisandväärtusega toidutoode, mis vastab praegustele suundumustele suurendada taimsete toiduainete hulka toidus, kui mehhanismi, mis vähendab liha tarbimist selle liigse kasutamise tõttu lääneriikides.

Need on täiesti looduslikud, GMO-vabad, gluteenivabad, jätkusuutlikud tooted, millel on kontrollitud öko päritolu ja kasu. See annab uue kontseptsiooni isuäratavast tervislikust toitumisest ilma soja ja nisuta, mis on esindatud nii paljudes turul pakutavates toiduainetes ja mis ei osutu nii heaks ja kasulikuks.

Tekstuuriga hernevalk annab lisaks maitsele ja kasulikkusele ka puhtalt visuaalset ja sensoorset naudingut, meenutades lihatoodete kiulist struktuuri. Maitse on neutraalne, mis teeb neist mitte ainult suurepärase kaaslase kõikidele toodetele, mille aroome nad endasse imavad, vaid ka sobivaks valikuks veganitele ja taimetoitlastele, kes pole liha maitsega harjunud. Ja veel – hernevalk pole erinevalt sojast ja nisust allergeen. Tacod, burgerid, "kana" suupisted – hea tahtmise, entusiasmi ja hernestekstuuriga valguga on kõik võimalik.


Milline on hernevalgu toiteväärtus?


Olenemata allikast on valk lihaskoe kasvu, paranemise ja üldise funktsiooni jaoks oluline element. Hernevalk on kõige väärikam taimne alternatiiv vadakuvalkudele. See on tavaliselt valmistatud kollastest hernestest ja on mitmete tervisele kasulike omaduste superallikas, mida saad kasutada ka tekstureeritud hernevalgu valimisel, et asendada kogu liha või osa sellest oma toitumises.

Seda toodetakse herneste kuivatamise ja jahvatamise teel, millele järgneb saadud pulbri segamine veega, et eraldada tärklis ja kiud. Nii saadud hernevalk on "täielik" valk, st. sisaldab kõiki üheksat asendamatut aminohapet. Nagu teate, ei suuda keha neid ise toota ja peate neid toiduga varustama. See eristab teda teistest taimsetest valkudest, millel puudub üks või teine ​​aminohape. Vaatamata metioniini puudumisele sisaldab hernevalk rohkem arginiini kui vadakuvalk, mis on seotud verevoolu ja südame tervisega.

Samuti kasulik rauaallikas. Sisaldab foolhapet ja kiudaineid, samuti C- ja B1-vitamiini. Sobib peaaegu igale dieedile, kuna ei sisalda ühtegi kaheksast peamisest toiduallergeenist – maapähklid, pähklid, munad, kala, koorikloomad, lehmapiim, nisu ja soja. See seguneb kergesti vee ja vedelikega ning on neutraalse maitsega.


Mis kasu on hernevalgu tarbimisest?


  • Aitab kasvatada lihasmassi – mitmed uuringud tõestavad selle tõhusust lihasmassi lisamisel treeninguga kombineerituna;
  • Suurepärane viis valgu lisamiseks oma igapäevasele toitumisele;
  • 2020. aasta uuring tõestab, et taimsete valkude, sealhulgas hernevalgu toime on samaväärne loomsete valkudega;
  • Tekstureeritud herne taimseid valke on sageli täiendatud ubadega.


Põldoavalk


  • sisaldab B-vitamiine, tsinki, magneesiumi, rauda, ​​fosforit, vaske, mangaani;
  • on üks tugevamaid ja muljetavaldavamaid aminohappeprofiile taimsetes valkudes, sealhulgas isoleutsiin, leutsiin ja valiin, mis on olulised lihasmassi kasvatamiseks;
  • suurepärane partner hernevalgu jaoks;
  • sellel on peen, kergelt maalähedane maitse, mis sobib suurepäraselt iga retseptiga, sealhulgas köögiviljasuppidega;
  • suurepärane valik allergikutele;
  • Innovatiivsete ettevõtete, nagu Bulgaaria Dragon Superfoods, tekstureeritud taimsetes valkudes käib hernevalk käsikäes põldoa valguga – veelgi rohkem kasulikkust ja tervist.
  • Esmaklassiline maitse ja maitsed ilma lihata – tekstureeritud hernevalguga, millele on lisatud fabaubasid


Miks valida Dragon Superfoodsi tekstureeritud taimsed valgud?


Ajal, mil lihaalternatiivid on mitmel põhjusel üks kiiremini kasvavaid toidunišše, on tarbijate tähelepanu köitmiseks vaja maitset ja tekstuuri. Isuäratavad lahendused, nagu näiteks Dragon Superfoods, on need, mis kallutavad kaalud tekstureeritud taimsete valkude kasuks. Need on suurepärane võimalus liha tarbimise täiendamiseks, vähendamiseks või toitumisest välja jätmiseks, kaotamata seejuures lemmikroogade eeliseid, maitset või naudingut.

Proovige seda oma lemmikburgeri või täidetud paprikate retseptis ja avasta täiesti uus kasulik ja maitsev maailm, kus tervis ja umami käivad käsikäes. See meeldib teie kardioloogile ja toitumisspetsialistile. Rahul on ka Sinu kallim, keda saad üllatada suurepärase õhtusöögiga, kus liha annab teed tekstureeritud valkudele.

Biomarketi valikus on Dragon Superfoodsi 3 erinevat taimset valku:
Taimne valk hakkliha tekstuuriga, 200g
Taimse valgu graanulid, 200g
Taimse valgu tükid, 150g


Mida taimse valgu toodetest valmistada? Proovi kindlasti  neid retsepte:



SPAGETID TAIMSETE LIHAPALLIDEGA



Vaja läheb

200 g kartulit, keedetud ja tükeldatud
200 g taimset valku hakkliha tekstuuriga
150 g keedetud ubasid
4 kuubikut võid
1 spl. tomatipasta
soola maitse järgi
1 tl magusat punast pipart
1 tl jahvatatud koriandrit
2 tl köömneidd
2 tl pune
250 g spagette
3 spl tomati kaste

Valmistamine

  1. Leota taimset valku umbes 15-20 minutit piisavas koguses vees. Kurna üleliigne vesi.
  2. Püreesta kartulid ja oad kahvliga.
  3. Sega kõik ained (ilma spagettide ja tomatikastmeta) hakkliha tekstuuri valguga ja vormi väikesed lihapallid.
  4. Küpseta neid 180C juures mõlemalt poolt umbes 20 minutit.
  5. Sel ajal keeda spagetid. Kui need on valmis, serveeri neid koos tomatikastme ja lihapallidega. Soovi korral lisa kaunistuseks paar lehte värsket basiilikut. Naudi oma einet!


KOOKOSE KARRI


Vaja läheb

1 spl kookosõli
1 sibul, peeneks hakitud
2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
1/2 tl ingverit
1/2 tl köömneid
1/4 tl kurkumit
1/4 tl kardemoni
1 tl soola
250 g kõrvitsat kuubikutena
200 g taimse valgu tükke
200 ml puljongit
2-3 punast tšillit
160 g lillkapsast
1 purk 17% kookoskoor
1-2 spl värsket laimi
1/2 tl külmutatud herneid
näputäis musta pipart


Valmistamine

  1. Kuumuta kastrulis mõõdukal kuumusel kookosõli, lisa sibul ja küpseta pehmeks.
  2. Lisa sellele kõrvits koos tšilli ja puljongiga ning keeda umbes 5 minutit.
  3. Seejärel lisa lillkapsas, kookoskoor, herned, taimse valgu tükid ja maitseained ning lase podiseda kuni köögiviljad on pehmed - umbes 20 minutit.
  4. Lisa neile 5 minutit enne valmimise lõppu pressitud laimimahla ja musta pipart.
  5. Naudi!

VEGAN SEENTE KEBAB


Vaja läheb

20 g seesamiseemneid
30 ml piri piri kaste
60 g BBQ kastet
8-10 väikest seeni
100 g Taimse valgu tükke
200 ml kuum vesi
sool ja pipar
30 g pärmihelbeid
kookosõli

Valmistamine

  1. Maitsesta koostisosad ja jäta 40-50 minutiks külmkappi seisma. 
  2. Aseta koostisosad vardasse ja küpseta ahjus 30-40 minutit või kuni need on valmis. 
  3. Naudi!



BOLOGNESE SPAGETID



Vaja läheb

200 g spagette
1 purk tomateid või purk tomatikastet
2-3 küüslauguküünt
½ sibulat
1 näputäis rosmariini
1 näputäis soola ja pipart
natuke pärmihelbeid
1 spl pestot
1-2 röstitud paprikat
200 g taimse valgu graanuleid


Valmistamine

  1. Lisa potti 800 g soolaga maitsestatud vett koos mõne tilga õliga pliidil keema. Pärast seda lisa spagetid ja hauta umbes 9-10 minutit, vastavalt pakendil olevale juhisele.
  2. Pane taimse valgu graanulid vette likku- vala 200 g graanuleid kuuma veega vahekorras 1:2 ja jäta mõneks minutiks seisma, kuni see pehmeneb ja vee endasse imab.
  3. Hauta paprika, sibula ja küüslaugu korraks pannil kuldseks. Lisa neile taimse valgu graanulid. On vaja küpsetada, kuni see on kergelt punetav.
  4. Vala tomatikaste segu ja pärmihelveste hulka, kuni see pakseneb.
  5. Maitsesta kaste kõigi ülaltoodud maitseainetega ja sega korralikult läbi.
  6. Nõruta spagetid hästi ja lisa aromaatsesse kastmesse. Sega hoolikalt, kuni need on täielikult maitsestatud. 
  7. Naudi!


Pane tähele! Tooteinfo, retseptid ja pildid pärinevad Biomarketi koostööpartneri Dragon Superfoodsi lehelt.
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid