/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
03 aprill
2016

Üks õli, mitu kasutusviisi: jojoobiõli toimib hästi nii meigieemaldaja, niisutaja kui maskina

Meigieemaldaja, suurepärane niisutaja nii nahale kui juustele, massaažiõli ja eeterlike õlide baasõli – universaalne jojoobiõli toidab ja niisutab kogu keha ning sobib kogu perele. Aprillis pakume seda mitmeotstarbelist õli 25% soodsamalt.
Jojoobiõli puhul on õigupoolest tegemist hoopis vedela vahaga, mis saadakse jojoobipõõsa pähklite (pildil) külmpressimisel. Vaha sulab õliks toatemperatuuril. Õli sisaldab rikkalikult bioaktiivseid aineid, mis aitavad tugevdada naha enda loomulikku talitlust ja kaitsevõimet.

Primavera looduspuhas jojoobiõli on ideaalne nahahooldus- ja massaažiõli tervele perele ning mõjub hästi nii kuivale, rasusele kui ärritunud ja tundlikule nahale. Milliseid kasutusvõimalusi see universaalne niisutaja pakub, loe lähemalt meie soovitustest.

1. Eemaldab meigi ja toidab ripsmeid

Jojoobiõli on õrn meigieemaldaja, mis sobib ka tundlikele silmadele. Vala pisut õli sõrmeotstele või vatipadjale ning pühi sellega silmi ja nägu. Loputa veega. Jojoobiõli tugevdab ripsmeid ning aitab neil kasvada pikemaks ja tihedamaks.

2. Niisutab tõhusalt nii nägu kui keha

Universaalne jojoobiõli sobib nii näole ja kehale. See imendub kiiresti nahka rasvaseks jätmata ning muudab naha sametiselt pehmeks, reguleerib naha niiskuse- ja rasutootmist, hoiab nahka kuivamise eest ja pakub rikkalikku niisutust ning silub naha tekstuuri, rahustab kihelust, toidab, on põletikuvastane ja pakub looduslikku kaitset UV-kiirte eest. Seega on mitmekülgsest jojoobiõlist abi nii talvel kui suvel. Tänu oma põletikuvastasele ja mittekomedogeensele toimele sobib jojoobiõli hästi ka akne korral. Jojoobiõli plussiks on veel selle pikk säilivusaeg, seega ei ole muret, et õli peaks kiiresti ära kasutama. Kõik õlid imenduvad paremini, kui nahk on niiske, seega kasuta neid pärast dušši või vanni.


3. Siidise massaažiõlina pinguldab nahka

Jojoobiõli sobib väga hästi massaažiõliks, see on siidine, ei ummista poore ega tekita vistrikke, imendub kergesti, ei jäta nahka massaaži järel ebamugavalt õliseks ning pinguldab nahka. Pinguldava toime tõttu sobib jojoobiõli ka rasedusarmide ennetamiseks. Jojoobiõli antibakteriaalne ja põletikuvastane toime aitab ka nahavigastustel, nt kriimustustel kiiremini paraneda. Jojoobiõli on üsna turvaline ja ohutu – seda kasutades ei ole põhjust karta allergia tekkimist.

4. Baasõlina aitab nautida eeterlike õlide tervistavat toimet 

Enamikke eeterlikest õlidest otse nahale kanda ei tohi, vaid need tuleb lahustada baasõlis. Kui soovid lisada jojoobiõlile mõnd eeterlikku õli, siis näoõli valmistamiseks tilguta 100 ml jojoobiõli kohta 2-4 tilka eeterlikku õli ning keha- ja massaažiõli valmistamiseks 100 ml jojoobiõli kohta 5-10 tilka eeterlikku õli.

5. Kosutab maskina kuivi juukseid

Kevadel, kui mütsikandmishooaeg on lõppemas, kipub paljudel juhtuma, et peanahk on talvest muutunud kuivaks ja juukseid sasides langeb helbeid. Jojoobiõli sobib hästi kuivade ja katkenud juuste maskina toitmiseks ja niisutamiseks, samuti peanaha kuivuse ennetamiseks. Masseeri jojoobiõli peanahale ja juustesse, lase mõjuda niikaua kui võimalik ja pese šampooniga.

6. Lisab vannisoolale väärtust juurde

Puhastav, kosutav ja niisutav vannisool on lihtne ise kokku segada Himaalaja kristallsoolast ja jojoobi baasõlist ning eeterlikest õlidest. Vannisoola valmistamiseks pane kaanega purki ühe vanni jaoks 2-4 spl soolakristalle, 1-2 spl jojoobiõli ning tilguta juurde 5-15 tilka eeterlikku õli. Sulge purk kaanega ja raputa hoolikalt, et sool ja õli seguneksid. Lisa vannivette 1-2 spl. Nii jääb nahk mõnusalt pehme ja niisutatud ning kehaõli ei olegi enam vaja kasutada. Samal viisil - segades kokku soola ja õli - saad valmistada ka mõjusa kehakoorija. 


7. Paitab karedad huuled siledaks

Lihtsalt kanna paar tilka jojoobiõli sõrmega huultele – see on kõige puhtam ja ehedam huuleniisutaja, mis sobib kasutamiseks igal ajal ja igas olukorras!

8. Habemeajamisel aitab vältida kipitust

Meestele on jojoobiõli abiks ka habemeajamisel. Kandes seda nahale enne habemeajamist, aitab õli vältida kipitust ning jätab naha pehmeks ja niisutatuks. 

Primavera jojoobi baasõli aprillis 14.66 eurot / 100 ml (tavahind 19.55 EUR).

Fotod: Primavera
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid