/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
08 detsember
2015

Detsembris soodsamalt: tume šokolaad päästab õnnehormoonid valla

Šokolaad, see hurmav maius sobib talvesse kui valatult. Šokolaadi süües vabanevad kehas õnnehormoonid endorfiinid ja serotoniin, mis rahustavad, tõstavad tuju ja teevad meid õnnelikuks. Just seda tunnet on pimedal ajal eriti vaja! Detsembris aitavad sul õnnehormoone vabastada Vivani mõrušokolaadi kuvertüür ja 85% mõrušokolaad, mis praegu tavapärasest 25% soodsamad.

Kakao, millest tume šokolaad peamiselt koosneb, on suurepärane antioksüdantide, vitamiinide ja mineraalide allikas, mis annab rohkesti energiat ning toetab immuunsüsteemi tööd. Mida vähem töödeldud kakaotooted on, seda rohkem antioksüdante need sisaldavad! Samuti, mida tumedam on šokolaad, seda enam saab rääkida selle tervislikust toimest. Suhkrurohkelt piimašokolaadilt, kus kakaod vähevõitu, ei tasu tervistavaid omadusi loota.  

Kakao sisaldab rauda, magneesiumit, kaaliumit ja muid mineraale, mis toetavad kehas olulisi funktsioone, kandes laiali hapnikku, aidates reguleerida veresuhkru taset, toetades lihaste kasvu jne. Magneesium ja kaalium on olulised närvisüsteemi ja lihaste tööks ning magneesium ja raud aitavad vähendada väsimust, on mõned näited mineraalainete toimest. Kakaole omistatakse ka depressioonivastast mõju, sest seda süües vabanevad ajus endorfiinid ja serotoniin, n-ö õnnehormoonid, mis tekitavad head tuju ja rahulolutunnet. 

Mõistagi maitseb šokolaad hästi lihtsalt niisama süües, kuid õndsaid naudinguid pakuvad ka šokolaadised küpsetised ja magusroad. Vivani mõrušokolaadi kuvertüür ehk glasuurimis- või dipišokolaadid sobib imehästi šokolaaditrühvlite ning muude magustoitude valmistamiseks ehk see on ideaalne sulatamiseks ning maiustuste kaunistamiseks ja katmiseks. Samahästi sobib see kookidesse ja muffinitesse ehk küpsetamiseks.  

Vivani ökokuvertüüride sarjast leiad veel valge ja piimašokolaadi ning riisipiimaga kuvertüürid. Need sisaldavad rohkesti kakaovõid, mis muudab šokolaadi sulatades mõnusalt kreemjaks ja nii sobib see ideaalselt kaunistamiseks.  

Vivani ökošokolaadid valmivad Saksamaal tegutsevas Ludwig Weinrichi perefirmas, mis on šokolaadide meisterdamisega tegelenud juba üle 100 aasta. Kogu tooraine pärineb mahepõllundusest, kvaliteetsed kakaosordid on hoolikalt valitud, samuti kõik muud koostisained. Šokolaadides kasutatakse üksnes toor-roosuhkrut, milles on säilinud suhkruroos sisalduvad mineraalained ja mille mahedus ei varjuta kakao maitset. 

Vivani ökošokolaadid ei sisalda emulgaatoreid nagu sojaletsitiin, mida võib leida enamikest teistest šokolaadidest. Letsitiin muudab kakaomassi töötlemise ning rasv- ja veeslahustuvate koostisainete kokkusegamise lihtsamaks, lühendab šokolaadi tootmisaega ning aitab hoida kokku kakaovõi ja tootmiskulude arvelt. 

Energiapallid tumeda šokolaadi kuues

Kuivatatud puuviljadest kommid on imemaitsvad ja valmivad imelihtsalt! Umbes 20 kommi valmistamiseks vajad 200 g kuivatatud datleid (või viigimarju, aprikoose, rosinaid, jõhvikaid, inkamarju vms) ja 50 g kookoshelbeid (või hakitud pähkleid, mandleid, mandlilaaste, seemneid). 20 kommile šokolaadise kuue kastmiseks kulub umbes 100 g Vivani mõrušokolaadi kuvertüüri.

Püreesta kuivatatud puuviljad saumikseriga või haki ise käsitsi hästi peeneks ja sega hulka teised koostisained. Sega hoolikalt ja vormi segust pallikesed. Kui segu tuleb liiga kuiv, lisa kookosõli, pähklivõiet (nt Monki pähklivõideid) või apelsinimahla. Sulata šokolaad ja kasta kommid sellesse. Aseta kommid küpsetuspaberile, mille küljest on neid hiljem lihtne lahti saada. Lase tunnike külmikus seista ning päästa kommidega energia ja õnnehormoonid valla!

Vivani mõrušokolaadi kuvertüür detsembris 3.30 eurot / 200 g  (tavahind 4.40 eurot) ja Vivani 85% mõrušokolaad 2.10 eurot / 100 g (tavahind 2.80 eurot). Vaata teisi detsembrikuu sooduspakkumisi meie blogist.   

Fotod: Vivani, Stocksy

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid