Retsept: lasanje
Kõik armastavad head lasanjet, kuid tavaliselt võtab selle valmistamine väga kaua aega. Aga meil on sulle üks kiire ja maitsev retsept. Tule proovi ka valmistada!
Vaja läheb
2 spl taimeõli
1 tükeldatud küüslauguküüs
1 hakitud sibul
1 kooritud ja tükeldatud porgand
1 tükeldatud sellerivars
500 g hakkliha
Näpuotsatäis soola
Näpuotsatäis oreganot
Näpuotsatäis musta pipart
100 ml punast veini
1 purk Curtice Brothersi orgaanilist ketšupit
1 purk purustatud tomateid
2 tl mett
2 loorberilehte
lasanjeplaate
50 g riivitud parmesani
50 g mozzarellat
1 tükeldatud küüslauguküüs
1 hakitud sibul
1 kooritud ja tükeldatud porgand
1 tükeldatud sellerivars
500 g hakkliha
Näpuotsatäis soola
Näpuotsatäis oreganot
Näpuotsatäis musta pipart
100 ml punast veini
1 purk Curtice Brothersi orgaanilist ketšupit
1 purk purustatud tomateid
2 tl mett
2 loorberilehte
lasanjeplaate
50 g riivitud parmesani
50 g mozzarellat
Valmistamine
- Kuumuta ahi 180°-ni.
- Lisa suurde supipotti õlu ja prae küüslauk ja sibul.
- Lisa seller ja porgand. Küpseta neid 3 minutit.
- Lisa hakkliha.
- Maitsesta soola, pipra ja oreganoga.
- Küpseta umbes 10 minutit, kuni hakkliha on küpsenud pruuniks.
- Lisa punane vein ja vähenda pliidil kuumust.
- Lisa potil podiseda 5 minutit ja seejärel lisa ketšup. Peale ketšupi lisamist küpseta veel 2 minutit.
- Lisa tomatikonserv, mesi ja loorberilehed.
- Lase segul küpseda umbes 15 minutit.
- Pane lasanje kokku. Esmalt lehed, seejärel kaste ja jätka seda tegevust kuni lasanjeplaadid on otsa saanud. Kõige pealt lisa mozzarella ja riivitud parmesan.
- Küpseta ahjus umbes 40 minutit.
Retsept pärineb Biomarketi koostööpartneri Curtice Brothersi lehelt.