/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
07 juuli
2022

Plastikuvaba vannituba

Teadlik tarbimine, väärtuspõhised ostueelistused ja tervisliku looduskosmeetika eelistamine kujundavad kosmeetika- ja toidutööstuse arengusuundi aasta-aastalt üha enam.

Ka Biomarketi tootevalik on loomulikult ajaga kaasas käinud meie jaoks nii olulistel teemadel nagu teadlik tarbimine ja  plastikuvaba vannituba.

Pakendivaba vannituba?!

Naftatööstuse toorainest plastikpakendite teema on olnud terav juba mõnda aega ja alternatiive otsitakse aktiivselt. Selgub, et plastikut tõrjub jõuliselt välja looduses kiiresti lagunev paber ja bambus, aga ka mugavalt pakendiringuluse kaudu üha uue elu saav klaaspakend ja aina laiemalt kasutusse jõudev toidutööstuse jääkidest valmistatud bioplastik. 

Jäätmete tekke vähendamiseks on oluline, et aeglasemalt lagunevaid pakendeid kasutataks võimalikult kaua. Selline lähenemine paneb meid kõiki proovile, et väljakujunenud kasutusharjumustest vabaneda ja edasi liikuda uute ja keskkonnateadlikemate harjumustega. Oleme Biomarketi valikusse lisanud erinevaid alternatiive, et sa leiaksid enda jaoks just sobiva.

Tavapäraste pihustatavate ja roll-on deodorantide alternatiivina saad sa valida söögisooda ja kookosõli baasil loodud ja paberiga ümbritsetud pulkadeks vormitud higilõhna peletajad.  Biomarketi valikust leiad ka pakendiringlusesse jõudvast alumiiniumist valmistatud toosidesse või klaaspurkidesse pakendatud tahkeid ja kreemjaid deodorante, mida kantakse nahale näpuga. 

Plastikust hambapastatuubi tõrjub vannitoast välja klaaspurgis hambapasta, mida tõstad hambaharjaga spaatlikesega ja viid tühja pakendi klaasi kogumiskonteinerisse.

Ka plastpudelis olevatele juuksehooldusvahenditele ja dušitoodetele on juba palju alternatiive. Paljud tootjad on teinud julge sammu klaaspudelite poole, millele pakutakse ka kaupluses taastäitmise võimalust.  Nii ka Biomarketi Rocca Al Mare keskuses asuvas kaupluses ja Balti Jaama Turul asuvas kaupluses. 

Skeptikutele, kes hõlpsalt purunevast materjalist pudelite mahapillamise pärast muretsevad, pakuvad tootjad mugavalt kasutatavaid pumpasid, et toodet poleks vaja iga kord kätte võtta. Nutikamad tegijad on mõelnud ka spetsiaalsest materjalist etikettidele, mis niisketes oludes pudeli kenasti käes püsivaks muudavad.

Üha enam muutuvad populaarsemaks ka tahked šampoonid ja dušiseebid, dušitableid, šampoonitabletid, hambapesutableid ja ka suuveetableitid. Sellised tabletid on pakendatud paberkottidesse ja neid on võimalik osta ka pakendivabalt  Biomarketi Rocca Al Mare keskuses asuvas kaupluses ja Balti Jaama Turul asuvas kaupluses. Hambapesutablette leiad ka Kaubamaja Biomarketis.

Loobu ka plastikust ning selliste väikeste sammudega teed suure teene teadliku tarbimise ja keskkonnahoiu suunas! Loe edasi täpsemalt, millised tooted Biomarketi kauplustes saadaval on. Vaata ka e-poest millised tooted, meil saadaval on.


Suuhooldus


Ka suuhoolduses on võimalik elada täielikult plastikuvaba elu. Aina enam tehakse valikuid, mis on keskkonnateadlikumad ja ka paremad valikud oma tervise jaoks. Biomarketi kauplustes leiad hea valiku hambaharju, hambaharjade otsikuid, hambapastasid, hambapesutablette, suuvett ja muidugi ka hambaniiti, mille pakendid on väga head alternatiivid plastikule.


Valides plastikuvaba suuhoolduse

  • Aitad vähendada plastiku kasutamist ja vähendades kasutamist väheneb selle tulemusel lõpuks ka plastiktoodete tootmine.
  • Valides plastikuvaba suuhoolduse vähendad sa võimalust plastiktoodetel sattuda loodusesse.
  • Kaitsed meie loomi ja kalu, kes võivad ekslikult pidada plastikut toiduks.


Georganicsi suuhooldus


2015. aastal loodud ja tänaseks Suurbritannias laialt levinud looduslik, vegan ja plastikuvaba bränd Georganics toob Biomarketi riiulitele terviklikult läbimõeldud ja stiilse väljanägemisega suuhooldustoodete valiku.

Georganics'i terviklik tootesari
  • Hambapastad sisaldavad hambaid remineraliseerivaid ja tõhusalt puhastavaid mineraalaineid (kaltsium, magneesium, ränidioksiid, kaalium) ning looduslikke eeterlikke õlisid. Proovi piparmündimaitselist, ka lastele sobivat apelsinimaitselist pastat või vähese abrasiivsusega ja hammastele leebet, kuid värvimuutustele tõhusat pastat aktiivsöega.
  • Pulber hammaste pesuks on tore vaheldus hambapastale. Pista niiske hambahari pulbri sisse ja pese - hambad saavad kenasti puhtad ja suu värske. Proovi piparmündi- või apelsinimaitselist pulbrit. Saada on ka piparmündimaitseline pulber aktiivsöega.
  • Hambapesutablettide purgist jagub tervelt kaks kuud. Hammusta tablett katki ja harja hambaid tavapäraselt. Proovi piparmündimaitselisi, ka lastele meeltmööda apelsinimaitselisi ja aktiivsöega tablette.
  • Hambaseep on inspireeritud vanadest kookose- ja oliiviõlipõhiste hambapesuvahendite retseptidest ja toob modernsele kasutajale toreda tahke alternatiivi hambapastale. Vahvalt vahutavast seebipulgast jätkub tervelt pooleks aastaks.
  • Suuloputusvahend sobib neile, kes praktiseerivad ajurvedast tuntud suu õliga loputamise igahommikust rituaali. Apelsinimaitseline kookosõli on hambaid loomulikult valgendav ja hingeõhku värskendav.
  • Suuveetabletid on suurepärane abimees, mis annab värske hingeõhu ja hoiab suu mikrofloora tervislikus tasakaalus. Alkoholivabad tabletid lahusta paaris supilusikatäies vees ja loputa suud. Piparmündi- ja teepuuõliga tabletivalik jõuab meie kauplustesse mais.
  • Hambaniit (50 meetrit) klaaspurgis ja täitepakend (2 x 50 meetrit) on valmistatud maisipõhisest materjalist, kaetud looduslike vahadega ja maitsestatud looduslike eeterlike õlidega.
  • Hambaharjad täiskasvanutele ja lastele on valmistatud Saksamaalt pärit pöögipuidust ja BPA-vabadest nailonharjastest. Komposteerimiseks saab hambaharja pea märgitud kohast ära murda ja visata harjasega osa olmeprügisse.

Georganicsi purke saad ka taaskasutada.












Ben & Anna suuhooldus


Ben & Anna tahavad meid kõiki inspireerida, veenda ja julgustada mõtlema sellele, mis on meie tarbimiskäitumise tagajärjed. Teadlikkuse tõstmiseks tahavad nad aina juurde arendada ka looduslikke tooteid. Ben & Anna esimeseks tootearenduseks olid deodorandid aga järgmine samm, mis ette võeti olid suuhooldusvahendid. Tulemuseks hambapasta ja hambapulber klaaspurkides, mis sisaldavad ainult 100% looduslikke koostisosi, mis on vajalikud naturaalse ja valge naeratuse jaoks. Tühjaks saanud purk vii ümbertöötlemiseks klaaspakendite kogumiskonteinerisse.

Hambapesutableid


Järgmine samm suuhoolduses oli Benil ja Annal hambapesutabletid. Biomarketi klientide poolt väga armastatud Ben & Anna hambapesutabletid on olemas kahes variandis: fluoriidiga ja ilma fluoriidita.

Fluoriidiga hambapesutabletid
on loomulikult looduslikku päritolu ja valmistatud looduslikest koostisosadest nagu sooda, kookos, assai ja piparmündi ekstraktist. Hambapesutablettidele on lisatud ka fluoriidi, et kaitsta hamba pinda ja ennetada hambaaukude teket. Ben & Anna hambapesutablettidele on lisatud ka väike doos vitamiini B12. Ben & Anna hambapesutabletid on pakendatud paberkotikesse. Kui sa oled otsustanud vältida fluoriidi, siis ka sellele on Ben & Anna mõelnud, pakkudes sulle hambapesutablette ilma fluoriidita.

Kasutamine:
  1. Näri üks hambapesutablett tükkideks. Ära alla neela!
  2. Seejärel harja oma hambaid 2 minutit.
  3. Loputa põhjalikult.
  4. Korda tegevust igal hommikul ja õhtul

Hügieen



Tänapäeval on sul juba suur valik hügieenitoodetest, mis aitavad vähendada plastiku kasutamist ja on head valikud nii keskkonnale kui ka sinule. Loomulikult on Biomarketis hea valik erinevaid tooteid, et toetada sinu plastikuvaba elustiili.

Plastikust hügieenitoodete alternatiivina leiad Biomarketist tooteid, mis on pakendatud bioplastikusse, klaaspakendisse ja ka kriidist valmistatud pakendisse.


Valides plastikuvabad hügieenitooted:


  • Aitad vähendada plastiku kasutamist ja vähendades kasutamist väheneb selle tulemusel lõpuks ka plastiktoodete tootmine. 
  • Valides plastikuvabad hügieenitooted vähendad sa võimalust plastiktoodetel sattuda loodusesse. 
  • Kaitsed meie loomi ja kalu, kes võivad ekslikult pidada plastikut toiduks.


Urtekrami tooted


Poole sajandi eest Kopenhaageni ökokauplusest alguse saanud Urtekram on tänaseks kogu Euroopas armastatud bränd. Cosmos sertifikaadiga looduskosmeetika on jäänud truuks algsele ideele kasutada põhjamaiseid taimeekstrakte ja avaldab muljet mahedate aroomide, tõhususe ning tervele perele sobiva sisuga. Juuste- ja kehahoolduseks ning hambapesuks mõeldud tootesari on pakendatud toidutööstusest üle jääva suhkruroo baasil valmistatud taimsesse plastikusse ning on sel moel süsinikku siduva ja looduslikult uueneva tooraine kasutamisega keskkonnateadlik valik.

Urtekrami valikus on ka erinevaid näohooldustooteid. Näiteks Narcissa Detox & Glow sari. Roosa välimuse ja maheda lillearoomiga niisutav, nahka keskkonnasaaste eest kaitsev ja antioksüdantsete omadustega taimede ekstrakte sisaldav tootesari on inspireeritud skinimalismi trendist ning sobib kõigile, kes soovivad, et igapäevane nahahooldus oleks mittekomplitseeritud, samas tõhus ja jätkusuutlik.




Ben & Anna deodorandid


Ben & Anna on mõlemad sakslased ja veganid. Tulenevalt oma teadlikust valikust elada veganitena on nad alati väga täpselt jälginud, mida nad tarbivad. Pikad otsingud leida endile sobivat deodoranti, mis on vegan, looduslik ja julmuse vaba viisid paarikese hoopiski uuele teekonnale. Nad hakkasid katsetama soodaga ja väärtuslike eeterlike õlidega. Nendest katsetustest tuligi välja 6 esimest deodoranti. Ja nad otsustasidki luua ettevõtte nimega Ben&Anna ja hakata tootma deodorante, mis on valmistatud looduslikust soodast. Loomulikult on tegemist 100% vegan ja julmusevaba tootega. Oluline on ka see, et need deodorandid on alumiiniumivabad!

Need esimesed Ben & Anna deodorandid on pakendatud paberist valmistatud torudesse.


Kui sa oled otsustanud kasutada looduslikke lõhnaineid, ei tähenda see, et sa pead ohverdama oma vajadusi. Sellepärast astusid ka Ben & Anna ühe sammukese veel edasi, et oma looduslike deodorantide ideed veel edasi arendada. Jätkates oma teekonda on neile oluline jälgida oma põhimõtteid: ei mingeid küsitavaid koostisosasid, kõik peab olema vegan ja kasutavad ümbertöödeldavaid materjali plastiku asemel.

Sellest tulenevalt on ka uued deodorandid pakendatud värske disainiga toosi. See pakend võimaldab sul oma lemmik deodorandi alati enda lähedal hoida: reisides, igapäevaselt kotis või sinu kodus kapi äärel. Kõik deodorandid on 100% looduslikud. Tänu pehmele koostisele on seda deodoranti alati kergekasutada ja pakendi sulgemine on lihtne.


Hydrophili tooted plastikuvaba elu toetuseks


Biomarketi valikus on brändi Hydrophili tooted, mis aitavad lihtsustada korduskasutust. Nimelt on brändi poolt välja töötatud erinevad tooted, mille abil saad lihtsalt kodus hoiustada oma tahket kosmeetikat ja selle ka mugavalt reisile kaasa võtta.

Näiteks on üheks igapäevaselt tahke kosmeetika hoidmiseks välja töötatud käsnkõrvitsast seebialus. Seda saab kasutada lisaks seebialusena ka tahkete šampoonide ja dušitablettide alusena. Veega kokkupuutel see looduslik materjal paisub ja sellele asetades valgub tahke kosmeetika kenasti kuivaks.

Hydrophil on toonud turule ka seebikoti, et lihtsustada väikeste seebitükkide lõpuni kasutamist. Lihtsalt pane seebitükk kotti ja pese käed puhtaks. Seebikotti on lihtne hooldada, sest toode on masinpestav.


Et kogu tahkekosmeetika oleks mugavalt sinuga ka reisil kaasas on Biomarketi valikus ka plastikuvaba alumiiniumkarp. Enne kui oma tahkekosmeetika karpi paned, veendu, et see on kuiv. Kui sa paned karpi niiske toote, võib see karbis lagunema hakata.






Pakendivaba kosmeetika



Pakendivaba kosmeetika on meie sortimendis suhteliselt uus tegija. Sellepärast on valik veel väike ja saadaval ainult üksikutes kauplustes. Valikus on šampoon, palsam, dušipalsam ja kehapalsam. Pane tähele! Need tooted on saadaval ainult Rocca Al Mare Keskuses asuvas Biomarketis ja Balti Jaama Turu Biomarketis.

Meie sortimendis on saadaval ka Ben & Anna hambapesutabletid nii fluoriidiga kui ka fluoriidivabad. Pane tähele! Hamapesutabletid on saadaval meie kolmes kaupluses:   Rocca Al Mare Keskuses asuvas Biomarketis, Balti Jaama Turu Biomarketis ja Kaubamaja Biomarketis.


Kuidas liikuda plastikuvaba vannitoa elustiili suunas?


  • Järgmisel korral kui sul saab pakend tühjaks vii see õigesse konteinerisse, et see saaks ümbertöötlemisele minna.
  • Järgmisel korral kui sul saab pakend tühjaks kasuta seda uuesti, täida või kasuta muul otstarbel.
  • Kui vana hambaharja enam kasutada ei saa vali järgmiseks hambaharjaks näiteks bambusest hambahari.
  • Kui hambapasta saab otsa, siis vali järgmiseks hambapastaks klaaspakendis olev hambapasta, hambapesutableid vms.
  • Kui sulle sobib tahke šampoon, siis osta šampooni lõppedes endale hoopiski tahke šampoon.
  • Plastik pakendis dušigeelid ja dušikreemid saad vahetada välja dušiseebi vastu või vahetad oma plastik pakendis tooted klaasi pakendis või bio plastikust valmistatud pakendite vastu.
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid