/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
12 mai
2022

Kevadine suurpuhastus Soneti toodetega

Kas sina oled jõudnud juba kevadise suurpuhastuse ära teha? Ilmad lähevad aina ilusamaks ja seda enam tahaks õues liikuda, seega hetkel on õige aeg kevadine suurpuhastus ette võtta.

Meil on sulle mõned soovitused, kuidas suurpuhastusega hakkama saada. Kõige esimene soovitus on: ära planeeri kogu koristust ühele päevale, vaid jaota suuremad tegemised erinevatele päevadele. Ja kindlasti kasuta tervist ja loodust säästvaid Soneti puhastusvahendeid!

Kas looduslikud puhastusvahendid puhastavad ka?

Ökoloogilised puhastusvahendid on sama tõhusad kui tavalised puhastusvahendid, kuid seejuures on need loodusele ja inimese tervisele palju leebemad ja ohutumad. Puhastav toime on saavutatud looduses leiduvate taimede ja mineraalide vastavaid omadusi ära kasutades.

Ökoloogiliste puhastusvahendite tooraine on taimne ja mineraalne. Ei kasutata ensüüme, naftakeemiast valmistatud pindaktiivseid aineid, samuti sünteetilisi lõhna-, värv-, säilitus- ja pleegitusaineid jne. Looduslikud puhastusvahendid sisaldavad puhtaid taimseid tensiide (aktiivsed pesuained), seepe taimsetest õlidest, pesuaineid suhkru või kookosõli baasil, puhtaid ja naturaalseid eeterlikke õlisid, taimset alkoholi, sidrunhapet, soodat, mineraalseid silikaate ja aluminaate, pimsi- ja lubjakivipulbrit, alkeemilisi soolasid jne. Näiteks kasutab Sonett kontrollitud biodünaamilisest ja mahepõllundusest pärit taimset toorainet – rasvadest ja õlidest oliiviõli, rapsiõli, palmirasva, kookosrasva, võiseemnikuõli, eeterlikest õlidest lavendlit, sidrunheina jne ning lisaks õlisid metsikult kasvavatelt taimedelt.

 

Mis need tensiidid on?

Nagu öeldud, siis puhastusainetena kasutatakse suhkru baasil valmistatud pindaktiivseid aineid suhkrutensiide. Tensiidid on pindaktiivsed ained, mis vähendavad vedeliku pindpinevust ning aitavad puhastusvahendite koostises mustust ja rasva vees lahustada. Tavalistes puhastusvahendites kasutatavad sünteetilised tensiidid, nt naatriumlaurüülsulfaat, võivad nahka tugevasti ärritada ja kuivatada ning kutsuda esile allergilisi reaktsioone. Looduslikud tensiidid on naha- ja loodussõbralikud ning 100% biolagunevad. Suhkru baasil valmistatud pindaktiivsed ained ja kookosõli alkoholisulfaat, mis aitab eemaldada rasva ja mustuse, on nahale õrnad, kuid pesevad seejuures hästi ükskõik kui karedas vees.


Ökoloogilistes puhastusvahendites kasutatakse puhastusainetena ka taimeõlidest valmistatud seepe. Sonett kasutab rapsiõlist ja oliiviõlist valmistatud taimeõliseepe. Just seep on nii inimese kui looduse jaoks kõige loomulikum puhastusvahend. Võrreldes teiste pindaktiivsete ainetega kaotab seep oma pindaktiivsed omadused kohe pärast reageerimist kaltsiumiga, mida alati heitvees leidub, lagunedes ka tänu sellele täielikult.

 

Küürimispulbris kasutab Sonett pimsskivipulbrit ja küürimisvedelikus peeneks jahvatatud Švaabimaa Alpide lubjakivi. Baktereid ja seeni aitavad hävitada taimne alkohol ja looduslikud eeterlikud õlid. Mustust aitab eemaldada ja lubjakivi lagundada sidrunhape. Vett aitab pehmendada ja katlakivi teket takistada ning seeläbi parema pesutulemuse tagada kivisool. See on puhas, veest aurumise teel saadud jämesool, millele ei ole lisatud paakumisvastaseid ega sünteetilisi värviaineid. Sool hävitab seeni ja baktereid, eemaldab rasva, plekid ja ummistused, neutraliseerib hapet, lagundab mustust, kõrvaldab ebameeldiva lõhna ja on kõige selle juures erinevalt keemilistest puhastusvahenditest keskkonnasõbralik.

 

Soneti nõudepesutablettides leotavad sooda, silikaadid ehk silikaatsed mineraalid ja suhkrutensiidid lahti toidujäätmed ning emulgeerivad ja lahustavad rasva. Valgendav hapnik naatriumperkarbonaat aitab eemaldada kohvi- ja teejäljed nii klaasidelt kui tassidelt ning samuti kasutatakse seda pesuvalgendis-plekieemaldajas. Töötab väga hästi ning kasutama ei pea optilisi ega sünteetilisi valgendajaid ehk naftakeemiast valmistatud pleegitusaineid.

Loomsest toorainest kasutab Sonett vaid härjasappi sapiseebis ja lanoliini ehk villarasva. Sapiseep on tõhus ja ammustest aegadest järele proovitud plekieemaldusvahend.

Sonett on eriline puhastusvahendite tootja ka selle poolest, et esiteks kasutatakse tootmises üksnes energiseeritud vett, mille saamiseks on see spiraalikujuliselt keereldes läbinud kaksteist munakujulist klaasanumat, milles on vääriskivid. Seda eesmärgil, et toodete kasutamisest loodusesse tagasiminev vesi oleks kahjustamata struktuuriga. Teiseks lisatakse kõikidele Soneti pesu- ja puhastusvahenditele oloidsegajas rütmilisel meetodil valmistatud koostisaineid. Need palsamlikud lisandid on viiruki, kulla, mürri, kobar-pimendipuu, oliiviõli ja roosiõite tuha segu.




Kevadise suurpuhastuse päev nr 1: VANNITUBA


WC-poti puhastus


Lisa puhastusvahend öö enne koristamist wc-poti pinnale, et see saaks võimalikult kaua toimida. Kui vahend on saanud piisavalt toimida puhasta wc-poti pind harjaga ja loputa.

Seejärel pihusta puhastusvahend ka mujale wc-poti pinnale, vajadusel nühi lapi või harjaga. Kuivata paberrätiku või mikrofiiberlapiga.

Soovitame sul kasuta neid WC puhastusvahendeid:
Sonett WC puhastusvahend 750ml Seeder-tsitronella
Sonett  WC puhastusvahend 750ml Münt-mürt
Sonett vannitoa puhastusvahend 500ml 


Dušš, vann ja kraanikauss

Pihusta piisav kogus vannitoa puhastusvahendit kraanikausile ja vanni ning jäta see mõneks minutiks toimima. Seejärel puhasta lapiga ja loputa. Kui tunned, et mõni pind vajab rohkem küürimist ja katlakivi eemaldamist, siis kasuta lisaks ka küürimisvahendit.

Soovitame sul kasutada neid vannitoa puhastusvahendeid:
Sonett vannitoa puhastusvahend 500ml
Sonett küürimisvahend 500ml
Sonett küürimispulber 450g


Dušiotsiku puhastamine

Eemalda dušisegisti otsik. Pane kaussi umbes 100ml katlakivieemaldajat ja lahjenda see 0,5 l keeva veega. Pane kaussi ka dušisegisti otsik ja lase vahendil toimida umbes 30 minutit. Seejärel loputa dušisegisti otsik veega ja paigalda see uuesti.

Kui sul ei ole võimalik eemaldada dušisegisti otsikut, siis pakume sulle ka võimaliku alternatiivi: vala 1 tass äädikat plastikkotti, seo kott ümber dušisegisti otsiku ja lase sellel toimida üleöö. Eemalda kott hommikul ja loputa veega.

Soovitame kasutada seda toodet:
Sonett katlakivieemaldaja 1l 


Dušikardina puhastamine


Pane dušikardin pesumasinasse koos suure rätikuga ja lisa vedelat pesupesemisvahendit. Peale pesu riputa dušikardin kuivama.

Soovitame kasutada seda toodet:
Sonett  vedelat lavendli pesupesemisvahendit


Seinad


Puhasta seinad tolmust. Seejärel lisa mõned tilgad puhastusvahendit lapile ja puhasta seinad. Puhasta kindlasti ka vuukide vahelt

Soovitame neid tooteid:
Sonett üldine puhastusvahend neutraalne 0,5l
Sonett üldine puhastusvahend 0,5l 
Sonett apelsiniõliga kontsentreeritud puhastusvahend 500ml 


Kapid ja riiulid


Eemalda kõik asjad kappidest ja riiulitelt. Anna ära ebavajalik asjad ja viska minema aegunud tooted. Kõigepealt puhasta pinnad tolmust. Seejärel kasuta üldist puhastusvahendit ja puhasta veel lapiga üle. Seejärel tõsta asjad tagasi.

Soovitame kasutada seda toodet: 
Sonett üldine puhastusvahend 0,5l


Ventilatsiooniava

Puhasta vannitoa ventilatsiooniava vähemalt 1 kord aastas. Kui sul on võimalik eemaldada mõni ventilatsiooniava osa, siis soovitame sul panna need ligunema nõudepesuvahendiga segatud sooja vette umbes 10 minutiks, seejärel loputa veega ja paigalda oma kohale.

Kui ei ole võimalik eemaldada ventilatsiooniava osasid, siis puhasta tolmust ja kasuta üldpuhastusvahendit mustuse eemaldamiseks

Soovitame neid tooteid:
Sonett üldine puhastusvahend neutraalne 0,5l
Sonett üldine puhastusvahend 0,5l 
Sonett apelsiniõliga kontsentreeritud puhastusvahend 500ml 
Sonett sidruniga nõudepesuvahend 300ml


Peeglid

Puhasta peegel tolmust. Seejärel pihusta peeglile klaasipuhastusvahendit ja puhasta mikrofiiberlapiga.

Soovitame kasutada seda toodet:
Sonett klaasipuhastusvahend pihustiga 500ml


Põrandad

Puhasta põrand tolmuimejaga ja seejärel pese põrand puhastusvahendiga.

Soovitame sul kasutada neid tooteid:

Sonett apelsiniõliga kontsentreeritud puhastusvahend 500ml 
Sonett põrandapesu- ja hooldusvahend 500ml



Kevadine suurpuhastus

päev nr 2: ELUTUBA

 

Aknakatted

Kardinad

Eemalda kardinad ja pese neid vastavalt materjalile pesumasinas eriti õrna vedela pesupesemise vahendiga. Seejärel riputa kardinad kuivama.

Soovitame kasutada seda toodet:
Sonett neutraalne villa ja siidi pesuvahend 1L
 

Rulood

Puhasta rulood niiske mikrofiiberlapiga, millele on lisatud üldist puhastusvahendit. Kindlasti puhasta rulood mõlemalt poolt.
Soovitame kasutada seda toodet:
Sonett üldine puhastusvahend 0,5l 

 

Puldid ja ekraanid

Lisa mikrofiiberlapile desinfitseerimise vahendit ja puhasta kõik puldid. Vajadusel võta ka patareid välja ja puhasta õrnalt ka patareide pesast.

Ekraanid puhasta õrnalt mikrofiiberlapiga.


Soovitame kasutada:
Sonett pihustiga desinfitseerimisvahend pindadele 500ml


Valgustus

Lülita koristamise ajaks valgustus välja. Kasuta lambipirnide ja lampide puhastamiseks mikrofiiberlappi, mida on kergelt niisutatud üldpuhastusvahendi, klaasipuhastusvahendi ja vee segus.

Soovitame neid tooteid:
Sonett üldine puhastusvahend neutraalne 0,5l
Sonett klaasipuhastusvahend pihustiga 500ml 

 

Pehme mööbel

Puhasta diivan toluimejaga kasutades selleks spetsiaalselt sinu diivani tekstiilile mõeldud otsikut. Kui diivanil on ebameeldiv lõhn puista diivanile soodat, lase toimida 15 minutit ja seejärel tõmba tolmuimejaga diivan puhtaks.

Kui võimalik eemaldada diivanipatjatelt ümbrised ja pese neid pesumasinas vastavalt materjalil antud juhistele. Kasuta eriti õrna pesupesemiseks mõeldud vahendit. Pese ka kogu elutoa tekstiil.

Soovitame kasutada:
Sonett neutraalne villa ja siidi pesuvahend 1L


Lauad, riiulid, kapid

Eemalda asjad laua pealt, riiulitelt ja kappidest. Puhasta pinnad mikrofiiberlapiga, mis on niisutatud üldpuhastusvahendi, klaasipuhastusvahendi ja vee segus. Seejärel puhasta ka oma asjad ning võid need ka oma kohale tagasi tõsta.

Soovitame kasutada neid tooteid:
Sonett üldine puhastusvahend neutraalne 0,5l 
Sonett klaasipuhastusvahend pihustiga 500ml


Uksed, ukselingid, lülitid

Puhasta pinnad mikrofiiberlapiga, mis on niisutatud üldpuhastusvahendi, klaasipuhastusvahendi ja vee segus. Seejärel puhasta ka oma asjad ning võid need ka oma kohale tagasi tõsta.

Soovitame neid tooteid:
Sonett üldine puhastusvahend neutraalne 0,5l
Sonett klaasipuhastusvahend pihustiga 500ml


Põrandad


Nihuta diivan, kummutid, riiulid ja kapid. Puhasta tuba kõigepealt tolmuimejaga.
Seejärel pese põrand puhastusvahendiga. Lase kuivada ja lükka kõik nihutatud asjad oma kohale tagasi.

Soovitame sul kasutada:
Sonett apelsiniõliga kontsentreeritud puhastusvahend 500ml 

 




Kevadine suurpuhastus

päev nr 3: KÖÖK


Seinad

Puhasta mikrofiiberlapiga seinad tolmust puhtaks. Seejärel võid mikrofiiberlapi niisutada üldpuhastusvahendi ja vee segus ja puhastada seinad ka niiske lapiga.

Soovitame kasutada seda puhastusvahendit:
Sonett üldine puhastusvahend neutraalne 0,5l


Tööpinnad ja väike köögitehnika

Puhasta tööpinnad mikrofiiberlapiga, millele on lisatud üldist puhastusvahendit.

Puhastades roostevabast teras-, email- ja plastpinda ning keraamiliste pliitide kasuta lisaks ka küürimisvahendit.

Soovitame sul kasutada neid vahendeid:
Sonett küürimisvahend 500ml
Sonett üldine puhastusvahend 0,5l


Sahtlid, kapid ja riiulid

Eemalda kõik asjad kappidest, sahtlitest ja riiulitelt. Puhasta kõik pinnad tolmust. Seejärel niisuta mikrofiiberlapp veega ja lisa üldist puhastusvahendit ning puhasta pinnad üle. Puhasta ka asjad enne kappi, riiulisse ja sahtlitesse tagasi panemist.

Soovitame sul kasutada seda vahendit:
Sonett üldine puhastusvahend 0,5l


Ahju puhastamine

Eemalda ahjust kõik liikuvad osad ja kanna küürimisvahend ahju pinnale ning lase sellel mõjuda umbes 15 minutit. Seejärel puhasta ahi mikrofiiberlapiga.

Puhasta ka kõik ahju liikuvad osad küürimisvahendi ja mikrofiiberlapiga.

Soovitame sul kasutada seda puhastusvahendit:
Sonett küürimisvahend 500ml


Nõudepesumasin

Eemalda kõik liikuvad osad nõudepesumasinast. Kanna üldine puhastusvahend  nõudepesumasina sisemisele pinnale. Lase 15 minutit mõjuda ja seejärel puhasta nõudepesumasin mikrofiiberlapiga.

Pane vahendit ka eemaldatud nõudepesumasina osadele. Lase puhastusvahendil mõjuda ja seejärel puhasta samamoodi mikrofiiberlapiga. Puhasta ka nõudepesumasina uks ja ümbrus. Seejärel pane nõudepesumasin tööle kõige kõrgemal temperatuuril, mis masin võimaldab, lisades äädikat pesuvahendina.

Soovitame sul kasutada seda puhastusvahendit:
Sonett üldine puhastusvahend 0,5l


Mikrolaineahi

Vala pool klaasi vett ja pool klaasi äädikat mikrolaineahju sobivasse kaussi. Seejärel aseta kauss mikrolaineahju ja pane mikrolaineahi tööle mõneks minutiks kõrgel temperatuuril. Lase mikrolaineahjul jahtuda ja seejärel puhasta lapiga masin seest puhtaks.


Külmutuskapp


Tühjenda külmutuskapp asjadest. Eemalda ka riiulid ja sahtlid. Vajadusel sulata ka külmkapp. Puhasta külmkapi sisemus mikrofiiberlapiga, millele on lisatud nõudepesuvahendit. Puhasta samal meetodil ka riiulid ja sahtlid

Soovitame sul kasutada seda vahendit:
Sonett nõudepesuvahend sidruniga 300ml



Prügiala ja prügikast

Vala prügikasti põhja üldist puhastusvahendit. Lisa juurde ka kuuma vett terve prügikasti ulatuses. Lase segul mõjuda. Seejärel hõõru harjaga prügikast puhtaks ja kalla vesi ära. Lase kuivada, enne kui paned prügikasti oma alale tagasi.

Puhasta ka prügikasti ümber olev ala niise lapiga, millele on lisatud puhastusvahendit.

Soovitame sul kasutada seda puhastusvahendit:
Sonett üldine puhastusvahend 0,5l


 

Põrandad

Puhasta tuba kõigepealt tolmuimejaga. Seejärel pese põrand puhastusvahendiga. Lase kuivada ja lükka kõik nihutatud asjad oma kohale tagasi.

Soovitame sul kasutada:
Sonett Põrandapesu- ja hooldusvahend, 500ml





Kevadine suurpuhastus

päev nr 4:

AKNAD JA PEEGLID


Alusta sellest, et puhastad kõik aknad ja peeglid tolmust. Seejärel pihusta klaasipuhastuvahendit aknale ja peeglile. Puhasta mustus lapiga. Seejärel kuivata pind majapidamispaberi või mikrofiiberlapiga. Kindlasti puhasta aknaid nii seest kui ka väljast.

Meeldiva ja puhta lõhnaga tooted toovad puhtuse ja värske lõhna su koju.

Soovitame sul kasutada:
Sonett klaasipuhastusvahend pihustiga 500ml


LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid