/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
10 juuni
2022

Rõõmsalt roosad veiniuudised

Sel aastal hiilib suvi tasahilju ja jahutavad-värskendavad valged veinid ootavad veel päikeselisemaid päevi, aga punaveinid tunduvad ehk juba ülearu tummised ja seepärast on paslik kiigata hoopis roosade poole. Seda enam, et roosade veinide hulgast leiab meelepärast nii kergemate ja kargemate maitsete austaja, kui sügavama ja hästi toiduga sobituva maitseelamuse eelistaja. Roosal on mitu nägu – just seepärast pakume selleks suveks eri karakteritega roosasid ökoveine Itaaliast, Prantsusmaalt ja Hispaaniast. Et oleks lihtsam valida, jagab soovitusi sommeljee Ireen Reilandt.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada Teie tervist.

* Rosé Spumante Extra Dry, PIZZOLATO, Itaalia

See pilkupüüdvas pudelis iludus on Biomarketi klientide suur lemmik, sest õnneks ei ole pudeli välimus ainus, mis meelde jääb. Värske ja puuviljase karakteriga vahuveini aroom ja maitse meenutab kirsse, vaarikaid ja lilli.  See vahuvein on müügil kolmes suuruses: tavapärane 75 cl pudel, vahva väike 20 cl pudel ja valitud Biomarketites ka magnumpudel 150 cl (Balti Jaama Turg, Kaubamaja, Rocca al Mare).

* PETTIROSCE Cerasuolo d’Abruzzo, Lunaria, Itaalia
Tõeliselt hõrk veinielamus neile, kes hindavad aroomi ja maitse sügavust ning harmooniat. Biodünaamilisest veinitalust pärit roosa rüübe on valmistatud viinarmarjasordist Montepulciano ja pimedegusteerimistel on seda ka punaveiniks pakutud. Grillitud roogade kõrvale sobiv vein on meeldivalt värske ja sisuka karakteriga.

* NIDO Bardolino Chiaretto Veneto DOC, Fasoli, Itaalia
See vein toob meelde mahlase arbuusi ja punase apelsini. Keelel särtsakalt tantsisklev värskus on kui kerge suvetuul. Sobib hästi seltskondlikku suveõhtut nautides ja mereandide kõrvale.

* TRE PIUME Rosato Veneto IGT, Fasoli, Itaalia

Põhja-Itaalia veinimeistrite Corvina, Merlot ja Cabernet viinamarjadest valmistatud vein sobib suurepäraselt kergemate eelroogade ja suupistete, aga ka grillitud roogade kõrvale. Aroomis domineeriva särtsakad punaste marjade ja ürtide nüansid, maitsesse jagub toekamat karakterit.

* MEZZOGIORNO Frappato Rosato IGT, Riegel, Itaalia
Sitsiilias levinud viinamarjasordist Frappato valmistatud veinid on päikeselised ja sisukad, aromaatsed ja maitseküllased. Vein sobib hästi jutukõrvaseks seltskonnaveiniks, aperitiiviks, eelroogade ja suupistetega ning kindlalt ka grillitud-küpsetatud kala juurde.

* LA FÊTE Rosé, Riegel, Prantsusmaa
Võrgutava puuviljaaroomi ja värskendava maitsega vein on pretensioonitu ja sobib seetõttu kasutamiseks vähemalt nii mitut moodi kui sildile pildikeeles märgitud on. See roosa on igati asjalik seltskonnavein, aga sobib suurepäraselt ka toidukõrvaseks, kui laual on suupisted, juustuvaagen, grillitud road või kala.

* Sud-Sud Rosé, GENS ET PIERRES, Prantsusmaa
Kellele meeldib Lõuna-Prantsusmaa kerge ja maasikanüanssidega roosa veini stiil, see vaadaku just selle pudeli poole. Elava ja värskendava iseloomuga elegantne suvevein viinamarjasortidest Cinsault, Grenache Noir, Nielluccio sobib suurepäraselt aperitiiviks, päikeselise pikniku seltskonnaveiniks, salatite ja eelroogade kõrvale, aga eriti hästi näiteks ka küpsetatud või grillitud kala juurde.



LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid