/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 aprill
2017

Tee trenni, tervelt ja rõõmsalt!

Kevad koputab uksele ja päike meelitab jooksurajale. Küllap oled endale tellinud juba uued jooksujalatsid, treeningplaanid ja toitumiskavad? Lisades neile mõned nutikad sees- ja välispidised abilised, toetad tervet keha ja vaimu teel järgmiste sportlike saavutuste poole.
Aprillis oleme Sinu jaoks valmis pannud janu kustutava kookosvee, lihaseid lõõgastavad magneesiumitooted, kudesid toetava MSM-i ning veel mitu muud põnevat pakkumist. 

Kookosvesi päästab janust 

Looduslikult isotooniline kookosvesi sisaldab mitmeid väärtuslikke toitaineid. Kookosvees on vähe kaloreid ja rasva ning rohkesti mineraale nagu magneesium, kaltsium ja kaalium. Viimast sisaldab kookosvesi enam kui tavalised isotoonilised spordijoogid.
Isotoonilised joogid on kehale hästi omastatavad ning aitavad kiiremini taastada organismis vedelikupuuduse ja oluliste ainete tasakaalu. Samuti annavad need süsivesikuid, mida keha kasutab energiaallikana. Võrreldes spordijookidega on kookosvesi 100% looduslik ning küllap just seepärast kogub see üha enam populaarsust ka sportlaste seas.
Saksa tootja Kulau kookosvett on töödeldud minimaalselt ning tänu sellele on vees säilinud kõik väärtuslikud toitained. Kulau kookosvesi  on mahekvaliteediga ning 100% looduslik. Värskendav kookosvesi passib niisama puhtalt joomiseks, aga seda saab kasutada ka smuutides mahla või vee asemel. 
Kulau kookosvesi 1 l hind aprillis 4.12 eur, püsikliendile 3.83, tavahind 5.15


Magneesium lõõgastab lihaseid  

Magneesium on tuntud kui sisemise rahu mineraal, mis muudab meid stressile vastupidavamaks ja rahustab närvisüsteemi, annab jõudu ja energiat ning lõõgastab lihaseid, olles tõhusaks abiliseks sportijatele.
Intensiivsed treeningud tähendavad kehale olulist vedelikukadu. Higistades kaotab organism koos vedelikuga ka mitmeid olulisi mineraalaineid, sealhulgas magneesiumi. Paraku ei toeta meie igapäevane toidulaud magneesiumivarude taastamist, mistõttu tuleb neid täiendavalt muul viisil juurde hankida.  
Inimese päevane magneesiumivajadus on 300-400 mg. Tavalisest enam vajame magneesiumit stressirohkel perioodil, raseduse ajal ning sportides. Magneesiumipuudusele võivad viidata väsimus ja närvilisus, unehäired, lihaste tõmblused ja krambid, südame rütmihäired. Magneesium on oluline ka luude ja hammaste heaks terviseks, vererõhu normis hoidmiseks jja mitmete teiste oluliste protsesside toimimiseks. Magneesiumipuudust seostatakse mitmete krooniliste haigustega nagu südame-veresoonkonna haigused, teise tüübi diabeet, migreen, kõrgvererõhutõbi jt.
Toiduainetest sisaldavad rohkesti magneesiumit täisteratooted, kliid, seesami-, kõrvitsa- ja päevalilleseemned, pähklid, kakao ja rohelised köögiviljad. Seedetraktist takistavad aga magneesiumi imendumist rasvane toit, suure kaltsiumisisaldusega toiduained ning ka mitmed ravimid nagu pikaajaline maohappesuse alandajate kasutamine.


Organismile saab magneesiumi pakkuda mitmel viisil. Lihtsaim lahendus on magneesiumitabletid, kõige tõhusam viis aga magneesiumisoola imendumiseks läbi naha kas siis geeli, õli või vannivee abil. Esimest mõju võib vaevuste korral tunda juba mõne jalavanni või nädalase magneesiumiõli või -geeli kasutamise järel. Kuna aga mineraalide puudus kehas kujuneb aastatega, võtab ka selle leevendamine aega kuid. Seega võiks magneesiumikuuri pikkus olla vähemalt kuu või paar.  

Välispidiseks kasutamiseks pakume Reedel Vara OÜ Zechstein Inside`i magneesiumkloriidi. See on pärit 1600 meetri sügavuselt maapõuest, Hollandi ja Põhjamere all lasuvast maa-alusest Zechsteini merest, mis on vähemalt 250 miljonit aastat vana soolaladestu. Seetõttu puudub magneesiumkloriidil kokkupuude reostusega ning Zechsteini Inside`i tooted on looduslik ja puhas magneesiumiallikas.  

Magneesiumihelbed vannivette

Võta 4 l vee kohta 100-150 g helbeid, vee temperatuuriks 37 kraadi. Vannita jalgu vähemalt 20 minutit ning 2-3 korda nädalas ühe- kuni kahekuise kuurina, edasi vastavalt enesetundele. Kiirema efekti annab magneesiumivannide kuur kogu kehale, sel juhul lisa vanniveele 500g kuni 1 kg helbeid, vanni kestuseks 20 minutit.
Magneesiumkloriidi helbed 1 kg hind aprillis 7.20, püsikliendile 6.70, tavahind 9.00

 

Magneesiumiõli ihule

Pihusta magneesiumiõli 5-20 korda nahale ja hõõru sisse. Mugavuse mõttes võid õli pihustada peale pesemist niiskele nahale. Esimestel kordadel võib magneesium nahal kuivades kergelt kipitada, selle puhul aitab, kui pühid naha paarikümne minuti pärast niiske lapiga üle. 1 ml magneesiumiõli (5-6 pihustust) sisaldab 105 mg magneesiumi.
Magneesiumkloriidi õli 200 ml hind aprillis 4.20 eur, püsikliendile 3.91, tavahind 5.25 

Magneesiumikapslid

Võta 1 kapsel 1-2 korda päevas söögi ajal. 1 kapsel sisaldab magneesiumi oksiidi, tsitraadi ja bisglütsinaadina. 300mg moodustab päevasest soovitatavast kogusest 80%.
Viridian magneesiumikapslid 300mg 30 kapslit hind aprillis 9.60 eur, püsikliendile 8.93, tavahind 12.00 

Magneesiumipuudust aitab vähendada ka Sloveeniast Rogaška Slatina linna allikatest pärinev Donat Mg looduslik mineraalvesi. Liitrine veepudel sisaldab 1000 mg organismile vabalt omastatavat magneesiumi. Vaid ühe klaasitäie Donat Mg vee joomine tagab täiskasvanud inimese päevase magneesiumivajaduse.Donat Mg mineraalvees sisalduv magneesium aitab kaasa elektrolüütide tasakaalule kehas, andes seeläbi energiat, leevendades stressi, lõõgastades lihaseid ja mõjudes rahustavalt. Samuti aitab magneesium langetada kõrget vererõhku ning vältida infarkti teket. Magneesium on kasulik ka veresoontele, lõõgastades neid ja vähendades trombide tekkeohtu. Tänu magneesiumi ja kaltsiumi tasakaalule organismis saavad tugevaks luud ja hambad. Donat Mg on abiks ka sportliku eluviisi korral, aidates vähendada lihaskrampide teket.
Donat Mg mineraalvesi 1 L hind aprillis 1.91 eur, püsikliendile 1.78, tavahind 2.39 

Magneesiumi mõjust organismile, selle tarbimise võimalustest ja soovitatavatest kogustest ning paljust muust teemaga seonduvast loe lähemalt dr. Barbara Hendeli inglisekeelsest raamatust “Magnesium oil. A user’s guide”. Raamat on aprillis soodushinnaga saadaval kõikides Biomarketites.
Hendel, B. “Magnesium oil. A user’s guide.”  hind aprillis 8.46 eur, püsikliendile 7.87, tavahind 9.95 


MSM - väävel Sinu terviseks!

Väävel on üks neist aktiivset eluviisi toetavaist mineraalainetest, mis annab vastupidavust lihastele, liigestele ja luudele ning osaleb sidekoe ja kõhrede loomisel. Ühtlasi ka ilumineraalina tuntud väävlit on läbi aegade hinnatud tänu tema kollageeni ja elastiini moodustamist soodustava toime pärast, mis omakorda mõjub hästi juustele, nahale ja jumele.
Metüülsulfonüülmetaan ehk MSM on veeslahustuv väävli vorm, mis pakub head võimalust väävlipuuduse leevendamiseks või väävlivarude täiendamiseks. See looduslik ühend esineb kõikides taimsetes ja loomsetes kudedes. MSMi tootmine jäljendab keemilist reaktsiooni, kuidas ühend tekib looduses. Protsessi tulemusel valmib valge ja lõhnatu, suhkrut meenutav kristalne väävliühend.

NaturesAid MSM 1000mg tabletid, 90 tk hind aprillis 10.32 eur, püsikliendile 9.60, tavahind 12.90

Supernutrients MSM pulber 250 g hind aprillis 6.00 eurot, püsikliendile 5.58, tavahind 7.50 

Pane vitamiinid enda kasuks tööle!

Mitmete vitamiinide (C, E, D2, B-grupp) ning mineraalainete (Mg, Ca, Zn, Fe, Se jm) kompleks toetab regulaarset füüsilist pingutust aeroobsel ja anaeroobsel treeningul, jõutreeningul ja kulturismis. Võta 2 kapslit päevas koos toidu, proteiinijoogi või spordijoogiga.
Viridian multivitamiinid sportlastele, 60 kapslit, hind aprillis 21.88 eur, püsikliendile 20.35, tavahind 27.35 

Vajad värskendust?

Higistamine kuulub füüsilise aktiivsuse juurde niisama enesestmõistetavalt kui spordisokk tossu sisse. Harrastussportlased ning muidu füüsiliselt aktiivsed inimesed on higistamisvastaste vahenditega sina peal ning oskavad deodorandilt oodata ühtviisi nii hoolitsust kui kaitset.

Dr. Hauschka deodorantide puhul on märkimisväärne nii nende ehe ja tõhus toime kui neis olevate looduslike koostisainete vägi. Roosi elegantselt õrn ning salvei ja mündi mõrkjalt värske aroom mähivad endasse ebameeldiva higilõhna, tõhusad koostisained aga takistavad higilõhna tekitavate bakterite kasvu. Mõlema deodorandi hoolikalt tasakaalustatud sisu on nahale hell, pakkudes samas nii kaitset kui hoolitsust – seda kõike alumiiniumsooladeta. Kerge tekstuuriga rulldeodorandid kuivavad kiiresti ega jäta rõivastele jälgi. Vaid vähese alkoholisisaldusega rulldeodorandid sobib väga hästi nii normaalsele kui ka tundlikule nahale. Deodorandil on rahustav mõju, see ei sisalda poore sulgevaid alumiiniumsooli ega jäta rõivastele valgeid triipe.

Loe Dr. Hauschka rulldeodorantide ning eri tüüpi higistamise kohta edasi siit.

Dr. Hauschka salvei-mündideodorant 50 ml hind aprillis 10.32 eur, püsikliendile 9.60, tavahind 12.90

Dr. Hauschka roosideodorant 50 ml hind aprillis 10.64, püsikliendile 9.90, tavahind 13.30

Täiendavaid soovitusi tervisesportlase toitumiseks leiad siit. 

Tee tutvust   ka meie teiste aprillikuiste sooduspakkumistega. 

Fotod: tootja, Pixabay.com

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid