/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 mai
2016

Kaunid kiharad pelgavad föönikuumust

Kuidas hoolitseda juuste eest nii, et need pakataksid tervisest, elujõust ja särast? Küsisime nõu looduslikke keha- ja juuksehooldustooteid valmistava Taani perefirma Unique Products asutajalt ja omanikult Hanne Rasmussenilt. Proovi mais Unique`i juuksepalsamit ja kahte šampooni 25% soodsamalt. 
Hanne sõnul tasub alustada juuste eest hoolitsemisel puhaste ja ohutute toodete valimisest. „Läbi naha imendub suur osa kosmeetikatoodetest meie organismi, nii et tegelikult me sööme oma ihupiimasid ja šampoone. Seega kui sa hoolid sellest, mida oma suhu paned, mõtle ka sellele, milliseid kosmeetikatooteid sa kasutad,“ soovitab ta.

Kui šampoon on valitud, siis kui sageli tasub juukseid pesta? Hanne sõnul on see küll üsnagi individuaalne, kuid kui oled harjunud pesema pead iga päev, siis muutub peanahk kiiremini rasuseks ning juukseid ongi vaja sagedamini pesta. Ent liiga sage peapesu võib muuta peanaha tundlikuks ja kuivaks. Seega soovitab Hanne peanaha harvema pesuga ümber harjutada. Eelolev suvi ja puhkuste aeg on selliseks üleminekuks ideaalne.

Peapesu sageduse kõrval on oluline, kui kuuma veega juukseid pesta – parim on selleks leige vesi. Liiga kuum vesi võib suurendada rasu tootmist ning see muudab juuksed taas kiiremini mustaks. Samuti võib kuum vesi peanahka liigselt ärritada.

Juustest rääkides ei saa üle ega ümber föönist. „Regulaarne fööni, sirgendajate ja lokitangite kasutamine kahjustab juukseid,“ teab Hanne kindlalt. Ta selgitab, et kurja juur on siin kuumus ning mida kuumemalt ja pikemalt selliseid seadmeid kasutada, seda enam kahju need juustele teevad. Sage kuumusest tekkinud probleem on näiteks lõhenevad juukseotsad.

Juukseotsad võib katki teha ka keemiline või mehaaniline stress. Näiteks keemiliste lokkide tegemine või juuste värvimine kahjustavad juuksekarva kaitsekihti, see aga nõrgestab juukseid. Mehaaniline stress on näiteks sassis või märgade juuste liiga tugevalt kammimine.
 

Juuksed terveks toiduga

  • Juuste tervise ja ilu tagab Hanne Rasmusseni sõnul tervislik ja tasakaalustatud toitumine. Oluline on saada toiduga valku, vitamiine ja antioksüdante ning juua rohkesti vett. 
  • Rasvane kala – sisaldab oomega-3-rasvhappeid, B-vitamiine ja rauda, mis on head peanahale ja annavad tuhmidele juustele sära. Söö lõhet või heeringat vähemalt kaks korda nädalas. 
  • Rohelised köögi- ja puuviljad – spinat, brokoli, oad ja herned, kapsas ja avokaado sisaldavad rikkalikult rauda, tsinki ja vitamiine, mis on kasulikud juuste folliikulitele. Oad sisaldavad ka valku ja biotiini, mis aitavad juukseid tugevdada. 
  • Pähklid ja marjad
    – pähklid on õlirikkad ning marjades on palju antioksüdante, mõlemad tugevdavad juukseid ja panevad need särama.
  • Linnuliha ja munad – süües liiga vähe valku, muutuvad juuksed tuhmiks ja kergesti katkevaks. Head väherasvased valguallikad on kana- ja kalkuniliha. Munad sisaldavad biotiini, B-vitamiini, mis tagab terved juuksed ja naha. 
  • Piima- ja täisteratooted – piim, juust ja jogurt sisaldavad rikkalikult juustele olulist mineraali kaltsiumi. Juukseid tugevdavad ka B-vitamiinirohked täisteratooted. 

Juuste eest hoolitsevad

  • GSE Vertriebi looduslik kompleksvitamiin nahale, juustele ja küüntele – vitamiini koostises on taimedest ekstraheeritud räni, seleen ning B-vitamiinid riboflaviin (B2) ja niatsiin (B3). 
  • Dr. Hauschka neemipuu juuksetoonik
    – paneb juuksed läikima, kingib neile loomulikku kohevust ja tugevdab peanahka. 
  • Dr. Hauschka neemipuu juukseõli – väärtuslike ravimtaimetõmmiste elustav jõud tugevdab juukseid, annab neile uut elujõudu ja elastsust.
  • Unique`i juuksemaskid kahjustatud ja värvitud juustele – nisuproteiin ja taimeekstraktid taastavad juuste struktuuri, sära ja jõu. 
  • Unique`i juustessejäetav hoolduspalsam – taimeekstraktidega palsam tervendab juukseid ja kaitseb neid kuumuse kahjulike mõjude eest, aitab värvitoonidel püsima jääda ning taastab värvitud juuste niiskustasakaalu. 
  • Unique`i meresoolapihus juustele – säästlik ja põnev keskmise tugevusega soengupihus kõikidele juuksetüüpidele. 
  • Looduslikud šampoonid – Biomarketis pakume puhtaid ökošampoone tootjatelt Unique Products, Emma Noël ja Bentley Organic.
  • Kosutavaks õlimaskiks sobivad juustele hästi Primavera baasõlid, näiteks avokaadoõli, jojoobiõli, argaaniaõli, makadaamiapähkliõli jt. 
Hea pakkumine! Mais proovi Unique`i kohevust lisavat šampooni või niisutavat šampooni ja niisutavat juuksepalsamit 25% soodsamalt. Vaata maikuu sooduspakkumisi lähemalt
Fotod: Unique Products, Pixabay, Stocksy 
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid