Ahjupannkoogid emadepäeva hommikuks!
Kogus: 6 inimesele Valmistamise aeg: umbes 35 minutit
Vaja läheb
2 pakki burbooni vanilli
1/2 tl soola
5 spl praadimiseks mõeldud õli
Vahtrasiirupit
300 ml piima
4 muna
160 g jahu
200 g vaarikaid
200 g mustikaid
200 g vahukoort
1/2 tl soola
5 spl praadimiseks mõeldud õli
Vahtrasiirupit
300 ml piima
4 muna
160 g jahu
200 g vaarikaid
200 g mustikaid
200 g vahukoort
Valmistamine
- Kuumuta ahi koos küpsetusplaadiga kuni 220°C-ni.
- Vahusta piim ja munad. Sega kausis jahu, burbooni vanill ja sool. Seejärel sega mõlemad segud omavahel kuni tekib ühtlane taigen. Seejärel jäta taigen 10 minutiks seisma.
- Hõõru õli ühtlaselt pannile ja kuumuta panni ahjus veel 2 minutit. Seejärel võib pannile kallata ka taigna.
- Küpseta pannkooki ahjus umbes 15-20 minutit kuni taigen on kuldne.
- Samal ajal kui pannkook ahjus küpseb pese marjad.
- Kui pannkook on valmis, siis võta see ahjust välja. Määri peale vahukoor, puuviljad ja vahtrasiirup.
Originaal retsept ja pilt pärineb Biomarketi koostööpartneri Naturata lehelt.