/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
23 mai
2014

Viis toodet, mis aitavad korraldada mõnusa grillipeo

Soojad ja päikeseküllased, õitearoomi ja linnulaulu rohked suveõhtud ja nädalavahetused lausa meelitavad õue ning eestlased on teadupärast grillirahvas. Tule võta meilt grillimiseks kaasa mahlast maheliha, mekkimiseks värsket suveveini ja maiustamiseks külluslikku koorejäätist ning naudi!
1. Grillimiseks mahlakas maheliha

Eesti mahetootjate lihaveise liha sobib grillimiseks ideaalselt. Meie lihavalikust on grillimiseks parimad lihaveise pähkeltükk ja sisefilee, välisfilee ja välistükk. Mahetalude loomad saavad vabalt liikudes nautida päikest, värsket õhku ja mahesööta. Kõik see on andnud mahelihale suurema toiteväärtuse. Mahelihas leidub rohkem lihasisest rasva ning sellel on parem rasvhappeline koostis. Lihasisene rasv annab lihale mahlakuse ja parema maitse.

2. Asendamatute rasvhapete rikas salatiõli

Rafineerimata, st leebe külmpressimise ja filtreerimise meetodil valmistatud Naturata taimeõlid muudavad värske ja vitamiinirikka salati veelgi maitsvamaks ja tervislikumaks. Rafineerimata toiduõlides on säilinud kõik looduslikud ained ja nende tervislikud omadused ning taimele iseloomulik maitse, aroom ja värv. Oluline on teada, et taimeõli aitab paremini omastada värsketes köögiviljades sisalduvaid vitamiine ehk saada värskest salatist kätte kõik kasuliku. Rasvlahustuvad on näiteks A-, D-, E- ja K-vitamiin jt. Seega on taimeõli grill-liha kõrvase salati kohustuslik koostisosa. Salatikastmeks sobivad näiteks seesami- ja nisuiduõli, oliivi- ja kanepiõli, kõrvitsaseemne- ja linaseemneõli, aprikoososeemneõli jne.  

3. Maitserikkuse loomiseks vürtsid

Sama oluline, kui salatile õli lisamine, on ka salati ja liha maitsestamine. Mahe- või biodünaamilise põllunduse põhimõtete järgi kasvatatud Lebensbaumi maitseainesegude seast leiad rikkalikke maitsekooslusi nii suviste salatite kui grilltoitude täiustamiseks – salati maitsesegu, grill-vürtsisoola, jogurti-ürtide salatisegu, Itaalia ürtide salatisegu, piprasegu jne.

4. Maiustamiseks külluslik koorejäätis

Suvi ilma jäätiseta on nagu talv ilma lumeta! Suvi ilma puhtast toorainest ja puhaste maitsetega La Muu jäätisteta on nagu suvi ilma maasikateta või ööbikulauluta või jaanipäevata. Ehe, siidise maitse ja külluslike lisanditega La Muu lihtsalt kuulub suve juurde, selleta ei saa kuidagi. Olgu see siis suvine rabarberijäätis, vegan banaanijäätis, vanilli- või kookosejäätis, kohvi- või šokolaadijäätis või eestipärane kamajäätis - oma lemmikmaitse leiab igaüks. 

5. Mekkimiseks värske ja puuviljane suvevein

Mõnusale grillipeole paneb kui i-le täpi aromaatne ja värske, puuviljane ja kerge suvevein. Biomarketi veiniriiulitelt leiad ökoveine tuntud ja hinnatud Saksa tootjatelt Naturian ja Meinklang. Ökoveinid on valminud looduslikult ehk kemikaalide ja kunstväetisteta kasvanud viinamarjadest. Tänu sellele on need veinid ka eriti rikkaliku aroomi ja maitsega. Ideaalsed kerged suvejoogid on näiteks kihisevad veinid - Blauburgunder Rose Frizzante Meinklangilt ja Prosecco Dolce Vita Naturianilt. Grillipeole sobivad suurepäraselt ka klassikalised Austria veinid Grüner Veltliner – kuivad, värsked ja pisut piprased. 

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid