/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 veebruar
2016

Veebruaris soodsamalt: mitmekülgselt kasulik kookosõli sobib hästi kuumutamiseks

Kookosõli sisaldab ohtralt keskahelalisi rasvhappeid, sealhulgas lauriinhapet, mida leidub ka emapiimas ning mis annab õlile immuunsust tugevdavad ja emapiimaga sarnased toitainelised omadused. Veebruaris saad neid kasulikke aineid ammutada CHI külmpressitud kookosõlist tavahinnast 25% soodsamalt.
Mahepõllunduslikku päritolu kookosõlis väljenduvad kookose tervise- ja maitseomadused kõige puhtamal kujul. Kookosõli pressitakse külmpressimise meetodil kookose viljalihast. Õli ei kuumutata, rafineerita, valgendata ega töödelda muul moel, samuti ei lisata mahekookosõlile sünteetilisi lisaaineid.

Nii on CHI toorõlis säilinud kõik kookospähklis looduslikult esinevad toitained ja nende tervislikud omadused ning kookosele iseloomulik maitse ja aroom. Paljud naudivad kookosõli eelkõige selle hõrgu aroomi ja maitse tõttu. Alla 25 kraadi juures on kookosõli tahke, kuumematel temperatuuridel muutub aga vedelaks.


Talub hästi kuumust
Kookosõli on üks tervislikumaid õlisid toiduvalmistamiseks – see on väga stabiilne ning tänu keskmise ahelaga rasvhapetele ka kergesti omastatav. Keskahelalised rasvhapped ergutavad ainevahetust ning aitavad kehal vabaneda kuhjunud toksiinidest. Kookos parandab veresuhkru kasutamist, toetab hea kolesterooli moodustamist maksas, aitab reguleerida hormoonide tootmist ning tänu lauriinhappele on kookosõlil ka viiruste, bakterite ja seente vastane toime.

Külmpressi kookosõli sobib ideaalselt küpsetamiseks ja praadimiseks, kuna talub kuumust paremini kui teised külmprotsessi meetodil valmistatud taimeõlid. Kookosõli kuumutades ei teki isegi kõrgetel temperatuuridel, näiteks pannil praadides kahjulikke aineid.

Tervislik rasv ohjeldab isusid
Tervislikud töötlemata rasvad, näiteks kookosõli, ja kvaliteetne valk täidavad kõhtu ja ohjeldavad isusid. Neid regulaarselt ja piisavalt süües märkad, et sa ei tunne enam vajadust suurte toidukoguste järele ning samuti kaob pidev „millegi hea“ isu. Rasva ja valgu söömisest ei ole võimalik minna paksuks nagu suhkru söömisest, sest kõht saab lihtsalt enne täis.

Tervislikud rasvad on meile elutähtsad, aidates sünteesida mitmeid olulisi (rasvlahustuvaid) vitamiine, sealhulgas D-vitamiini ning toetades immuunsüsteemi, seedimist ja ainevahetust.

Pannile või juuksemaskiks
Kookosõli on hinnatud ka kosmeetikas. Niisutavate ja pehmendavate omaduste tõttu sobib see eriti hästi õrna ja tundliku naha hooldamiseks. Juuksemaskina kasutades kaitseb ja niisutab kookosõli kahjustatud juukseid ja lõhenevaid juukseotsi ning massaažiõlina uuendab nahka.

Rasv või õli?
Kookosõli puhul võib tekitada segadust nimetus õli või rasv. Kookosõli tähendab külmpressi õli, mis on rafineerimata ning millel on kookospähklile iseloomulik hõrk aroom ja maitse. Selline puhas õli on tervisele kõige kasulikum. Kookosrasv tähendab puhastatud kookosõli, millelt on eemaldatud iseloomulik lõhn ja maitse. Tänu rafineerimisele talub rasv veelgi paremini kuumust ja säilib kauem ning sobib kõige paremini praadimiseks ja küpsetamiseks.

Auhinnatud toidumaailma Oscariga
CHI kookosõli võitis 2014. aastal suurepärase maitse auhinna (Great Taste Award), mida peetakse toidumaailma Oscariks. Great Taste`i logo on märgiks, et tegemist on tootega, mille suurepärases maitses võib kindel olla. Seda sellepärast, et toodet on pimetestimise tulemusel suurepärase maitse auhinna vääriliseks pidanud sajad oma ala parimad spetsialistid – restoranide juhid, toidukriitikud, ajakirjanikud jne.

CHI kookosõli hind veebruaris 10.35 EUR / 500 ml (tavahind 13.80 EUR). Vaata ka teisi veebruari sooduspakkumisi.
Fotod: Stocksy, CHI, Great Taste Award