/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
14 mai
2015

Uus Biomarketis: põnevad Amandini taimsed piimad ja kasutusvalmis puljongid

Tefijook, speltajook, lõikeheinajook, kakaoga kamutijook - sellised erilised ja põnevad taimsed piimad sarjast Amandin ootavad uudistajaid nüüd Biomarketi kauplustes. Taimsed piimad sobivad kogu perele, kuid on ideaalsed inimestele, keda kimbutavad allergiad - joogid on priid laktoosist ehk piimasuhkrust ja kaseiinist ehk piimavalkudest. Enamik jooke on ka gluteenivabad.

Taimsed piimad sobivad hommikusöögi valmistamiseks näiteks pudru keetmisel või hommikuhelvestele valamiseks, niisama rüüpamiseks, kuuma joogi valmistamiseks (kakao või kurkumipiim) või lihtsalt teele-kohvile valamiseks.

Biomarketis pakume nüüd Amandini taimseid piimasid, mida toodab Costa Concentrados Levantinos SA Hispaanias. Sarjas on kaheksa jooki ja riisikoor:

  • Kaltsiumilisandiga kaerajook sisaldab ainult kaeras looduslikult esinevaid suhkruid ning kaltsiumiallikana on joogile lisatud merevetikat Lithothamnium calcareum.
  • Eriline jook on tefijook. Teff ehk Abessiinia lembehein on Etioopiast pärinev umbes 5000 aastat vana hirsi alaliik. Teff on gluteenivaba ja sobib tarvitamiseks tsöliaakia ehk gluteenitalumatuse korral. Amandini tefijook on madala rasvasisaldusega ning sisaldab ainult teraviljas looduslikult esinevaid suhkruid.
  • Samuti ei ole magustajaid lisatud speltajoogile ega riisijoogile. Spelta on ürgnisu sort, teise nimega okasnisu. See sisaldab rohkesti vitamiine ja mineraale ning on kergesti seeditav. Küll aga sisaldab see gluteeni ehk teraviljavalku, nii et gluteenitalumatusega inimestele speltajook ei sobi. Riis on madala rasvasisaldusega süsivesikurikas teravili. Amandini riisijook on neutraalse maitsega ning sobib kogu perele. Riisijook sisaldab ainult riisis looduslikult esinevaid suhkruid, lisasuhkrut joogis ei ole.
  • Kakaoga riisijooki
    on lisatud magustajana agaavisiirupit, jook sobib hästi hommikusöögiks või kui isutab magusa järele. Agaavisiirup on naturaalne magustaja tavapärase suhkru asendamiseks. Siirupit valmistatakse agaavi taimest, mis kasvab peamiselt Mehhikos. Agaavisiirup, õigupoolest täismahl, sisaldab palju fruktoosi ja magustab tugevamini kui suhkur, kuid sisaldab seejuures vähem kaloreid. Kakaoga riisijook maitseb hästi ka kuumutatuna – midagi lisada sellele enam vaja ei ole.
  • Agaavisiirupiga on magustatud ka banaani ja maasikatega riisijook, mis tänu sellele mõnusale ja maitsvale kooslusele mekib eriti hästi lastele.


  • Samuti magustab agaavisiirup kakaoga kamutijooki. Kamut on antiikne teravili, nisu sugulane ning kaltsiumit lisab joogile merevetikas Lithothamnium calcareum. Ka see jook sisaldab gluteeni ega sobi gluteenitalumatuse korral.
  • Ja veel magustab agaavisiirup lõikeheinajooki. See on ainulaadne toode nii Eestis kui kogu maailmas. Söödava lõikeheina (ld k Cyperus esculentus, ingl k tigernut, hisp k chufa) puhul ei sööda maapealset varre osa, nagu nimest aimata võib, vaid hoopis selle magusaid, pähklise maitsega ja mandleid meenutavaid väikseid mugulaid, mis kasvavad maa sees. Mugulaid kutsutakse ka maamandliteks, maakastaniteks ja tiigripähkliteks. Lõikeheina kasvatatakse palju Hispaanias Valencias ning maamandlipiim on Hispaanias väga populaarne jook.
  • Sarjas on ka riisikoor, mis on maitsev alternatiiv piimatoodetele. Riisikoor sobib kastmete, kreemide, suppide, risotode jne valmistamiseks ehk nii soolastesse kui magusatesse roogadesse, samuti võib seda lisada kohvile ja teele.

Amandini sarja kuuluvad veel kvaliteetsest toorainest puljongid, mis on valmis kohe kasutamiseks suppide või hautiste valmistamisel. Valikus on juurvilja- ja kanapuljong, orientaalne ja misopuljong.  Tule uudistama ja leia oma lemmik!
Fotod:  Amandin ja Biomarket
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid