/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 märts
2015

Uus Biomarketis: lõhnatustatud kookosõli küpsetamiseks ja praadimiseks

Emile Noëli uus kookosõli on neutraalse maitsega ja sellel on veeauruga eemaldatud kookose lõhn, kuid kõik õli kasulikud omadused on alles. See võimaldab kasutada tervislikku kookosõli praadimiseks ja küpsetamiseks palju laiemalt - lisaks magusatele toitudele ka soolaste roogade valmistamiseks. 
Kookosõlile omistatakse mitmeid tervistavaid omadusi. Tänu kõrgele looduslike keskmise ahelaga triglütseriidide ja lauriinhappe sisaldusele tugevdab kookosõli immuunsüsteemi, lauriinhape on lisaks antibakteriaalne ja viirustevastane ning keskmise ahelaga triglütseriidid toetavad kaalualandamist, kuna neid on kerge seedida ja need ei ladestu rasvarakkudesse. Kookosõli on kergesti seeditav, annab energiat, kiirendab ainevahetust ning aitab vähendada kolesteroolitaset.

Külmpressi kookosõli sobib ideaalselt küpsetamiseks ja praadimiseks, samuti kasutamiseks magustoitudes. Kookosõli talub kuumust paremini kui teised külmprotsessi meetodil valmistatud taimeõlid. Kookosõli kuumutades ei teki isegi kõrgetel temperatuuridel, nt pannil praadides kahjulikke aineid.

Paljud naudivad kookosõli eelkõige selle hõrgu ja aromaatse maitse tõttu. Emile Noëli uues kookosõlis on aga kookosele omased lõhn ja maitse eemaldatud, et tervislikku õli saaks kasutada palju enamate roogade valmistamiseks. Kookosõli sobib kasutada iga päev köögivilja- ja liharoogades, muna praadimiseks ning küpsetiste koostises. Kui tavaline kookosõli annab roogadele hõrgu kookose aroomi, siis lõhnatustatud ja neutraalse maitsega kookosõli seda ei tee.

Kookosõli pressitakse külmpressimise meetodil kuivatatud ja riivitud kookose viljalihast.  Kookosõli ei rafineerita ega töödelda muul moel, samuti ei lisata sellele sünteetilisi lisaaineid. Seega on kookosõlis säilinud kõik kookospähklis looduslikult esinevad toitained. Pressimise järel õli filtreeritakse ning lõhna eemaldamiseks kasutatakse veeauru. Emile Noëli  mahepõllunduslikku päritolu kookosõlis väljenduvad kookose tervistavad omadused kõige puhtamal kujul.

Alla 25-27 kraadi juures on kookosõli tahke, kuumematel temperatuuridel muutub aga vedelaks. See ei mõjuta toote kvaliteeti ning on täiesti loomulik.

Kookosõli sobib suurepäraselt kasutamiseks ka kosmeetikas, näiteks nahahoolduseks ja juuksemaskideks, samuti massaažiks. Niisutavate ja pehmendavate omaduste tõttu sobib kookosõli eriti hästi õrna ja tundliku naha hooldamiseks. 

Fotod: Emile Noël

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid