/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
18 juuli
2014

Uus Biomarketis: Kulau 100% looduslikud kookosveed ja kookosõli

Kookosvesi on looduslikult isotooniline madala kalorsusega värskendav jook, mis sisaldab mitmeid väärtuslikke toitaineid. Kookosvees on vähe kaloreid ja rasva, üldse mitte kolesterooli, kuid rohkesti mineraale, näiteks kaaliumit. Viimast sisaldab kookosvesi rohkem kui tavalised isotoonilised spordijoogid.
Isotoonilised on joogid, mida keha omastab hästi, need aitavad kiiremini taastada organismis vedelikupuuduse ja oluliste ainete tasakaalu. Samuti  annavad need süsivesikuid, mida keha kasutab energiaallikana. Seepärast kogubki kookosvesi maailmas populaarsust sportlaste seas.

Kui kookospiima valmistatakse küpsete kookospähklite viljalihast pressides, siis kookosvesi on noorte roheliste kookospähklite sees olev vedelik. Noored pähklid korjatakse ära mitu kuud varem kui tavapärased pruunid ja „karvased“ kookospähklid, mida oleme harjunud nägema kauplustes. 

Noor pähkel on kõrgeima toitaineväärtusega. Pähkli osa, millest saab küpsedes valge viljaliha, on algul lihtsalt õhuke geelitaoline kiht, mida saab kergesti lusikaga pähklist välja kraapida. Noor roheline kookospähkel sisaldab kuni 800 ml kookosvett.

Troopikas elavate inimeste jaoks on kookosvee joomine igapäevane, nagu Euroopas juuakse kohvi. Kookosvett peetakse tervislikuks joogiks ja isegi ravimiks paljude tervisehädade korral.

Biomarketis pakume nüüd kookosvett Saksa tootjalt Kulau. Kulau kookosvett on töödeldud minimaalselt ning tänu sellele on vees säilinud kõik väärtuslikud toitained. Kookosveed on ökokvaliteediga ega sisalda sünteetilisi lisaaineid ehk on 100% looduslikud.

Kulau kookosveed:

1.      Puhas kookosvesi
(330 ml ja 1 l) – 100% looduslik isotooniline jook noortest kookospähklitest.

2.      Kookosvesi Renew (330 ml) – värskendav kookosvesi antioksüdantide rohkete arooniate ja granaatõunaga. Kookosveele on lisatud magustamiseks pisut looduslikku agaavimahla.

3.      Kookosvesi Relax (330 ml) – lõõgastavate leedriekstraktidega ja laimimahlaga täiustatud kookosvesi. Kookosveele on lisatud magustamiseks pisut looduslikku agaavimahla.

Kulau valikus on ka külmpressi kookosõli, mis sobib ideaalselt küpsetamiseks, praadimiseks ja muul viisil toiduvalmistamiseks, samuti kasutamiseks magustoitudes. Kookosõli talub kuumust paremini kui teised külmprotsessi meetodil valmistatud taimeõlid. Kookosõli kuumutades ei teki isegi kõrgetel temperatuuridel, nt pannil praadides kahjulikke aineid.

Kookosõli ei rafineerita ega töödelda muul moel, samuti ei lisata sellele sünteetilisi lisaaineid. Seega on Kulau kookosõli 100% looduslik ning selles on säilinud kõik kookospähklis looduslikult esinevad toitained. 

Alla 25-27 kraadi juures on kookosõli tahke, kuumematel temperatuuridel muutub aga vedelaks. See ei mõjuta toote kvaliteeti ning on täiesti loomulik.

Kookosõli tervisele kasulik toime tuleneb kõrgest looduslike keskmise ahelaga triglütseriidide ja lauriinhappe sisaldusest. Need tugevdavad immuunsüsteemi, lauriinhape on lisaks antibakteriaalne ja viirustevastane ning keskmise ahelaga triglütseriidid toetavad kaalualandamist, kuna neid on kerge seedida ja need ei ladestu rasvarakkudesse.

Toiduvalmistamise kõrval sobib kookosõli suurepäraselt kasutamiseks ka kosmeetikas, näiteks nahahoolduseks ja juuksemaskideks, samuti massaažiks. 

Fotod: Kulau

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid