/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 september
2017

Treeni terviseks!

Oled Sa usin pühapäevatreenija, tubli tervisesportlane või lausa oma ala fanaatik, Sinu keha toetab Su sportlikke saavutusi vaid siis, kui see on varustatud kõikide vajalike toitainetega. Tavapärasest suurema koormuse korral võib aga ka kõige tervislikuma toitumise juures puudu jääda mitmetest mineraalainetest.  Loe lähemalt meie blogist, milliseid toidulisandeid võid vajada, kui oled spordiga sinasõber ja soovid oma organismi arukal moel toetada. 

Magneesium leevendab stressi ja lõõgastab lihaseid

Magneesium, meie organismile niivõrd oluline mineraal, on märksõna, kui elad läbi stressirohkeid aegu või treenid intensiivselt. Paraku on magneesiumipuudus Maailma Tervishoiuorganisatsiooni andmetel tänapäeval aina levinum probleem, kuna üha toitainetevaesem ja töödeldum toit sisaldab magneesiumi pigem vähem, kui seda stressirohke argipäev nõuab.  

Kui igapäevaselt on täiskasvanud inimese magneesiumivajadus 300-400 mg, siis närvilisel perioodil või aktiivselt sportides see vajadus kasvab. Magneesiumipuudusele võivad viidata üldine väsimus ja ärrituvus, unehäired ja lihaskrambid, pikaajaline defitsiit võib aga viia ka raskemate krooniliste haigusteni nagu südame-veresoonkonna haigused, teist tüüpi diabeet, migreen, kõrgvererõhutõbi jt. Eluoluline magneesium aitab kaasa elektrolüütide tasakaalule kehas, andes seeläbi energiat, leevendades stressi, lõõgastades lihaseid ja mõjudes rahustavalt. Samuti aitab magneesium langetada kõrget vererõhku ning vältida infarkti teket. Magneesium on kasulik ka veresoontele, lõõgastades neid ja vähendades trombide tekkeohtu. Tänu magneesiumi ja kaltsiumi tasakaalule organismis saavad tugevaks luud ja hambad.

Suurema magneesiumivajaduse puhul ei pruugi aga alati ainult teadlikust toitumisest abi olla. Kuigi toiduainetest sisaldavad enim magneesiumi erinevad täisteratooted, kliid, seesami-, kõrvitsa- ja päevalilleseemned, pähklid, kakao ja rohelised köögiviljad, raskendab seedetraktis selle omastamist näiteks rasvane toit, aga ka suure kaltsiumisisaldusega toiduained.

Kuid kehale saab pakkuda seda eluolulist mineraali ka läbi naha – magneesiumisoola ehk magneesiumkloriidina. Selle kasutamise eeliseks on kiire ja hea imendumine. Esimest mõju võib vaevuste korral tunda juba mõne jalavanni või nädalase magneesiumiõli või -geeli kasutamise järel, kuid leevendamaks aastate jooksul tekkinud magneesiumipuudust, peaks kuuri pikkuseks olema siiski kuu või paar.

Magneesiumisoolaga jalavanni jaoks võta 4 liitri vee kohta 100-150 g helbeid ning vannita jalgu vähemalt 20 minutit 2-3 korda nädalas 1-2-kuuse kuurina, edasi vastavalt enesetundele.

Magneesiumiõli pihusta 5-20 korda nahale ja hõõru sisse. 1 ml magneesiumiõli (5-6 pihustust) sisaldab 105 mg magneesiumi. Magneesiumigeeli kasutades hõõru see hoolega naha sisse, sest kiirustades võib jääda nahale kleepuv kiht. Õli ja geel erinevad vaid konsistentsi poolest, magneesiumkloriidi sisaldavad need sama palju. 

Päevase magneesiumivajaduse tagab ka klaasitäis Sloveeniast Rogaška Slatina linna allikatest pärinevat Donat Mg looduslikku mineraalvett, milles magneesiumisisaldsu liitri vee kohta 1000mg.  

Zechstein Inside magneesiumiõli 200ml 4,20 eurot, hind püsikliendile 3,91 tavahind 5,25
Zechstein Inside magneesiumkloriid jalavannideks 1kg 7,20 eurot, hind püsikliendile 6,70 tavahind 9,00
Raamat "Magnesium oil. A user's guide" 7,96 eurot, hind püsikliendile 7,40 tavahind 9,95
Viridian magneesiumtsitraat, 150g 15,44 eurot, hind püsikliendile 14,36 tavahind 19,30
Viridian magneesium 300mg, 30kps 9,60 eurot, hind püsikliendile 8,93 tavahind 12,00
Looduslik mineraalvesi Donat, 1 liiter 1,91 eurot, hind püsikliendile 1,78 tavahind 2,39 

Vitamiinid ja mineraalained Sinu terviseks

Väävel on üks neist aktiivset eluviisi toetavaist mineraalainetest, mis annab vastupidavust lihastele, liigestele ja luudele ning osaleb sidekoe ja kõhrede loomisel. Ühtlasi ka ilumineraalina tuntud väävlit on läbi aegade hinnatud tänu tema kollageeni ja elastiini moodustamist soodustava toime pärast, mis omakorda mõjub hästi juustele, nahale ja jumele.

Metüülsulfonüülmetaan ehk MSM on veeslahustuv väävli vorm, mis pakub head võimalust väävlipuuduse leevendamiseks või väävlivarude täiendamiseks. See looduslik ühend esineb kõikides taimsetes ja loomsetes kudedes. MSMi tootmine jäljendab keemilist reaktsiooni, kuidas ühend tekib looduses. Protsessi tulemusel valmib valge ja lõhnatu, suhkrut meenutav kristalne väävliühend. 

Supernutrients MSM pulber, 250g 6,00 eurot, hind püsikliendile 5,58, tavahind 7,50
Natures Aid MSM 90 tabletti 10,32 eurot, hind püsikliendile 9,60, tavahind 12,90 

Viridiani mitmete vitamiinide (C, E, D2, B-grupp) ning mineraalainete (Mg, Ca, Zn, Fe, Se jm) kompleks toetab regulaarset füüsilist pingutust aeroobsel ja anaeroobsel treeningul, jõutreeningul ja kulturismis. Võta 2 kapslit päevas koos toidu, proteiinijoogi või spordijoogiga.

Viridiani tasakaalustatud tsingi kompleks on hästiimenduv segu tsingist ja sellega sünergeetiliselt toimivatest toitainetest (A-vitamiin, vask jt).Tsink toetab immuunsust ja aitab hoida luude, nägemise, naha, juuste ja küünte normaalset seisundit. Eluks üliolulist tsinki leidub igas meie rakus meie kehas, niisamuti on tsink enam kui 200 ensüümi komponent, osaledes enamates ensümaatilistes protsessides kui ükski teine mineraalaine.  

Viridian tasakaalustatud tsingi kompleks, 30kps 7,76 eurot, hind püsikliendile 7,22 tavahind 9,70
Viridian multivitamiin sportlastele, 60kps 21,88 eurot, hind püsikliendile 20,35 tavahind 27,35 

Higistamine kontrolli alla

Kuigi higistamine on osa kehale loomuomasest ainevahetusprotsessist, mille käigus väljutatakse erinevaid jääkaineid, nõuavad ebameeldivad ihulõhnad siiski lahendust. Siiski ei peaks higistamist alumiiniumisooladest tulvil antiperspirantidega blokeerima, selle asemel tasub valida hoopis ihusõbralikumad deodorandid, mis ebameeldivad aroomid tõhusalt neutraliseerivad.
Dr. Hauschka alumiiniumisooladest priid deodorandid sobivad ka tundlikumale nahale. Õlivaba salvei-mündideodorant on tänu salvei ja nõiapuu tõmmistele looduslikult antibakteriaalse ja kudesid kootava toimega. Kreemja roosideodorandi õrnalt desodoreeriva toimega koostisainete hulka kuuluv roosivesi annab elegantse ja õrna aroomi ning kortslehetõmmis aitab reguleerida higistamist. 

Dr. Hauschka salvei-mündideodorant, 50ml 10,30 eurot, hind püsikliendile 9,58 tavahind 12,90
Dr. Hauschka roosideodorant 2015, 50ml 10,65 eurot, hind püsikliendile 9,90 tavahind 13,30 

Tee kookosveega tutvust 

Kõige loomulikum janukustutaja on muidugi vesi. Kui aga organismi vedelikukadu on intensiivse higistamise või häiritud seedimise tõttu tavapärasest suurem, tasub eelistada kookosvett. Nimelt taastab vesi küll vedelikupuuduse, kuid kookosvesi, see looduslikult isotooniline madala kalorsusega jook, annab organismile tagasi ka vajalikud mineraalid nagu kaalium ja magneesium. Just seepärast pälvib kookosvesi üle maailma aina rohkem tähelepanu ka sportlaste seas, kes eelistavad üha enam kookosvett erinevatele spordijookidele.

Kulau kookosvesi 1 liiter 4,12 eurot, hind püsikliendile 3,83 tavahind 5,15

Meie teiste septembrikuiste sooduspakkumistega saad tutvust teha siin

Fotod: tootja, Pixabay

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid