/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 november
2017

Tassike teed teeb sügisõhtud soojemaks

Üha jahedamad ilmad ja hämaramad päevad saavad tuge kannutäiest soojendavast ja lohutavast teest. Olgu see siis valge, roheline või must, taimetee või vürtsitee, ergutava, rahustava või hoopis raviva toimega – teemaailma mitmekesisest valikust leiab igaüks oma lemmiku. 
Novembris pakumegi Sulle mitmeid maitsvaid teesid tervelt 20% soodsama hinnaga, nii et astu läbi ja leia oma lemmik!

Nimetus “tee” on suupäraseks ühisnimetajaks üsna erinevatele taimetõmmistele, mis kuumale veele oma maitset, lõhna ja kosutavaid omadusi loovutavad, algupäraselt väärib aga tee nime vaid teepõõsa Camellia Sinensise lehtedest valmistatud jook. Siiski on aja jooksul teepõõsa lehtedest valmistatud tee laenanud oma nime ka ilmatu erinevatele jookidele, mille ühiseks omaduseks on taimede erinevate osade nagu õied, lehed, varred, juured, aga ka seemned ja viljad, lisamine kuumale veele.
Algupärase tee ajalugu ulatub enam kui nelja aastatuhande taha, kui 2737. aastal enne meie ajaarvamist üsna juhuslikult tollane Hiina keiser kuuma vette langenud rohelise tee lehtede ergutava ja tervistava mõju avastas. Võttis aega enam kui 3000 aastat, enne kui Aasias armastatud tee pääses vaid raviotstarbelise joogi staatusest ja hakkas kuulsust koguma esiotsa Euroopa õukondades, reisides sealt edasi ka Ameerika mandrile.
Teepõõsa lehtedest valmistatud tee jaguneb oma valmistusviisi järgi nelja gruppi: valge, roheline, must ja oolong tee, millest esimene valmib  minimaalse töötlusega, teise puhul aurutatakse teelehti õrnalt enne nende kuivatamist, viimased kaks aga läbivad esmalt teelehtede fermenteerimisprotsessi, mille järel ka need kuivatatakse.

 Oma rikkaliku antioksüdantide (täpsemalt katehhiinid ja flavonoidid) sisalduse poolest on tee tervisele kasulikud tegurid tänapäevalgi hinnas, aidates ennetada või leevendada erinevaid kroonilisi haigusi, langetada kaalu ja kolesteroolitaset ning aeglustada organismi vananemisprotsessi.
Tasub teada, et mida enam teelehti töödeldakse, seda vähem sisaldavad need tervisele kasulikke polüfenoole (nagu näiteks fermenteeritud mustas ja oolong tees), kuid siiski on ka nende kasutegur märkimisväärne.  
Nii omistatakse mitmete erinevate ja usaldusväärsete teaduslike uuringute põhjal valgele teele vähi kulgu pidurdavaid omadusi niisamuti kui rohelisele teele, millest on kasu ka ainevahetuse ergutamisel ja keharasva põletamisel, kolesteroolitaseme alandamisel ning neuroloogiliste haiguste riski vähendamisel. Musta tee puhul on aga teaduslikku tuge saanud väited selle kopse kaitsvast mõjust sigaretisuitsu kahjustava toime eest.  

Loomulikult ei tee tassike teed üksi tervisega imesid, sest näiteks rohelise tee tervisele kasulike mõjude saavutamiseks peaks seda jooma vähemalt 5 tassi päevas ning võimalusel sidrunilõiguga töiendatult, kuna sidrunimahl aitab kauem säilida muidu kergesti lagunema kippuvaid polüfenoole. Samas on tervisele toeks juba ainuüksi igapäevase (liigse) kohvijoomise kasvõi osaline asendamine kvaliteetse teega.
Teejoomisest ongi aja jooksul kujunenud pigem sotsiaalne tegevus, mis omal ajal peenemates salongides ja teemajades pigem staatuse näitajaks kui tervise turgutajaks. Tänapäeval on tassikesest teest saanud aga paljuski aja maha võtja, jutupaelade valla päästja ning päeva alustaja ja lõpetaja.

Leia siis Sinagi hämarate sügispäevade leevenduseks me novembrikuiste sooduspakkumiste seast oma lemmik ja naudi ihu ja hinge soojendavat teejooki just siis kui seda parasjagu vajad.  

Novembris leiad Biomarketi teeriiulilt 20% soodsama hinnaga:   

Apelsini- ja kookosetee, 20 tk pakis
Sidruni ja ingveri tee, 20 tk
Puhastav tee, 20 tk
Love Me Truly - Chai tee, 20 tk
Rise & Shine mate, sidrunheina ja sidrunaliosia tee 20 tk
Skinni Mintie mündi & karamelli tee, 20 pk
Skinni Vanilli maasika & vanilli tee, 20 pk
Happy Mondays sidruni-ingveri tee, 20 pk
Flower Power leedriõie, hibiski tee, 20 pk
Calmer Chameleon kummeli, meepõõsa ja kaneeli tee, 20 pk

Lõbusat lugemist tee kohta leiad veel siit ja meie teised novembrikuised sooduspakkumised siit. Hubaseid õhtuid teetassi seltsis!

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid