/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 oktoober
2016

Põnevad alternatiivid Sinu suhkrutoosi oktoobris 20% soodsamalt

Oled parandamatu maiasmokk ja kirglik küpsetaja, kuid mures suurte suhkrukoguste pärast? Või oled hoopis toitumises tervislikuma lehekülje pööranud ning otsid valgele suhkrule kehasõbralikumat asendust? 
Kui nii, siis loe edasi. Meil on Sulle magusaid pakkumisi, mis sisaldavad suhkrust vähem kaloreid, ei tekita kaariest, kaalutõusu ega järske veresuhkru kõikumisi. Eksootiline jakoonijuur, palmisuhkur, kasesuhkur ja  suhkruleht stevia aitavad Sul teha tervislikumaid valikuid. 

Mida aeg edasi, seda enam räägitakse suhkru ületarbimisest. Suhkur on igal pool meie ümber, alates puuviljadest, toidukastmetest nagu ketšup ja sinep ning lõpetades loomulikult magustoitude ja küpsetistega. Sage ja suurenenud rafineeritud suhkru tarbimine toob organismis kaasa veresuhkru järsu kõikumise, mis omakorda tekitab väsimust ja kurnatustunnet. Niisamuti toob liigne suhkru tarbimine kaasa kolesteroolitaseme tõusu, tekitab hambahaigusi ning õõnestab immuunsüsteemi. Kõikide nende terviseriskide valguses on igati mõistlik oma magusad harjumused üle vaadata. Kui suhkru tarbimise piiramist ei nõua ka rikkis tervis või keskmisest läbimõeldumad toitumisalased põhimõtted, on siiski mõistlik seda vähendada ning valida igapäevaseks magusaineks valge suhkru asemel midagi muud. Valik, mille hulgast oma uus lemmik leida, on lai!

Jakoonijuur on paljudele tundmatu, kuid igati avastamistväärt magustaja. See Lõuna-Ameerikast, Andide jalamilt pärit taime mahemagus juurikas sobib niisama õuna kombel söömiseks, küpsetamiseks kui ka moosi keetmiseks. Magustajaks saab jakoonijuur, kui sellest siirupit keeta.
Jakoonijuure siirup koosneb fruktooligosahhariididest, prebiootikumidest, mis on toiduks seedimist reguleerivatele headele bakteritele ehk probiootikumidele. Lisaks sisaldab jakoonijuur rikkalikult antipksüdante, kaaliumi, kaltsiumi, rauda ning fosforit. Märkimisväärselt madala kalorsusega jakoonijuure siirup on sobiv magustaja suhkruvaese dieedi järgijale.

Ksülitool ehk kasesuhkur pärineb algselt Soomest, kus leiutati viis kasetohust suhkrualkoholi valmistamiseks. Ksülitool on suhkru madalakaloriline alternatiiv, mis tänu aeglasele imendumisele (glükeemiline indeks 7 võrreldes suhkru 68-ga) stabiliseerib veresuhkurt. Seeläbi sobib ksülitool ka diabeetikutele. Hambasõbralikku ksülitooli kasutatakse tihti ka närimiskummides, kuna see pärsib suus pesitsevate bakterite elutegevust.

Erütritool on keemilises mõttes ksülitoolile sarnaselt mitte suhkur, vaid suhkrualkohol. Looduslikult esineb erütritooli mitmetes puuviljades (pirnid, melonid) ning kääritatud toiduainetes (vein, juust, sojakaste). Kergesti seeditav, madala kalorsusega ning kaariest mitte tekitav erütritool on heaks alternatiiviks igapäevase suhkru tarbimise vähendamisel.

Palmisuhkur on tervislike maiustajate lemmik ennekõike oma toitaineterohkuse (näiteks kaalium, tsink, raud, B-grupi vitamiinid, fütotoitaained jne) tõttu. Rikkalikult karamellise maitsega palmisuhkurt saadakse palmiõite kristalliseerunud nektarist. Madala glükeemilise indeksi (GI 35) poolest sobib insuliinieritust stabiliseeriv palmisuhkur hästi nii diabeetikutele kui kaalujälgijatele.

Lõuna-Ameerikast pärit stevia ehk suhkruleht on tuntust leidnud ka juba Eesti aknalaudadel ja lillepottides. Teadjad räägivad, et kannutäie tee magustamiseks piisab vaid ühest lehekesest. Stevia plusspoolele saab panna faktid, et ta ei tekita kaariest ning ei mõjuta suhkrutaset veres. Täielikult kalorivaba stevia on suhkruga võrreldes 300 korda magusam ning sobib ühtviisi nii suhkruhaigetele kui saleda joone ihalejatele.

Oktoobris teed järgmiste suhkruasendajatega tutvust 20% soodsamalt:

Supernutrients palmisuhkur hind 7.12, püsikliendile 6.62, tavahind 8.90
Rolson jakoonijuure siirup 250ml 14.08, püsikliendile 13.09, tavahind 17.60
Bioenergie suhkruasendaja steviaga 700g hind 12.33, püsikliendile 11.46, tavahind 14.50
Bioenergie suhkruasendaja erütritooliga 700g hind 10.63, püsikliendile 9.88, tavahind 12.50
Bioenergie ksülitool 750g hind 10.54, püsikliendile 9.80, tavahind 12.40
Stevia Sweet 50ml hind 6.38, püsikliendile 5.93, tavahind 7.50
Stevia Sweet tabletid 300tk hind 6.38, püsikliendile 5.93, tavahind 7.50

Vaata siit ka meie teisi oktoobrikuiseid sooduspakkumisi! 

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid